reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja w ogóle nie gotuje 😉 nie dam rady tych zapachow. Lodówki już 2 tyg nie otwierałam 😅 obiady zamawiamy danie dnia jakieś. Śniadania robi mój. Synek sam wybiera co chce zjeść z lodówki i często już sobie kanapkę sam szykuje. A ja zawsze uwielbiałam gotować 😍 pięć ciasta. Często cos wymyślałam. Mój nawet kupił mi TM i wtedy to już w ogóle się spełniałam a teraz mam problem kanapkę zrobić. Ale wiem że w drugim trymestrze będzie lepiej i tak też pocieszam mojego. Który jest bardzo wyrozumiały, bo widzi jak męczą mnie wymioty jak słabo wyglądam i chociaż tak dużo pracuje to stara mi się pomagać i dbać o nas.
Ja dzisiaj na kolację pizzę hawajska zamówiłam 🙈 ale ja jej nigdy nie lubiłam 🤦 trudno dziecko chce to się poświęcę i zjem 😁 bynajmniej później zwymiotuje haha😅ale co to za różnica czy kanapka czy pizza 😉
Ja dzisiaj też hawajską zamówiłam xD

Ostrzegam, będzie elaborat :p

Jak miałam robiona betę to byłam w 6 tyg. Wizyte mam w pn 2. 11
To już niedługo wizyta. Jak na 6tc to beta ładna, tylko dziwny ten spadek, ale może po prostu w labie się pomylili z 1 wynikiem. Trzymam kciuki żeby bylo okej :)

Hej , Jestem po pierwszej wizycie. Ciąża potwierdzona, dzidziuś ma się dobrze. Wg usg wychodzi tydzień młodsza . Obecnie jestem 7+4. Dostałam skierowanie na wszystkie pierwsze badania , w przyszłym tyg pojadę się trochę pokłuć ;)
Super że wszystko dobrze :)

We wtorek miałam wizytę i dzidziuś ma ponad 1cm 😀 i serduszko!
Gratulacje :)

Ja jutro mam pierwsze USG i bardzo się stresuję. :oo_O
Z OM to będzie 8+0
To druga ciąża, ale pierwsza była biochemiczna.
Trzymajcie proszę kciuki 😘
Bardzo dobrze że idziesz dopiero w 8tc. będziesz już chociaż coś widzieć :) trzymam kciuki

Cały dzień jadłam chleb z dżemem truskawkowym. Tylko to wchodziło dzisiaj. Ale o 17 wymyśliłam sobie ziemniaczki puree z marchewka z groszkiem 😂 No i ugotowałam !! 😂 także brzuch pełny. Ale czuje wciąż taki niedosyt jedzenia. Nie jem mięsa teraz bo śmierdzi wiec jakby co chwile czuje głód. No ale czuje tez mdłości i weź tu człowieku ciesz się ciążą 😂
Nikt nie mówił że będzie łatwo :p

To tak ja ja... Pierwsza biochemiczną i teraz ta, też dopiero jutro pierwsza wizyta tyle że u mnie z OM 6+6... Też się potwornie stresuję... Przypomnij proszę o której masz wizytę? Zawsze troszkę łatwiej jak wiesz że ktoś jest w takiej samej sytuacji jak Ty [emoji6]
Powodzenia na wizycie

Skąd ja to znam .. ten wstręt do mięsa, a szczególnie tego smażonego 😨 robię obiad mężowi i ryczę przy tym, bo nie mogę tych zapachów znieść .. To moja pierwsza ciąża i trochę inaczej to sobie wyobrażałam😂😂
Ja w pierwszej ciąży powiedzialammezpwi że jak chce mięso to niech idzie piętro niżej do mamusi. Tylko ma tam zjeść i nie ważyć się mi tego przynosić na górę 🤣🤣🤣

Pomidorowa ... 😍 na pomidory się chwilowo obraziłam, ale zupę chyba musze ugotować 🙈
Ja dziś kupiłam pomidory i mnie nadedl smak na bułkę z serem żółtym i pomidorem 😍

Hej, pierwszy raz tu jestem. Nadrobię czytanie :) ciąża potwierdzona :) termin na 8 czerwiec. Piszę do was z pytaniem bo trzeci raz wraca mi bol gardla i kaszel w ciagu 2tyg. Juz wypróbowalam chyba wszystkie domowe sposoby syrop z z cebuli, sól z wodą do płukania, mleko z masłem i miodem. Od dziś mam tez tabletki do ssania dla ciężarnych z apteki(zalecenie lekarza) i dalej drapie :( czy wiecie co jeszcze mogę wypróbować?? Help
Na gardło można jeszcze tantum verde. Osobiście polecam spray :)

W pierwszej ciąży od poczarku nie moglam jeść mięsa. Za to mleko słodzone takie w tubce jadłam 2 tubki dziennie [emoji85]
Ogolnie na słodkie mnie brało [emoji85]
A gotować musiałam bo w domu spora rodzinka [emoji23]
Ciężko bylo...

Teraznarazie jem normalnie.
Tylko jak głodna jestem to mdłości się lekkie pojawiają...
Matko, 2 mleczka z tubki??? Na sama myśli mi 🤮🤮 :p

U mnie dwa tygodnie temu też był sam pęcherzyk 7mm, bez pęcherzyka żółtkowego, a teraz we wtorek zobaczyłam piękne serduszko :)
Mam nadzieję że u mnie tak będzie za 2 tygodnie :)

Spokojnie. Ja też to mam. Tzn. nie wiem, co mam :) Drugi tydzień się mecze, jest dużo lepiej, ale nadal nie jest super. A poprzedni tydzień był taki (i ja, i dziecko, i trochę mąż), że byłam pewna już że to covid. Jak trup się czułam i nic przy ciąży nie mogłam wziąć. Nawet USG pierwszego nie mogłam mieć, bo nikt by mnie nie przyjął. Będę miała dopiero w poniedziałek, a to już będzie 8 tydzień :(
Chociaż już coś konkretnego bedzoe na usg :)

Hej dziewuszki.
Potrzebuje porady (w międzyczasie czytam wszystko co naskrobałyście od rana 🙈).
Robiłam bete w sobotę i poniedziałek. Wizytę mam w czwartek. Robić bete znow sobota-poniedziałek?
Też bym już nie robiła, bo nie ma sensu :)

Ja dziś zjadłam 2 miski kiszonej kapusty takiej prosto z wiaderka i popchnęłam pączkiem [emoji39][emoji85]
Typowe ciążowe smaki 🤣🤣

Dam dam. Tak strasznie się boje 😱 U Ciebie śliczny przyrost.
Przy takiej becie jak twoja nie stresuj się jak przyrost będzie mniejszy. On po prostu na tym etapie już zwalnia :)

Trzymajcie mnie bo zabije mojego 😂 Kupilam sobie na kolację serek topiony śmietankowy, na bułeczke z ketchupem mialam smaka. Wychodzę spod prysznica a tu caly ten serek jest juz na jego kanapkach oblozony ogórkiem kiszonym 🤢 Smierdzi mi tak ze zaraz oszaleje 😬😬😬 Tala bzdura a jestem taka zła 😬
Trzeba facetowi powiedzieć że rzeczy na tej półce są twoje i naruszenie grozi śmiercią :p

Właśnie z tym wchodzeniem do kuchni jest najgorzej 🙊 W szczególności kiedy teściowa jest w domu, a ona nie wie o mojej ciąży, i ciągle mi smrodzi kawą, a ja mam od razu ochotę iść i przytulić kibelek 🤦
O mamo.... jak ja sobie przypomnę ten smród lawy parzonej .... grrrr. W poprzedniej ciąży miałam mega awersje A w pracy ciągle ktoś pił

Jejku już po wizycie, opóźnienie było straszne. No ale mamy dzidzię i serduszko [emoji3531] ciąża dzień starsza niż z om. Mam nagranie z USG ale tak mi się ręką trzęsła że szok [emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 1194259
Super :) I piękne zdjęcie 😍

reklama
Do góry