Domi_Polka
Fanka BB :)
@Mała.czarna to piszesz wiadomość do aniaslu o wątek prywatny ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@starlights lekarzowi raczej chodziło o smażone/pieczone rybyJest przepyszny, mało kaloryczny, ale w smaku wilgotny, tlusciutki
Ja dzisiaj też hawajską zamówiłam xDJa w ogóle nie gotuje nie dam rady tych zapachow. Lodówki już 2 tyg nie otwierałam obiady zamawiamy danie dnia jakieś. Śniadania robi mój. Synek sam wybiera co chce zjeść z lodówki i często już sobie kanapkę sam szykuje. A ja zawsze uwielbiałam gotować pięć ciasta. Często cos wymyślałam. Mój nawet kupił mi TM i wtedy to już w ogóle się spełniałam a teraz mam problem kanapkę zrobić. Ale wiem że w drugim trymestrze będzie lepiej i tak też pocieszam mojego. Który jest bardzo wyrozumiały, bo widzi jak męczą mnie wymioty jak słabo wyglądam i chociaż tak dużo pracuje to stara mi się pomagać i dbać o nas.
Ja dzisiaj na kolację pizzę hawajska zamówiłam ale ja jej nigdy nie lubiłam trudno dziecko chce to się poświęcę i zjem bynajmniej później zwymiotuje hahaale co to za różnica czy kanapka czy pizza
Można jeść tylko właśnie nie wszystkie.A jak wędzony?? Powinno się unikać w ciąży wędzonych ryb na zimno. @starlights lekarzowi raczej chodziło o smażone/pieczone ryby
Napisze jutro rano bo już mi sie oczy zamykają A wszyscy juz sa wpisani?@Mała.czarna to piszesz wiadomość do aniaslu o wątek prywatny ?
To już niedługo wizyta. Jak na 6tc to beta ładna, tylko dziwny ten spadek, ale może po prostu w labie się pomylili z 1 wynikiem. Trzymam kciuki żeby bylo okejJak miałam robiona betę to byłam w 6 tyg. Wizyte mam w pn 2. 11
Super że wszystko dobrzeHej , Jestem po pierwszej wizycie. Ciąża potwierdzona, dzidziuś ma się dobrze. Wg usg wychodzi tydzień młodsza . Obecnie jestem 7+4. Dostałam skierowanie na wszystkie pierwsze badania , w przyszłym tyg pojadę się trochę pokłuć
GratulacjeWe wtorek miałam wizytę i dzidziuś ma ponad 1cm i serduszko!
Bardzo dobrze że idziesz dopiero w 8tc. będziesz już chociaż coś widzieć trzymam kciukiJa jutro mam pierwsze USG i bardzo się stresuję.
Z OM to będzie 8+0
To druga ciąża, ale pierwsza była biochemiczna.
Trzymajcie proszę kciuki
Nikt nie mówił że będzie łatwoCały dzień jadłam chleb z dżemem truskawkowym. Tylko to wchodziło dzisiaj. Ale o 17 wymyśliłam sobie ziemniaczki puree z marchewka z groszkiem No i ugotowałam !! także brzuch pełny. Ale czuje wciąż taki niedosyt jedzenia. Nie jem mięsa teraz bo śmierdzi wiec jakby co chwile czuje głód. No ale czuje tez mdłości i weź tu człowieku ciesz się ciążą
Powodzenia na wizycieTo tak ja ja... Pierwsza biochemiczną i teraz ta, też dopiero jutro pierwsza wizyta tyle że u mnie z OM 6+6... Też się potwornie stresuję... Przypomnij proszę o której masz wizytę? Zawsze troszkę łatwiej jak wiesz że ktoś jest w takiej samej sytuacji jak Ty [emoji6]
Ja w pierwszej ciąży powiedzialammezpwi że jak chce mięso to niech idzie piętro niżej do mamusi. Tylko ma tam zjeść i nie ważyć się mi tego przynosić na góręSkąd ja to znam .. ten wstręt do mięsa, a szczególnie tego smażonego robię obiad mężowi i ryczę przy tym, bo nie mogę tych zapachów znieść .. To moja pierwsza ciąża i trochę inaczej to sobie wyobrażałam
Ja dziś kupiłam pomidory i mnie nadedl smak na bułkę z serem żółtym i pomidoremPomidorowa ... na pomidory się chwilowo obraziłam, ale zupę chyba musze ugotować
Na gardło można jeszcze tantum verde. Osobiście polecam sprayHej, pierwszy raz tu jestem. Nadrobię czytanie ciąża potwierdzona termin na 8 czerwiec. Piszę do was z pytaniem bo trzeci raz wraca mi bol gardla i kaszel w ciagu 2tyg. Juz wypróbowalam chyba wszystkie domowe sposoby syrop z z cebuli, sól z wodą do płukania, mleko z masłem i miodem. Od dziś mam tez tabletki do ssania dla ciężarnych z apteki(zalecenie lekarza) i dalej drapie czy wiecie co jeszcze mogę wypróbować?? Help
Matko, 2 mleczka z tubki??? Na sama myśli miW pierwszej ciąży od poczarku nie moglam jeść mięsa. Za to mleko słodzone takie w tubce jadłam 2 tubki dziennie [emoji85]
Ogolnie na słodkie mnie brało [emoji85]
A gotować musiałam bo w domu spora rodzinka [emoji23]
Ciężko bylo...
Teraznarazie jem normalnie.
Tylko jak głodna jestem to mdłości się lekkie pojawiają...
Mam nadzieję że u mnie tak będzie za 2 tygodnieU mnie dwa tygodnie temu też był sam pęcherzyk 7mm, bez pęcherzyka żółtkowego, a teraz we wtorek zobaczyłam piękne serduszko
Chociaż już coś konkretnego bedzoe na usgSpokojnie. Ja też to mam. Tzn. nie wiem, co mam Drugi tydzień się mecze, jest dużo lepiej, ale nadal nie jest super. A poprzedni tydzień był taki (i ja, i dziecko, i trochę mąż), że byłam pewna już że to covid. Jak trup się czułam i nic przy ciąży nie mogłam wziąć. Nawet USG pierwszego nie mogłam mieć, bo nikt by mnie nie przyjął. Będę miała dopiero w poniedziałek, a to już będzie 8 tydzień
Też bym już nie robiła, bo nie ma sensuHej dziewuszki.
Potrzebuje porady (w międzyczasie czytam wszystko co naskrobałyście od rana ).
Robiłam bete w sobotę i poniedziałek. Wizytę mam w czwartek. Robić bete znow sobota-poniedziałek?
Typowe ciążowe smakiJa dziś zjadłam 2 miski kiszonej kapusty takiej prosto z wiaderka i popchnęłam pączkiem [emoji39][emoji85]
Przy takiej becie jak twoja nie stresuj się jak przyrost będzie mniejszy. On po prostu na tym etapie już zwalniaDam dam. Tak strasznie się boje U Ciebie śliczny przyrost.
Trzeba facetowi powiedzieć że rzeczy na tej półce są twoje i naruszenie grozi śmierciąTrzymajcie mnie bo zabije mojego Kupilam sobie na kolację serek topiony śmietankowy, na bułeczke z ketchupem mialam smaka. Wychodzę spod prysznica a tu caly ten serek jest juz na jego kanapkach oblozony ogórkiem kiszonym Smierdzi mi tak ze zaraz oszaleje Tala bzdura a jestem taka zła
O mamo.... jak ja sobie przypomnę ten smród lawy parzonej .... grrrr. W poprzedniej ciąży miałam mega awersje A w pracy ciągle ktoś piłWłaśnie z tym wchodzeniem do kuchni jest najgorzej W szczególności kiedy teściowa jest w domu, a ona nie wie o mojej ciąży, i ciągle mi smrodzi kawą, a ja mam od razu ochotę iść i przytulić kibelek
Super I piękne zdjęcieJejku już po wizycie, opóźnienie było straszne. No ale mamy dzidzię i serduszko [emoji3531] ciąża dzień starsza niż z om. Mam nagranie z USG ale tak mi się ręką trzęsła że szok [emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 1194259
A jak wędzony?? Powinno się unikać w ciąży wędzonych ryb na zimno. @starlights lekarzowi raczej chodziło o smażone/pieczone ryby
Dokładnie w ogóle żaden ketchup nie pasuje do fast fooda tak bardzo jak ten który maja w ofercie
U nas są w Kauflandzie na stoisku ze świeżym mięsem i rybami. Ja też bardzo lubię [emoji39]Ooo! Pan ginekolog kazał jeść tłuste ryby ciekawe czy gdzieś go kupię[emoji848]
Też nie sądziłam, że to się przyjmie [emoji23][emoji23][emoji23]O matulu[emoji28] ja bym cały dzień z łazienki nie wyszła przykuta do tronu [emoji23]