Ja po swojej pierwszej wizycie,ale mnie brzuch rozbolał z nerwow przed samym gabinetem, jest serduszko
termin 12.06
różnica między usg a OM to tylko jeden dzień. Dostałam sporo badań, kolejna wizyta 10 listopada, więc już za 2 tyg i wtedy będziemy rozmawiać o badaniach prenatalnych . Mój gin ma ten certyfikat fmf czy jak to tam, i on robi. Muszę się zastanowić, bo mam złe doświadczenie z Pappa, a on mówi, że same prenatalne bez krwi nie maja największego sensu..
czy wy słuchalyscie serduszka? Mój lekarz powiedział, że nie robi się tego w tak wczesnej ciąży, że nie ma potrzeby, że nie uruchamia się tego dopplera. U mnie dzisiaj 7+2. Zbadał tętno dziecka, widziałam pulsującą kropeczkę
Ja nie słyszałam, lekarka po prostu nie puściła, tylko pokazała, gdzie bije. Ja wiedziałam, że zaleca się nie puszczać i cieszę się, że ona też to wie
Ja generalnie miałam taki plan, zeby syna ubrać w koszulkę z napisem "STARSZY BRAT", puścić między ludzi i czekać, aż ktoś się zorientuje
Ale że ja niecierpliwa, to oczywiście wygadałam wcześniej
Mam ten sam plan. My powiedzieliśmy na razie moim rodzicom. Kupujemy dom i wydrukowaliśmy plan domu i podpisaliśmy pokoje, kto gdzie będzie mieć sypialnię i przy jednym z pokojów było usg
Przyjeżdżają do nas teściowie na 2 tygodnie w listopadzie, nie sądzę, żebym mogła 2 tygodnie ukrywać ciążę mieszkając z nimi pod jednym dachem, choć plan też był na Święta.
Siostra mieszka za granicą, nie przyjedzie pewnie na Święta z powodu Covid i myśle nad sposobem powiedzenia jej. Chyba na videorozmowie jej powiem "Patrz co fajnego zrobiliśmy dla Kuby (starszy syn), polecają na wszystkich forach" i pokazę USG
A naszej paczce znajomych, z którymi się widzimy na święta na grupowym videoczacie właśnie chcemy, żeby syn siedział w koszulce "Starszy brat".
Wiecie co ja dzisiaj jem? Przez mdłości zaczęłam wydziwiać bo głód tez mnie już wykańczał. Poszłam do mięsnego, mięsa żadnego nie kupiłam ale kupiła pierogi. Na mięso patrzeć nie mogłam nawet
pierogi ruskie dla chłopaków a dla mnie z kapusta i grzybami. Zjem później
teraz zjadłam mega „zdrową” zupkę amino ogórkową i popiłam 7up-em z puszki i soczkiem Capri sonne z tej folii
Jeszcze chrupki Cheetosy ketchupowe czekają i chyba po nie idę. Jakie okropne smaki. A powinno się jeść zdrowo... nic nie poradzę ze wszystko co zdrowe mnie odrzuca
Widzę, że stołujemy się w tej samej restauracji
Dziewczyny Wam tez wszystko smierdzi? U mnie się to mega nasila ze juz mam dosc :/ robilam sąsiadce paznokcie teraz to lakiery z kabosa bez formaldehydu tak mi śmierdzą ze to był mój ostatni raz
Przeczytałam "lakiery z kabanosa"
Hej , kiepska noc za mną. Wczoraj zdrzemnęłam się razem z synem , i potem do 3 w nocy nie mogłam zasnąć :/ dalej przełykam tylko kanapkę z pomidorem i ewentualnie parówkę. Dzisiaj na obiad planuję spaghetti, ale nie wiem czy dam radę.. no ale, dziecko musi coś zjeść
Czekam na przesyłkę z rogera, segregator Luz i koszula nocna kolejna , bo jestem zadowolona
O, którą koszulę zamówiłaś i jesteś zadowolona? Też kupię
Cieszę się, że wspomniałam tu o Swobodzie Leczenia, bo może chociaż niektóre skorzystają dzięki temu
Ja miałam badanie TSH i wyszło niskie 0.113 przy normie od 0.27. Panie z laboratorium dzwoniły, że im się na czerwono świeci, że pędem do endo, dzisiaj miałam telewizytę i endo mówił, że to normalne w 9 tygodniu ciąży, uff. Normy są wtedy chyba od 0.01.
Gratuluję udanych wizyt
Ja w zeszłej ciąży, gdy jeszcze nie znałam płci, sama się łapałam na tym, że wybrałam tylko chłopięce imiona i określałam płcią męską dziecko. Teraz liczę na chłopca i chyba przez to bardziej czuję na chłopaka