reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja nie słyszałam, lekarka po prostu nie puściła, tylko pokazała, gdzie bije. Ja wiedziałam, że zaleca się nie puszczać i cieszę się, że ona też to wie :)

Mam ten sam plan. My powiedzieliśmy na razie moim rodzicom. Kupujemy dom i wydrukowaliśmy plan domu i podpisaliśmy pokoje, kto gdzie będzie mieć sypialnię i przy jednym z pokojów było usg :)
Przyjeżdżają do nas teściowie na 2 tygodnie w listopadzie, nie sądzę, żebym mogła 2 tygodnie ukrywać ciążę mieszkając z nimi pod jednym dachem, choć plan też był na Święta.
Siostra mieszka za granicą, nie przyjedzie pewnie na Święta z powodu Covid i myśle nad sposobem powiedzenia jej. Chyba na videorozmowie jej powiem "Patrz co fajnego zrobiliśmy dla Kuby (starszy syn), polecają na wszystkich forach" i pokazę USG :D
A naszej paczce znajomych, z którymi się widzimy na święta na grupowym videoczacie właśnie chcemy, żeby syn siedział w koszulce "Starszy brat".

Widzę, że stołujemy się w tej samej restauracji :D

Przeczytałam "lakiery z kabanosa" 😂 😂

O, którą koszulę zamówiłaś i jesteś zadowolona? Też kupię :)

Cieszę się, że wspomniałam tu o Swobodzie Leczenia, bo może chociaż niektóre skorzystają dzięki temu :)

Ja miałam badanie TSH i wyszło niskie 0.113 przy normie od 0.27. Panie z laboratorium dzwoniły, że im się na czerwono świeci, że pędem do endo, dzisiaj miałam telewizytę i endo mówił, że to normalne w 9 tygodniu ciąży, uff. Normy są wtedy chyba od 0.01.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja w zeszłej ciąży, gdy jeszcze nie znałam płci, sama się łapałam na tym, że wybrałam tylko chłopięce imiona i określałam płcią męską dziecko. Teraz liczę na chłopca i chyba przez to bardziej czuję na chłopaka :)
Ja mieszkam z tesciami, chociaż mamy niby osobną górę i wszystko swoje, więc to może ciut inaczej, ale o ciąży nie wiedzieli przez 13 tygodni :p A z tymi wynikami tsh to faktycznie w ciąży in e normy. Do mnie kiedyś dzwonili z labu że ddimery mam podwyższone, ale jak powiedziałam Że jestem w ciazy to powiedziała że w takim razie okej :)

reklama
rozumiem Cie. uwielbiam cheetosy keczupowe😀😀
Ja w ciąży z synem jadłam maczugi keczupowe 🤣 chyba już na nie mam ochotę😅 chociaż dzisiaj mdłości trochę męczą. Zjadłam sucha bułkę rano i później serek. I leżałam żeby nie oddać tego 🤢
Teraz głowa pęka więc plus że muszę leżeć Bo i tak bym nie dała rady nic ogarnąć.

W pierwszej ciąży przyjmował mnie na NFZ zresztą leczy w szpitalu i właśnie przez jego zachowanie w pierwszej ciąży wybrałam go na stałego mojego lekarza. Jak miałam wizytę na NFZ a wiadomo ilość usg ograniczonaido tego jakość sprzętu [emoji53] dlatego umawiał mnie do siebie do gabinetu i na jego sprzęcie robił mi usg nie brał za to pieniędzy wręcz był obrażony jak mąż chciał płacić. Mało tego jak miałam kiedyś problem z torbielą zapisał mi leki trochę kosztowały to na następnych wizytach kontrolnych nie wizial nic kwitując że co swoje wydałam na leki. Więc naprawdę dziewczyny są w tej Polsce lekarze z prawdziwego powołania [emoji39] ja takiego mam
O właśnie dziewczyny jakie macie przeczucia co do płci naszych kruszynek [emoji39]
W ciąży z synem od zrobienia testu czułam że będzie chłopczyk. Teraz nie wiem[emoji16]

Ja w ciąży z synem jadłam maczugi keczupowe 🤣 chyba już na nie mam ochotę😅 chociaż dzisiaj mdłości trochę męczą. Zjadłam sucha bułkę rano i później serek. I leżałam żeby nie oddać tego 🤢
Teraz głowa pęka więc plus że muszę leżeć Bo i tak bym nie dała rady nic ogarnąć.
O matko ale robisz mi smaka 😂 ide ogarnac brwi i ide do sklepu 😂😂😂

Witam Was Dziewczyny [emoji3526] przygarniecie jeszcze jedną zbłąkaną duszę? [emoji6]
Termin według OM wychodzi mi 26 czerwiec ale mam dłuższe cykle i owu była później. Mam synka, który w Halloween skończy 2 lata [emoji3526]
Gratuluję wszystkim fasolek w brzuszkach [emoji3590]

reklama
@OlaFasola89 którą zamówiłaś koszule? Ja mam dwie, jedną lubię, drugiej nie. Segregator mam z poprzedniej ciąży i chyba po prostu wykorektoruje to co tam zdążyłam napisać w poprzedniej straconej ciąży. Chociaż kusiło mnie przez chwilę zamówić nowy ale szkoda kasy [emoji13]

Edit: to chyba nie Ty tylko @xnightfall94

Do góry