reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja nie słyszałam, lekarka po prostu nie puściła, tylko pokazała, gdzie bije. Ja wiedziałam, że zaleca się nie puszczać i cieszę się, że ona też to wie :)

Mam ten sam plan. My powiedzieliśmy na razie moim rodzicom. Kupujemy dom i wydrukowaliśmy plan domu i podpisaliśmy pokoje, kto gdzie będzie mieć sypialnię i przy jednym z pokojów było usg :)
Przyjeżdżają do nas teściowie na 2 tygodnie w listopadzie, nie sądzę, żebym mogła 2 tygodnie ukrywać ciążę mieszkając z nimi pod jednym dachem, choć plan też był na Święta.
Siostra mieszka za granicą, nie przyjedzie pewnie na Święta z powodu Covid i myśle nad sposobem powiedzenia jej. Chyba na videorozmowie jej powiem "Patrz co fajnego zrobiliśmy dla Kuby (starszy syn), polecają na wszystkich forach" i pokazę USG :D
A naszej paczce znajomych, z którymi się widzimy na święta na grupowym videoczacie właśnie chcemy, żeby syn siedział w koszulce "Starszy brat".

Widzę, że stołujemy się w tej samej restauracji :D

Przeczytałam "lakiery z kabanosa" 😂 😂

O, którą koszulę zamówiłaś i jesteś zadowolona? Też kupię :)

Cieszę się, że wspomniałam tu o Swobodzie Leczenia, bo może chociaż niektóre skorzystają dzięki temu :)

Ja miałam badanie TSH i wyszło niskie 0.113 przy normie od 0.27. Panie z laboratorium dzwoniły, że im się na czerwono świeci, że pędem do endo, dzisiaj miałam telewizytę i endo mówił, że to normalne w 9 tygodniu ciąży, uff. Normy są wtedy chyba od 0.01.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja w zeszłej ciąży, gdy jeszcze nie znałam płci, sama się łapałam na tym, że wybrałam tylko chłopięce imiona i określałam płcią męską dziecko. Teraz liczę na chłopca i chyba przez to bardziej czuję na chłopaka :)
Ja mieszkam z tesciami, chociaż mamy niby osobną górę i wszystko swoje, więc to może ciut inaczej, ale o ciąży nie wiedzieli przez 13 tygodni :p A z tymi wynikami tsh to faktycznie w ciąży in e normy. Do mnie kiedyś dzwonili z labu że ddimery mam podwyższone, ale jak powiedziałam Że jestem w ciazy to powiedziała że w takim razie okej :)

reklama
rozumiem Cie. uwielbiam cheetosy keczupowe😀😀
Ja w ciąży z synem jadłam maczugi keczupowe 🤣 chyba już na nie mam ochotę😅 chociaż dzisiaj mdłości trochę męczą. Zjadłam sucha bułkę rano i później serek. I leżałam żeby nie oddać tego 🤢
Teraz głowa pęka więc plus że muszę leżeć Bo i tak bym nie dała rady nic ogarnąć.

W pierwszej ciąży przyjmował mnie na NFZ zresztą leczy w szpitalu i właśnie przez jego zachowanie w pierwszej ciąży wybrałam go na stałego mojego lekarza. Jak miałam wizytę na NFZ a wiadomo ilość usg ograniczonaido tego jakość sprzętu [emoji53] dlatego umawiał mnie do siebie do gabinetu i na jego sprzęcie robił mi usg nie brał za to pieniędzy wręcz był obrażony jak mąż chciał płacić. Mało tego jak miałam kiedyś problem z torbielą zapisał mi leki trochę kosztowały to na następnych wizytach kontrolnych nie wizial nic kwitując że co swoje wydałam na leki. Więc naprawdę dziewczyny są w tej Polsce lekarze z prawdziwego powołania [emoji39] ja takiego mam
O właśnie dziewczyny jakie macie przeczucia co do płci naszych kruszynek [emoji39]
W ciąży z synem od zrobienia testu czułam że będzie chłopczyk. Teraz nie wiem[emoji16]

Ja w ciąży z synem jadłam maczugi keczupowe 🤣 chyba już na nie mam ochotę😅 chociaż dzisiaj mdłości trochę męczą. Zjadłam sucha bułkę rano i później serek. I leżałam żeby nie oddać tego 🤢
Teraz głowa pęka więc plus że muszę leżeć Bo i tak bym nie dała rady nic ogarnąć.
O matko ale robisz mi smaka 😂 ide ogarnac brwi i ide do sklepu 😂😂😂

Witam Was Dziewczyny [emoji3526] przygarniecie jeszcze jedną zbłąkaną duszę? [emoji6]
Termin według OM wychodzi mi 26 czerwiec ale mam dłuższe cykle i owu była później. Mam synka, który w Halloween skończy 2 lata [emoji3526]
Gratuluję wszystkim fasolek w brzuszkach [emoji3590]

reklama
@OlaFasola89 którą zamówiłaś koszule? Ja mam dwie, jedną lubię, drugiej nie. Segregator mam z poprzedniej ciąży i chyba po prostu wykorektoruje to co tam zdążyłam napisać w poprzedniej straconej ciąży. Chociaż kusiło mnie przez chwilę zamówić nowy ale szkoda kasy [emoji13]

Edit: to chyba nie Ty tylko @xnightfall94

Do góry