reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Hej, witam się i ja:) termin mam mniej więcej na polowe czerwca, to będzie nasze drugie dziecko:)
Na razie jestem tylko po testach domowych, wizytę u mojej lekarki mam na za 2 tygodnie, mam nadzieje ze będzie już coś widać:)

Zastanawialam się w ogóle czy już będzie wątek na czerwiec, a tu już prawie 300 stron:)
Witaj:) ja tez połowa czerwca , tez narazie dwa testy domowe i tez wizyta za 2 tygodnie :D

Haha myslalam ze jestem sama 🙈 Ja chciałabym pozostać na jednym, a jak już drugie to zaraz po pierwszym. Pieluchy za jednym razem, dzieci sie wtedy zarazem wychowują :) Ja tez z tych wygodnych 🙈

Ja mam dwójkę jedno po drugim. Zaszłam w drugą ciążę jak synek miał 6miesięcy. Oczywiście była ta druga nieplanowana. Tzn. planowaliśmy drugie, ale tak z różnicą co najmniej 2 lata. Wyszła różnica rok i 3 miesiące. To fakt - wszystko za jednym zamachem, razem butelki ciągnęły, odpieluchowywanie jedno po drugim, podobny wiek więc wspólne atrakcje i różne klubiki maluchów itp. Trochę podobnie jak z bliźniakami. Chociaż nie powiem, umordowałam się trochę. Potem już nie chciałam kolejnego jak już podrosły i odsapnęłam. A teraz syn 10 lat skończył, a ja z taką nostalgią wspominam te czasy kiedy byłam z nimi w domu jak byli malutcy. Teraz to już koledzy są ważniejsi, czasu brak bo szkoła, praca. Poczułam się jakoś tak niefajnie, że ten czas już minął i że to już koniec i teraz to już chyba tylko aby do emerytury. Tak mi jakoś było źle z tego powodu, że ten czas już odszedł i jest przeszłością, zaczęły mnie na nowo rozczulać słodkie bobaski (a miałam okres już że mnie nie kręciły małe dzieci wcale) i znowu poczułam ogromne pragnienie przeżycia tego jeszcze raz ;) Mąż już wcześniej o tym myślał, tylko ja wtedy nie chciałam, bo miałam że tak powiem przesyt w tamtym czasie ;)

Czy tylko ja jestem daleko w tyle z badaniami? 🤔 Bo jeszcze żadnego nie miałam 😐

Ja też poza testem ciążowym z apteki nie zrobiłam jeszcze żadnego badania. Wizytę pierwszą mam za tydzień w czwartek dopiero. Będzie wtedy skończony 6tydzień ciąży.

Zartujesz? To jest chore :/
Widzę że ja mialam.cholerne szczescie ze dostalam sie 2 dni po moim telefonie 😱

A ja dzwoniłam na NFZ w poniedziałek ten i mam termin na p[rzyszły czwartek. Byłam jednak wcześniej panjentką tego lekarza więc podejrzewam, że to pomogło. Najpierw miałam mieć termin jeszcze za prawie 3 tygodnie, ale ten co mi proponowała pielęgniarka to nie mogłabym przyjść bo wtedy w pracy jestem, więc mi dałą tydzień wcześniej :D No i oczywiście powiedziałąm, że w ciąży jestem. Oni mają pulę terminów dla cieżarnych i wtedy jest możliwość szybkiej wizyty. Jakbym chciała na normalną wizytę, to mi najpierw pielęgniarka powiedziała, że na grudzień są terminy.

Może Twój lekarz ma kontrakt z nfz :)

Czekam na info! Okazuje się że będę miała pakiet od listopada także trochę sobie poczekam [emoji28] ale i tak będę chodzić jeszcze prywatnie więc luz :) którego gin wybrałaś?
Idę do Radosława Kozaryna, akurat on przyjmował w godzinach i terminie jaki mi pasował, nie znam, nie znalazłam żadnych opinii, więc w ciemno. Do prywatnego też się czaje, ale raczej dopiero na to USG, które jest ok 11 tyg.

reklama
Do góry