reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Natalia, Muffy witajcie! :)

Mry wspolczuje przejsc ze zmianami terminow :/ nie dziwie sie ze sie zdenerwowalas :*

Moja Basia nie przespala z nami ani jednej nocy od poczatku mimo ze momentami byloby wygodniej ja zostawic w lozku (szczegolnie jak karmilam piersia), ale upieralam sie i zawsze ladowala u siebie. Spj cudownie, bez przebudzania od 6ms zycia juz jakos.
W zeszlym tygodniu krzyczala przez sen a rano powiedziala ze snil jej sie straszny skunks, ktory byl w jej lozeczku - wnioski? Koniec ogladania Dory przed snem :p

wg wszelkich wyliczen skonczylam juz pierwszy trymestr a tak mnie mdlosci mecza od poczatku tygodnia ze nie wyrabiam :/ do tego w nocy zle mi sie spi, nie moge znalezc pozycji - chyba czas kupic poduszke dla ciezarnych, bo jak wstaje to mnie brzuch boli od spania na nim :/

reklama
cześć Muffy, Natalia :-) cześć dziewczyny :-)

U nas też dzieci śpią w swoich łóżeczkach w sumie od samego początku. W pierwszych miesiącach ich życia łóżeczka stały dla wygody w naszym pokoju ale od 2 miesiąca drzemki a od 4-go miesiąca już całe noce przesypiały w swoim pokoju. Mieliśmy taki krótki okres (ok. 4-5 miesięcy) kiedy dzieci potrzebowały usypiać z nami ale zawsze po uśnięciu lądowały ostatecznie w swoich łóżeczkach. To jednak zaczęło być trochę męczące, zazwyczaj usypiałam razem z nimi a potem musiałam sie rozbudzić żeby ich przenieść i zrobić jeszcze kilka rzeczy w domu przed kolejnym dniem, więc wykorzystaliśmy wakacyjny wyjazd do zmiany tego zwyczaju i po wakacjach zaczęli już usypiać w swoim pokoju - najpierw kolacja, potem kąpiel, potem krótka bajka w tv, potem książeczka i ok. 19.30 gasimy światło. Oczywiście nie zasypiają na trzy cztery ale w ciągu +/- 20 minut od zgaszenia światła zazwyczaj już śpią. I to nam najbardziej odpowiada.

Ja dziś przymulona jestem od rana, syn mi zrobił karczemną awanturę w drodze do przedszkola co wyciągnęło ze mnie wszelką energie na cały dzień. I teraz już tylko dogorewam ;-)

cześć dziewczyny :) ja już chyba weszłam w ten 2 trymestr bo z usg mam teraz 14t2d a wg miesiączki to jeszcze więcej z tydzień ale odczułam zmiany wkraczając w 14 tydzień jak byłam wielkim śpiochem teraz mniej śpię jestem mniej zmęczona w dzień a dziś to nie spałam wogóle w nocy i sie kręciłam. Poza tym mdłości minęły i ogólnie jakoś tak lepiej się czuje :) lepszy humor i nastawienie oby tak już zostało i tego wam również życzę wkraczając w drugi trymestr :)

reklama
Sylwia ja tez w 2 trymestrze i zmęczona jestem spac mi sie chce i do tego co drugi dzień mam tak okropne bóle głowy[emoji36]
W 11 tygodniu czułam sie lepiej niż w 14

Do góry