reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Anio0 - mialam usg ale nic nie bylo widac. Ale to bylo w 5tyg ciazy wiec bardzo wczesnie i nic dziwnego to nie bylo a beta byla na poziomie 300. Lekarka uznala ze ponizej 1000 to nawet nie ma co patrzec, bo dopiero wtedy widac pecherzyk.
Ja tez mam niedoczynnosc i jesli masz dobrze poprowadzone to nie jest to duzy problem :-) ja mam tsh teraz na poziomie 1.9 wiec dosc wysoko nadal ale mialam obnizona dawke po ciazy do 50. W poprzedniej ciazy mialam 0.52 w 1 trymestrze przy euthyroxie 88. Wiec trzymaj sie polecen i nie zapominaj o tabletkach. Kolezanka sie o niedoczynnosci dowiedziala w 9 miesiacu a miala spora. I dziecko sie super rozwija bez problemow
Co do info to my juz powiedzielismy rodzicom i teraz ich prostujemy zeby sie nie nakrecali... Za to w zamian wyrobilismy malej paszport i polecimy gdzies przed moim powrotem z macierzyskiego do pracy, tj w styczniu/lutym.

reklama
Dziewczyny, ja wiem ja potwornie panikuje. Przed chwila bralam probke moczu do kolejnego testu (tak tak wiem co za duzo to niezdrowo) i pojawil mi sie w nim taki strzepkowaty sluz. Test wyszedl pozytywnie choc kreseczka nadal bladziutenka. Boje sie ze ten strzepkowaty sluz to cos zlego, a moze to efekt po badaniu ginekologicznym choc ono bylo przed 12. Bardzo chce byc w tej upragnionej ciazy dlatego tak panikuje. Moze wiecie ze swojego doswiadczenia, jak to interpretowac?

Załączniki

• 1445272804140.jpg
    1445272804140.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 70
Bloodflower - sluz w moczu na pewno nie ma wplywu na to czy jestes w ciazy czy nie. Jesli masz dwie kreseczki, nawet blade, to jestes w ciazy!
Jakiekolwiek zmiany w moczu, np sluz to moze byc efekt badania, albo lekkiego zapalenia. spokojnie i tak bedziesz miec mocz badany wiele razy wiec to wyjdzie :-) bez paniki :-)

Śluz równie dobrze może być z pochwy a wpadł do pojemnika z moczem przy okazji ;) na początku ciąży i w sumie przez większość ciąży będziesz miała biały , gęsty śluz i jest to normalne. Jeśli to w moczu to może masz stan zapalny ale to nie ma wpływu na ciąże. Zrób badanie moczu to będziesz wiedziała czy to jakiś stan zapalny. Jak poczekasz jeszcze pare dni test będzie bardziej widoczny. Jeśli jest blady to i tak oznacza ciąże. Moja bladziocha teraz bawi się obok ;)
A boli cię lub piecze przy oddawaniu moczu lub chodzisz często do toalety?? Może pęcherz przeziębiłaś.

Panikarolina nie zgadzam się ze to przypadki marginalne. 3 na 5 ciąż statystycznie kończy się poronieniem.
Wystarczy zobaczyć ile dziewczyn tutaj doświadczylo takiej straty, w tym ja.

Qraa ja mocno trzymam kciuki za ciebie bo dobrze wiem co to znaczy czekać w takiej niepewności.

Ja myślę że to śluz z pochwy.

Bloody zrób badanie moczu. Podejrzewam że ten glut to raczej z pochwy wypadł. W ciąży w tych rejonach jest dużo białej wydzieliny( nie pachnie i nie piecze). Może sprawdź czy nie masz w tych rejonach takiej wydzieliny. W drogach rodnych jest to w 100% normalne

reklama
Ja też niestety znam więcej kobiet, które utraciły swoje nienarodzone Aniołki niż tych, które ciążę przeszły szczęśliwie... Dlatego ja strasznie panikuję i nie wyobrażam sobie co czuję te dziewczyny, które doznały takiej straty...

Panikarolina nie zgadzam się ze to przypadki marginalne. 3 na 5 ciąż statystycznie kończy się poronieniem.
Wystarczy zobaczyć ile dziewczyn tutaj doświadczylo takiej straty, w tym ja.

Qraa ja mocno trzymam kciuki za ciebie bo dobrze wiem co to znaczy czekać w takiej niepewności.

Ja myślę że to śluz z pochwy.

Do góry