reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Kiedy masz teraz następną wizytę u gina? Będę trzymać kciuki za piękny zarodeczek! ;) A co do niedoczynności, ja się leczę od ponad roku, ale wciąż TSH mi szaleje i dawkę mam systematycznie zwiększaną. Zrobiłam sobie badania po pozytywnym wyniku testów ciążowych i wyszło mi 2,8. Wolne hormony mam jednak wciąż bardzo nisko i martwię się, że to może mieć negatywny wpływ na Dzidziusia. Chociaż, z drugiej strony, wiem doskonale, że jeśli nie dane mi jest donosić Aniołka, to nawet z idealnymi wynikami może dojść do poronienia. Wierzę jednak, że jestem w tej drugiej grupie :-) I Ty też musisz w to wierzyć! "Bo jak nie my to ktoo?" ;) dla naszych Maluszków, Qraa! :tak:

Anio0 - mialam usg ale nic nie bylo widac. Ale to bylo w 5tyg ciazy wiec bardzo wczesnie i nic dziwnego to nie bylo a beta byla na poziomie 300. Lekarka uznala ze ponizej 1000 to nawet nie ma co patrzec, bo dopiero wtedy widac pecherzyk.
Ja tez mam niedoczynnosc i jesli masz dobrze poprowadzone to nie jest to duzy problem :-) ja mam tsh teraz na poziomie 1.9 wiec dosc wysoko nadal ale mialam obnizona dawke po ciazy do 50. W poprzedniej ciazy mialam 0.52 w 1 trymestrze przy euthyroxie 88. Wiec trzymaj sie polecen i nie zapominaj o tabletkach. Kolezanka sie o niedoczynnosci dowiedziala w 9 miesiacu a miala spora. I dziecko sie super rozwija bez problemow
Co do info to my juz powiedzielismy rodzicom i teraz ich prostujemy zeby sie nie nakrecali... Za to w zamian wyrobilismy malej paszport i polecimy gdzies przed moim powrotem z macierzyskiego do pracy, tj w styczniu/lutym.

reklama
Hej dziewczyny, moja beta z piątku, żałosna: 7459
10 dni wcześniej 3683
Robiłam betę żeby się uspokoić a wyszło zupełnie inaczej...
Zła jestem na siebie, umówiłam się dziś na wizytę.

Po co tak późno robisz betę? Na tym etapie ciąży beta już tak nie rośnie..

Ja dziś przed samym wyjściem do pracy zaliczyłam wiszenie nad sedesem:baffled: Na szczęście tylko mnie postraszyło, ale do pracy jechałam i modliłam się, żeby nie zwymiotować w samochodzie..

bloodflower zrob badanie, bedzie wszystko dobrze :) W ciazy rozne rzeczy z nas wychodza :*
Anio0, qraa trzymam za Was kciuki dziewczyny, nie martwcie sie bo to nie pomaga fasolkom :)

A mnie dzisiaj caly dzien zoladek boli i jakies nerwy mam ze skrzyczalam mojego dwulatka praktycznie za nic :(

qraa Życzę Ci żeby wszystko dobrze się skończyło ale jeśli tak nie będzie, to nie ma się co załamywać - następnym razem się uda :) trzeba trzymać rękę na pulsie, bo jeśli to ciąża pozamaciczna, to może Ci zniszczyć jajowód. Wierzę, że Twoja lekarka wie co robi i będzie dobrze mimo wszystko.

Byłam dziś na usg - wszystko jest dobrze :-) wg OM jestem w 7 tyg 4 dniu ciąży, a według usg w 8 tyg więc termin porodu zmienił się na 30 maja :D ale nie przywiązuję się do dat - synka urodziłam 2 tyg przed terminem. Dzidzia mierzy 16 mm, serducho bije 166 razy/min więc jest dobrze. Następne usg za 5 tygodni - wieczność!!

Mama_ka gratuluję pięknej fasolki :-) zazdroszczę Ci ze juz ja widziałaś. Ja jeszcze 3 tyg muszę czekać.
Dziś zrobiłam betę, jutro wynik.

Dziewczęta ale się nakręcacie ;)
Mi testy wychodziły blade, beta 193.3 w 6tyg sam zarodek i to jeszcze podobno ciałko żółte obok (duża plama koło fasolki) A dziś wszystko jak należy :) Gin szybko tylko sprawdziła ludzika bo jest przeciwna częstemu usg, serduszka nie słyszałam ale widziałam ;) ma 1.34mm Termin 1 czerwiec dalej.

Ostatnia edycja:
Hej, to mój ostatni post bo już nie będę tu zaglądać.
Mój okruch zakończył rozwój na piątym tygodniu, wg OM powinnam teraz być na początku ósmego tygodnia... wczoraj miałam usg, zarodek nie rośnie, serducho nie bije. Lekarz kazał jeszcze dziś powtórzyć poziom hcg co uczyniłam, wynik będzie jutro. Jestem ateistką więc w cuda nie wierzę, lekarz próbował tchnąć we mnie nadzieję ale mam rozum i wiem, że teraz moim pragnieniem powinno być samoistne poronienie. Życzę Wam wszystkiego dobrego, niech Wasze kruszyny rosną zdrowo! I nie nakręcajcie się bo to zgubne... :*

reklama
Ja wczoraj robiłam badania po tygodniu, mam nadzieję, że będzie dobrze, chociaż nawet nie wiem co to "dobrze" oznacza, więc z pewnością poproszę Was o interpretację ;)

Do góry