reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
An-fotografia, współczuję... :( Myślę, że mogę się wypowiedzieć za wszystkie członkinie grupy i dodać, że wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki.

Odebrałam wyniki... beta z 14.10 - 1684. Wczorajsza wynosi 5015. Kalkulator nastraszył:

HCG podwaja się co 3 dni 4 godzin (76 godzin).Średni dwudniowy przyrost to 2606 mlU/ml (54.8%) (poniżej normy).
Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.

Czy naprawdę powinnam się zacząć już bać? Według @ jestem w 5t6d ciąży. No i jest jeszcze jedna rzecz, która mnie zmartwiła dzisiaj... moje TSH skoczyło. I to masakrycznie, pomimo tego, że zwiększyłam dawkę tydzień temu. Teraz wynosi 4,51, gdzie norma jest do 4,2, a wszystkie chyba dobrze wiemy jaka wartość jest idealna dla kobiet w ciąży. Od wdrożenia leczenia rok temu nie miałam podwyższonego wyniku. Aż do teraz.. :(

Jutro jadę do endokrynologa, miałam już od dawna umówioną wizytę, ale się wciąż zastanawiam czy nie iść do ginekologa gdzieś pilnie i dopytać o wyniki. Tylko... czy nie wyjdę na paranoiczkę? :-(

An-fotografia przykro mi :(

anio0​ niestety nie pomoge :( Jesli sie martwisz kochana to pojdz do lekarza, ewentualnie jutro zrob

Dziewczyny przykro mi. Stres z tymi wynikami okropny. Oby było dobrze.
Ania przyrost na poziomie 55% to dolna granica normy ale nadal norma. Powinno być 66% . Jeszcze nic złego. Skontaktuj się z ginekologiem on będzie lepiej wiedział niż my na forum.
Byłam u lekarza i pogratulowała i kazała przyjść za trzy tygodnie. Wtedy pobiorą mi krew, zmierzą, zważą itp. Teraz to dla duńskich lekarzy zbyt wczesna ciąża ;) 7t1d. Jutro idę prywatnie na usg. Bety nawet nie wiem gdzie bym mogła prywatnie zrobić. Oby jutro było już serducho to będę spokojniejsza. Czyli jeszcze 3 tygodnie za nim wystawią mi papier o ciąży do pracy.

anio0 endokrynolog napewno dopasuje tobie nowa dawke leku i hormony wyrownaja sie. Nie zamartwiaj sie.

Dziewczyny niestety utrata ciazy na tak wczesnym etapie jest realistyczna i niestety jest rowniez czyms naturalnym. To bardzo kompleksowy proces. Mimo to powinnysmy patrzec do przodu optymistycznie bo predzej czy pozniej zostaniemy mamami. Kazda ciaza jest czyms wyjatkowym dlatego warto sie z niej cieszyc. Zycie jest cudem :-D Rowniez znam kilka osob, ktorym to sie przytrafilo a teraz te osoby sa szczesliwymi mamami. :tak: Ja sama staram sie o dziecko od ponad 6 lat i chociaz moja pierwsza ciaza w tym roku zakonczyla sie przedwczesnie to jestem szczesliwa, ze w koncu udalo mi sie zajsc w ciaze. Mimo moich 36 lat wierze, ze wszystko jest mozliwe. Naturalnie poronienie nie jest przyjemne i trzeba sie czasem porzadnie wyplakac ale nie warto sie poddawac!!! Na poczatku tej ciazy bylam bardzo nerwowa, zrobilam mnostwo testow, wciaz szukalam odpowiedzi w internecie, balam sie, czulam sie po prostu bardzo bardzo zle i moj dolek wciaz sie poglebial... az uswiadomilam sobie, ze na przebieg ciazy na tym etapie nie mam wiekszego wplywu, ale mam wplyw na to jak bede czula sie kazdego dnia... postanowilam, ze bede cieszyc sie kazdym dniem tej ciazy obojetnie jak dlugo bedzie trwala... i pomoglo moj humor poprawil sie zdecydowanie. :-D Dlatego chce wam teraz wyslac mnostwo pozytywnych fluidow!!!

Umówiłam się na dzisiaj, w drodze wyjątku ktoś mnie przyjmie... Uff, będę się lepiej z tym czuła chociaż. Zobaczymy co powie.

Dziewczyny przykro mi. Stres z tymi wynikami okropny. Oby było dobrze.
Ania przyrost na poziomie 55% to dolna granica normy ale nadal norma. Powinno być 66% . Jeszcze nic złego. Skontaktuj się z ginekologiem on będzie lepiej wiedział niż my na forum.
Byłam u lekarza i pogratulowała i kazała przyjść za trzy tygodnie. Wtedy pobiorą mi krew, zmierzą, zważą itp. Teraz to dla duńskich lekarzy zbyt wczesna ciąża ;) 7t1d. Jutro idę prywatnie na usg. Bety nawet nie wiem gdzie bym mogła prywatnie zrobić. Oby jutro było już serducho to będę spokojniejsza. Czyli jeszcze 3 tygodnie za nim wystawią mi papier o ciąży do pracy.

reklama
Ja tez czekam na wizytę w piątek do gina odebrałam dziś nowe wyniki i tsh spadlo mam 2.75 a ft3 i ft4 w normie wiec może sama panikuje

Do góry