reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

U mnie też 35 tydz- opuchliznę mam tylko przy jednych skarpetkach. Muszą mocno uściskać mimo ze tego nie czuje więc już ich nie noszę. Cieszę się że końcówka ciąży przypada zimą bo moja poprzednia kończyła się 40 stopniowymi upałami i byłam CAŁA opuchnięta. A co do wagi to malutka w 34 tyg miała 2500 ☺️

reklama
Dziewczyny, puchna Wam palce lub stopy? Jakies rady? Bo ponad 35 tygodni obyło się bez takich rewelacji🫣
Mi puchną palce, ale u rąk. Mam problem zdjąć obrączkę i pierścionek 😅 teraz to chyba woda w organizmie się zatrzymuje. Może mierz sobie ciśnienie, czy ci czasem nie skacze 🙂 ale myślę, że jeśli opuchlizna duża nie jest to chyba normalne przy końcówce. Miałam koleżankę co przy końcówce była nadmuchana jak balon cała. Miałam wrażenie że jak jej dotknę to pęknie 🤣
Jestem w 33 tygodniu ciąży, palce u rąk mam trochę spuchnięte. Kostki na szczęście jeszcze nie:) ogólnie mam wrażenie, że dużo wody mi się teraz zatrzymuje w organizmie. I bardzo urósł mi brzuch w ostatnim czasie. Maluszek waży ponad 2300:) a Wasze?:)
U nas w 33 było 2400 także podobnie 🙂

Dziewczyny, puchna Wam palce lub stopy? Jakies rady? Bo ponad 35 tygodni obyło się bez takich rewelacji🫣
Kontroluj to, sprawdzaj ciśnienie a jak tylko coś niepokoi to na IP tak wyglądają wczesne objawy stanu przrdrzucawkowego. Ale to wszystko zależy jak bardzo. Nogi mam lekko opuchnięte od prawie początku. Od wczoraj 38+4 zauważyłam że zegarek muszę o jedno oczko powiększyć i obrączka ciśnie także nie zakładam. Do tego nogi po dłuższym nie unoszeniu ich, czyli jak byliśmy na wigilii i cały czas siedziałam lub stałam to podczas kucania czułam że nogi są mocniej opuchnięte. Ale przy moim zaawansowanych etapie myślę że to normalne że człowiek zaczyna przed samym porodem coraz bardziej puchnąć. Także dopóki ta opuchlizna nie będzie jakaś bardzo mocna to nie będę się tym mocno przejmować.

Hej dziewczyny 😊 co do opuchlizny to też mi puchną nogi szczególnie jak dłużej pochodzę i trochę bardziej prawa stopa , przestałam nosić biżuterię na dłoniach bo założę ale nie wiem czy zdejmę. Obrączkę zdjęłam już ze dwa miesiące temu a pierścionek zaręczynowy został i nie ma szans żebym go zdjęła. Prawa ręka mi bardzo drętwieje. Wczoraj wyszliśmy na spacer po obiedzie to nie mogłam za rączkę trzymać synka bo mam takie kłucie w ręku. Dziewczyny ja mam takie pytanie... Nie są to przyjemne tematy ale kogo mam zapytać teraz jak nie Was?😁 U mnie przedwczoraj rano po 6 jak leżałam poleciała mi wydzielina, i od tamtej pory co jakiś czas mam takie gęstsze upławy. Czy wy też tak macie? U mnie kolejna ciąża ale inaczej miałam. Mi kiedyś to odszedł czop i wiedziałam że to jest to. W żadnej ciąży nie miałam przepowiadających skurczy a w tej tak. Dlatego każda ciąża może być inna. Wczoraj wieczorem też myślałam że coś się rozkręci i cisza.

U nas też rozpakowani w wigilię 🎅🏼❤️. Mała Ania 3240g i 55 cm urodzona wg szpitala 36+5 wiec dwudniowy wczesniaczek 🥹. 23/12 od 9:20 zaczęły odchodzić mi wody a malutka urodzona około 30h później więc ciężko było nie powiem 😅🙈. życzę Wam żeby poszło Wam sprawniej niż nam 😅❤️
Wow ale się posypały dzieciaki 🥰 gratulacje 🥰 zdrówka dla Was 🙂

reklama
Tak, ja mam. Myślę że to jakieś też ułatwienie dla personelu żeby wiedzieć z kim mają do czynienia i w jaki sposób się z tą osobą dogadać. Dla mnie to takie CV trochę 😅 żeby trochę lepiej mnie poznały :p
Też dwa razy miałam ale to co wpisałam średnio się pokryło z rzeczywistością 🙈 i dlatego się zastanawiam teraz co zrobić ale pewnie się zmotywuje i napisze dla własnego spokoju
Hej dziewczyny 😊 co do opuchlizny to też mi puchną nogi szczególnie jak dłużej pochodzę i trochę bardziej prawa stopa , przestałam nosić biżuterię na dłoniach bo założę ale nie wiem czy zdejmę. Obrączkę zdjęłam już ze dwa miesiące temu a pierścionek zaręczynowy został i nie ma szans żebym go zdjęła. Prawa ręka mi bardzo drętwieje. Wczoraj wyszliśmy na spacer po obiedzie to nie mogłam za rączkę trzymać synka bo mam takie kłucie w ręku. Dziewczyny ja mam takie pytanie... Nie są to przyjemne tematy ale kogo mam zapytać teraz jak nie Was?😁 U mnie przedwczoraj rano po 6 jak leżałam poleciała mi wydzielina, i od tamtej pory co jakiś czas mam takie gęstsze upławy. Czy wy też tak macie? U mnie kolejna ciąża ale inaczej miałam. Mi kiedyś to odszedł czop i wiedziałam że to jest to. W żadnej ciąży nie miałam przepowiadających skurczy a w tej tak. Dlatego każda ciąża może być inna. Wczoraj wieczorem też myślałam że coś się rozkręci i cisza.
A może czop się odrywa w kilku kawałkach? Tak strzelam bo mi przed żadnym porodem nie odszedł więc w tym temacie nie mam doświadczenia

Do góry