reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Happy a gdzie obecnie mieszkasz?? U nas usg prywatnie znalazłam ale nie wiem czy betę mogła bym gdzieś zrobic. W środę pójdę na usg to już będzie 7t2d to serducho być powinno

judy38 w Wiedniu (juz od 12 lat :-). Tu chodze prywatnie do lekarza bo na poczatku nikt sie tak wczesna ciaza nie interesuje. Beta hcg zrobilam w laboratorium.

Beta bez skierowania to koszt ok 20-30zł. Ja też mam straszny brzuch. Bardzo schudłam po ostatniej ciąży i wystarczy, że coś zjem, albo nie pójdę się wysikać na czas - no cóż, taka praca, że czasem nie ma kiedy się wysikać -i zaraz balon jak w 5 m-cu.. Na razie w pracy nic nie wiedzą, kamufluję się luźniejszymi ubraniami, ale ci najbliżej już na mnie dziwnie patrzą:-p

Happy ja w Dk i tu też do 9 tygodnia to nie ciąża ;) pierwsze usg w 12 tygodniu. Bety nigdy prywatnie tu nie robiłam ale mam nadzieje że usg pokaże że wszystko gra.

Ja mam skierowanie od lekarza ale ja mam oplacona prywatna opieke w medicoverze i lekarka ma fiola na punkcie wielu badan... Ale beta moze pokazac ci czy sie dobrze wszystko rozwija, jak zle to i tak czekasz bo za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec albo zrobic... Wiec tak naprawde lepiej nie robic :p

Ja po wizycie u gina dzis i kazala mi zrobic jeszcze jedna bete i jesli nie przekrocze 1000 do pon to najprawdopodobniej nic z ciazy i mam przyjsc. A jak przekrocze to czekamy dalej na rozwoj sytuacji.

Judy mlodsza ciaza moze i tez byc, ale przyrost bardzo slaby obojetnie od wieku ciazy. Nadzieja moze byc to ze robilam w roznych laboratoriach i moze inne wyniki. Przy poprzedniej ciazy mialam raz skok 300% a raz 22% wiec zawsze szansa jest bo efekt tych skokow wlasnie probuje zasnac w lozeczku :-)

reklama
Do góry