reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Happy a gdzie obecnie mieszkasz?? U nas usg prywatnie znalazłam ale nie wiem czy betę mogła bym gdzieś zrobic. W środę pójdę na usg to już będzie 7t2d to serducho być powinno

judy38 w Wiedniu (juz od 12 lat :-). Tu chodze prywatnie do lekarza bo na poczatku nikt sie tak wczesna ciaza nie interesuje. Beta hcg zrobilam w laboratorium.

Beta bez skierowania to koszt ok 20-30zł. Ja też mam straszny brzuch. Bardzo schudłam po ostatniej ciąży i wystarczy, że coś zjem, albo nie pójdę się wysikać na czas - no cóż, taka praca, że czasem nie ma kiedy się wysikać -i zaraz balon jak w 5 m-cu.. Na razie w pracy nic nie wiedzą, kamufluję się luźniejszymi ubraniami, ale ci najbliżej już na mnie dziwnie patrzą:-p

Happy ja w Dk i tu też do 9 tygodnia to nie ciąża ;) pierwsze usg w 12 tygodniu. Bety nigdy prywatnie tu nie robiłam ale mam nadzieje że usg pokaże że wszystko gra.

Ja mam skierowanie od lekarza ale ja mam oplacona prywatna opieke w medicoverze i lekarka ma fiola na punkcie wielu badan... Ale beta moze pokazac ci czy sie dobrze wszystko rozwija, jak zle to i tak czekasz bo za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec albo zrobic... Wiec tak naprawde lepiej nie robic :p

Ja po wizycie u gina dzis i kazala mi zrobic jeszcze jedna bete i jesli nie przekrocze 1000 do pon to najprawdopodobniej nic z ciazy i mam przyjsc. A jak przekrocze to czekamy dalej na rozwoj sytuacji.

Judy mlodsza ciaza moze i tez byc, ale przyrost bardzo slaby obojetnie od wieku ciazy. Nadzieja moze byc to ze robilam w roznych laboratoriach i moze inne wyniki. Przy poprzedniej ciazy mialam raz skok 300% a raz 22% wiec zawsze szansa jest bo efekt tych skokow wlasnie probuje zasnac w lozeczku :-)

reklama
Do góry