reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Mynia, spokojnie, nie zostaniesz z niczym. Wg nowych przepisów możesz liczyć na 1000 zł bodajże przez rok, jeśli nie przysługuje Ci prawo do zasiłku macierzyńskiego...

Z pracodawcą nie idź na noże, szkoda nerwów, czasu i zdrowia ... zgłoszeniem do Pipu narobisz mu kłopotów, ale nic nie zyskasz dla siebie, przed końcem umowy nie będziesz miała skończonego 12 tyg. ciąży, wiec nie maja obowiązku Ci jej przedłużyć :(
Porozmawiaj, może uda się szefa przekonać, żeby dal Ci umowę do dnia porodu...
Jeśli nie, nie będzie tragedii ... jeśli oplacali Ci składki, w ciąży będziesz na zasiłku chorobowym, potem dostaniesz tysiaka jako bezrobotna ...

reklama
Mynia, Jol ma racje z tym becikowym więc chociaż tyle. Ale jasna cholera aż nóż się w kieszeni otwiera jak sie czyta coś takiego!

an będziesz powtarzać betę?

Jak sie czujecie dzisiaj? powiedziałyście już swoim maluchom że będzie rodzeństwo? Macie obawy jak to będzie? Ja się troche martwię :( mój start w byciu mama nie był udany. Mój syn całymi dniami od rana do wieczora płakał ja już nie miałam siły i płakałam razem z nim. Czasami miałam straszne myśli. Boje sie tego bardzo że to wróci :( że znowu nie będę dawała sobie rady :(((

Hej, hej!
nimitii, chyba nie będę, za tydzień mam wizytę u gienka, może uda mi się dotrwać cierpliwie, może ;)

Ja swojej córci powiedziałam kilka razy ale ona nie bardzo rozumie jak pępek mamy może być dzidzią, hehe :)
nimitii polecam szum morza lub suszarki na mp3, nasza mała odlatywała po 2 minutach, podczas kąpieli, przewijania i wszystkich czynności, które mogłyby powodować niepokój u malucha... sąsiedzi mnie pytali czy aby na pewno mamy to dziecko bo nic nie słychać :)

oh an żeby to było takie łatwe.... my nastawialiśmy radio na miedzy stacje tak aby szumiło ale to nie dawało nic. Okurzac-nic, suszarka-nic. On po prostu taki był. To był horror. Raz pamiętam mąż wrócił z pracy a ja cała we łzach z dzieckiem na ręku mówiłam bierz go bierz go bo mam go dość. To był najgorszy okres w moim życiu. Słyszałam o takim Misiu-szumisiu może to kupie teraz. Bardzo sie boje :(

A co do bety ja już też mam nie robić aż do wizyty 21.10. Jutro też mam wizytę na nfz. W pierwszej ciąży od samego początku chodziłam prywatnie, bo własnie u tego ginekologa starałam się o syna i znał mnie najlepiej i teraz też tak będę do niego chodziła. Ale chce żeby mi dali badania na Toxo i zobaczę jutro czy mi dadzą. Swoją drogą czy mi tez usg zrobią.

Ann tak apropos córeczki mój syn patrzał przez pępek i mówił " widzę dzidziusia, bawi sie klockami :-D"

Witajcie,
U mnie tez pojawily sie dwie kreseczki na tescie i potwierdzona przez bete - 68. Z OM termin na 14.06.2016 :-)
Jestem juz mama 9 miesiecznej Jagodki. Ciaza udala sie w drugim cyklu staran od zakonczenia kp.
Pierwsza wizyte mam umowiona na poniedzialek, ale glownie po skierowanie na usg (ja mam osobna wizyte na usg) i po skierowanie na kolejne bety.

Cześć Dziewczyny!
Nie mam zbyt wiele czasu, więc pewnie nie będę się często udzielać, ale również będę czerwcową mamą. Mam już dwoje dzieci, to moja piąta ciąża. O dwoje dzieci długo się staraliśmy, leczenie itd., trzeci maluch to spora niespodzianka;-) Termin mam na 6.06.2016. Życzę Wam spokojnych ciąż:tak:

Cześć Jagódka i graa witajcie :)

Jagódka to tak jak ja. O syna się długo staraliśmy i sie pojawił. Teraz miałam nie zajśc w ciążę bez ponownego leczenia a tu masz! Jestem w ciąży od tak sama z siebie. Los bywa przewrotny :)

Witam nowe mamy i gratulacje :)

Ja dzisiaj bylam na becie a w pt ide do gina. A w sobote na wesele :-)
Ogolnie czuje sie ok ale wkurzaja mnie zawroty glowy, musze co kilkanascie minut usiasc lub polozyc sie

Ja mojemu mowie o rodzenstwie ale on nie rozumie raczej no i nie mowi

reklama
Co do informacji o rodzeństwie, powiem dzieciom dopiero, jak będę pewna, że z ciążą jest wszystko w porządku - pewnie po pierwszym prenatalnym usg. Syn i tak niewiele zrozumie:-p

Do góry