reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Hihi moja nie rozumie slowa "nie" jeszcze, wiec nie mamy dylematu kiedy mowic :p
Czesto tak jest ze ciaza odblokowuje cos w organizmie albo psychice i dlatego kolejne ciaze czesto latwiej przychodza.

reklama
Ja juz po pierwszej wizycie u gina. Zobaczyłam moje maleństwo- pęcherzyk żółtkowy i bijace serduszko :) za 2 tyg ide na lepsze usg prywatnie. Jestem szczęśliwa bo zaskakujaco dobrze sie czuję wiec jak ciazy nie widze, to nie wierze ze jest ;) ja synkowi powiem jak zacznie mi brzuch rosnac czyli pewnie w okolicy Świąt Bożego Narodzenia. Mam juz taka książeczkę o dziewczynce, ktorej mama jest w ciąży i tam wszystko jest przystepnie pokazane na obrazkach. Bedziemy sobie ja czytac zeby temat nie byl calkiem obcy.

Hej kochane.;-);-) Gratuluję pozytywnych teścików i pomyślnych wizyt u ginów. :)
Ja,słuchajcie,z tego przerażenia dopiero dzisiaj zamówiłam testy z ebaya...:zawstydzona/y: Powinny być jutro,najpóźniej pojutrze,więc najdalej w sobotę dowiem się, czy "zamieszkał" sobie u mnie 3 szkrab. Pomimo strachu i irracjonalnej niechęci, jednak coraz częściej myślę o tym,że jeśli będę w ciąży,to przecież to jest błogosławieństwo (wprawdzie samego stanu ciąży nienawidzę,ehh),tak? Ile dziewczyn latami stara się o pierwsze dziecko... Mam straszny mętlik w głowie.
Czy któraś z was może też testuje jutro lub w sobotę? Czy wszystkie już zapylone?;-);-);-)
P.S. Może stworzymy listę czerwcówek 2016? Nick,wiek,która ciąża ...no takie tam bajery jak na mamusiowych wątkach? Czy jeszcze jednak za wcześnie na to?
P.S2.: Eee. wiecie,ja coś tak dziwnie czuję,że wcale tego testu nie muszę robić. Bo po prostu CZUJĘ to,że jestem w ciąży...no sama nie wiem. Ponoć krótko po porodzie to się często zdarza i bardzo łatwo zaciążyć. No to mam. :-):-):-)

Mama_ka - gratulacje serduszka :-) a jesli moge zapytac, czemu idziesz na dodatkowe usg prywatnie, poza bijacym serduszkiem chyba niewiele wiecej jeszcze dasz rade zobaczyc.

Taki mam termin kolejnej wizyty i gin kazał zrobić lepsze usg z pomiarami, bo ten jego aparat jest strasznie słaby. Bał się nawet, że nic nie zobaczymy, ale zobaczyliśmy. Niestety nie było słychać serduszka ale wyraźnie było je widać jak się rytmicznie rusza :) A 2 tygodnie to bardzo dużo na tym etapie więc sądzę, że znacznie więcej zobaczę niż dzisiaj :D

heloł ...

ja dziś ledwo żyję ... czuję się potwornie osłabiona, do tego dołączył ból głowy ... w pracy odliczałam minuty do końca :baffled: jak dobrze, że jutro piątunio :-)
a potem byle do poniedziałkowej wizyty ...

jagódka, qraa
.... witam i gratuluję :-)
mama_ka, super, że wszystko w porządku :tak:

my na razie nie zamierzamy się chwalić, dzieciom (w zasadzie dziewczynkom) też nie mówimy, bo są w takim wieku, że opowiadają absolutnie wszystko ;-) chcę poczekać min. do 12 tyg., do usg genetycznego ... jeśli będzie tak, jak w poprzednich ciążach, brzuch mnie szybko nie zdradzi ;-)
poza tym, już przy 3 dziecku więcej nasłuchaliśmy się lamentów nad naszym losem i wyrazów współczucia, niż gratulacji, więc wolę nawet nie myśleć, co będzie teraz ;-)

karotka, dziwnie u Ciebie z tą @ ... oby było po Twojej myśli :tak:

A ja jeszcze nie umówiłam się do lekarza. Tu do 9 tygodnia tak jakby ciąży nie było. A lekarz co najwyżej zrobi mi test a to już mam za sobą. Za góra dwa tygodnie pójdę. I po 7 tygodniu może zrobię prywatne usg żeby zobaczyć czy wszystko ok bo tu tylko dwa usg w 12 i 20 tygodniu.

Mama_ka - a teraz wszystko jasne :-) ja sie nie moge doczekac serducha ale to pewnie za jakies dwa tyg.
JoL- nie ma co lamemtowac, nalezy podziwiac. Ja planowalam zawsze dwojke, bo jak dla mnie wywazenie miedzy praca a rodzina. A kazda kolejna ciaza to ograniczenie czasu w pracy, kolejne dziecko to mniej projektow itp. Tzn udalo nam sie ze bedzie dwojeczka ciagiem zebym miala odchowane i mogla spokojnie wrocic do pracy z lekko odrosnietymi dziecmi :-) ale zawsze mi sie marzyla gromadka dzieciakow, tylko szkoda mi czasu na te ciaze :p mimo ze sie swietnie czulam. Ehh zjesc ciastko i miec ciastko...
Karotka - oby testy doszly szybciutko :-) ja co prawda kp przez 7 miesiecy, ale caly ten czas mialam mega nieregularne cykle od 24-37 dni. Kolezanki z mm tez dosc dlugo mialy wahania. Moze to takie wahniecie? Zycze zeby tescik pokazal ci to czego pragniesz :-)
A co do forum, to chyba nam musza grupe najpierw zrobic. Dziwne ze jeszcze nie powstala... Bo teraz sie mieszamy na glownym.

qraa no też jestem ciekawa kiedy w końcu zrobią oficjalną grupę Czerwcówki 2016.;-) Zazwyczaj szło im to sprawnie. Też mam nadzieję,że testy przyjdą max w sobotę. :) A co do cykli...przed zajściem w 2 ciążę miałam baaaardzo nieregularne (choć nie zawsze tak było,od ok 2-3 lat tak mam), zdarzało się,że przez 3 miesiące nie miałam okresu. Toteż kompletnie olałam w tamtym roku we wrześniu fakt,że @ nie ma...no i pod koniec listopada na zwykłej wizycie u ginki,na której chciałam też poprosić o tabletki ,wyszło,że to 12 tc...
Cóż, za dużo chyba teraz o tym myślę. :-) Swoją drogą,dziewczyny,mówię wam,rodziłam we wrześniu i czerwcu i ZDECYDOWANIE lepiej rodzić w czerwcu, booo... nie trzeba się bujać z tym brzucholem przez całe wakacje,kiedy często są upały. :wściekła/y:

reklama
karotka00 no to czekamy na testy :) a z zakladaniem tematu musimy poczekac az zrobia nam watek:-)
Ja jutro mam ginekologa, a dzisiaj robilam bete i mam 22500 :-)

Do góry