reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Witam ... i dołączam, jeśli można :-)
Termin jeszcze nie potwierdzony, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek ... ale obstawiam 1 czerwca.
To będzie nasz 4 maluch ...
Póki co czuję się niestety dość kiepsko ... objawy bardziej przypominają chorobę niż ciążę :sorry:
Jestem potwornie słaba i zmęczona, ciągle mi zimno, głowa pęka, w pracy ciężko się skoncentrować, wracam do domu, szykuję dzieciaki do spania i zazwyczaj padam z nimi ... na szczęście mdłości mnie oszczędzają :tak: nauczona doświadczeniem jem często i małe porcje ...

mam nadzieję, że niedługo wszystkim nam samopoczucie zacznie się poprawiać ...

reklama
Hej JoL, gratulacje :D Masz w domu wesoło!

Dziewczyny moja beta z wczorajszego badania:
3683 - jakiś taki duży ten skok..

poprzednie:
22.09. 15,08
24.09. 43
28.09. 259,9

Zamartwiam się bo podczas usg gienek stwierdził, że jest zmiana 2-3 cm na prawym jajniku, najprawdopodobniej torbiel ciałka żółtego... naczytam się codziennie i mnie kłuje po prawej, nie wiem czy faktycznie czy to wina psychiki, chciałabym się obudzić już gdzieś w drugim trymestrze.

Życzę Wam dobrego dnia!

hej dziewczynki, ja jestem załamana....; ( w czerwcu zatrudnilam się w solarium od 2 lipca zaczeli mnie ubezpieczac w zusie bylam dobrym pracownikiem,21 wrzesnia dowiedzialam sie o ciazy, a ze jestem po konizacji szyjki i paru operacjach wiem ze nie moge pracowac w ciazy tylko leżeć. .. co najlepsze dopominalam sie umowy od lipca ze potrzebuje a oni mieli caly czas jakies dziwne wymówki, ze szef jest za granica,ze jest podpisana ale wozi ja w samochodzie.... ale do czego zmierzam...powiedzialm o ciazy w 5 tyg. z racji tego ze ciaze mam zagrożona i czego sie dowiedzialam

do 20.10 pracuje na umowie o prace na okres 3 msc próby, czytalam duzo artykułów ze w tym wypadku nie maja obowiazku prEdluzenia umowy. .. ale kazali przyjsc podpisac umowe bo nagle sie znalazła. ... teraz moje pytanie do Was tak na chlopski rozum jesli nie podpisze umowy to beda mieli proboem prawda?? za chwile wybieram sie do PIP-u tam udziela mi informacji ale tak czy siak nie wyobrazam sobie zostac bez srodkow do życia ; ((

Witojcie Jol :)super gromadka naprawdę fantastycznie! :)))

judy też tak sobie mówię że będzie dobrze bo dziecko ma silną siłę życia skoro sie pojawiło :) galaxia ja szefowej pól litra do mieszkania przyniosłam i w drzwiach mówię "jestem w ciąży" bidulka 2 tyg dochodziła do siebie :)

an ale przyrost bety wydaje się w porządku wręcz :)

mynia ale chamstwo ! idź do pipu bez dwóch zdań! niestety nie znam się aż tak dobrze na prawie pracy :(

A mnie dzisiaj boli okrutnie ząb :/

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, ja jestem załamana....; ( w czerwcu zatrudnilam się w solarium od 2 lipca zaczeli mnie ubezpieczac w zusie bylam dobrym pracownikiem,21 wrzesnia dowiedzialam sie o ciazy, a ze jestem po konizacji szyjki i paru operacjach wiem ze nie moge pracowac w ciazy tylko leżeć. .. co najlepsze dopominalam sie umowy od lipca ze potrzebuje a oni mieli caly czas jakies dziwne wymówki, ze szef jest za granica,ze jest podpisana ale wozi ja w samochodzie.... ale do czego zmierzam...powiedzialm o ciazy w 5 tyg. z racji tego ze ciaze mam zagrożona i czego sie dowiedzialam

do 20.10 pracuje na umowie o prace na okres 3 msc próby, czytalam duzo artykułów ze w tym wypadku nie maja obowiazku prEdluzenia umowy. .. ale kazali przyjsc podpisac umowe bo nagle sie znalazła. ... teraz moje pytanie do Was tak na chlopski rozum jesli nie podpisze umowy to beda mieli proboem prawda?? za chwile wybieram sie do PIP-u tam udziela mi informacji ale tak czy siak nie wyobrazam sobie zostac bez srodkow do życia ; ((
Aż mi ciśnienie skoczylo. Powiedz pracodawcy że tej umowy nie podpiszesz a jeśli nie da Ci dłuższej to pojdziesz do PIPu i powiesz że pracujesz bez umowy. Dla pracodawcy to żaden koszt bo jak idziesz na zwolnienie w ciąży to tylko przez pierwszy miesiąc skladki płaci pracodawca. Potem płaci już ZUS. I dostaniesz wtedy zasiłek macierzyński po porodzie. Co za ludzie !!!!

reklama
Galaxia no my obje poza polską.
An- fotografia tylko się cieszyć ze beta rośnie. Co do torbiela niestety nie znam się .
Mynia prawo pracy to nie moja działka ale opisz wszystko w urzędzie i podpytaj o różne warianty. Co jak podpiszesz, a co jeśli nie itp. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Ciekawe czy te składki serio odprowadzali czy tylko tak mówili. O to też podpytaj. Okropnie stresująca sytuacja.

Do góry