reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja mam "kłopoty ze snem", totalnie mną zawładnął i robi ze mną co chcę;) Niedługo dojdzie do tego, że obudzę się na klawiaturze w pracy:-D

reklama
Mujer, podczas usg był taki moment, że gin się zawahała, czy dzidzia jedna (!)- ależ musieliśmy mieć z mężem miny ;-) bliźniaki super- ale nam jeden egzemplarz na raz wystarczy. I tak z Alą na pewno lekko nie będzie.

Ja biorę teraz folik, a gdy wyniki siądą, przejdę na witaminy ( w poprzedniej ciąży w drugim trym. to nastąpiło, a w trzecim to już żelazo oprócz witamin musiałam brać, bo słabiutkie wyniki). A z jedzeniem dziwnie- w tamtej ciąży nie miałam prawie wcale mdłości, ale i apetytu zero, a teraz mimo potwornych mdłości jakoś jem.

Jagódko, dziś te same badania robiłam, ale wyniki dopiero w przyszłym tyg. odbiorę hurtowo wszystko razem.

Cos mi ucielo posta :-/
Bliznieta to bylaby niespodzianka ;-) martwie sie tylko wartoscia hcg bo w internecie jest tyle roznych tabel i jak tu sie polapac :-/

Kaana ja mialam na samym poczatku problemy ze spaniem. Budzilam sie zawsze przed 5 rano I juz nie moglam zasnac. Teraz spie dluzej ( poza wizytami w wc ) ale sny mam jakies takie dziwne i intensywne.

Mujer o widzę, że jest jeszcze ktoś oprócz mnie, kto nie był jeszcze u lekarza! Fajna niespodzianka z płcią niewiadomą, ale ja bym w życiu nie wytrzymała! Już jestem ciekawa :) wszyscy dookoła nas mają teraz parcie na dziewczynkę u nas. Ale nam to chyba wszystko jedno.Najważniejsze żeby wszystko było w porządku i dzidziuś był zdrowy.

Kaana miałam tak w pierwszej ciąży- w nocy miałam przerwy po 2-3 godziny i od rana już na nogach. Za to teraz podobnie jak jagódka czy to siedzę, czy leżę, czy stoję to zasypiam. Nawet, jak mój pierworodny akurat po mnie skacze :-D

Fiolka, tak byłam u rodzinnego w środę, bo mnie coś rozłożyło i bez problemu dała mi skierowanie na podstawowe badania.

Też się zastanawiam jak to jest z rodzinnym. Do gina chodzę prywatnie, bo na NFZ... uwaga... termin mi dali na styczeń :szok: dostałam już od gina całą listę badań do zrobienia na następną wizytę, za 3 tygodnie, ale wiem doskonale, że taki pakiecik to pochłonie 3-4 stówki. Jakby nie patrzeć, żal serce ściska. No, może nie tyle serce, bo dla Dzidziusia się chce jak najlepiej, ale portfel to już na pewno ;-)Zaczęłam się zastanawiać czy jeśli pójdę do ogólnego z tą listą badań to czy pójdzie mi na rękę i wystawi skierowanie chociaż na ich część. To zawsze jakaś oszczędność. Z drugiej jednak strony słyszałam już wiele opinii, że lekarze rodzinni potrafią powiedzieć pacjentom, że skoro mają $ żeby się leczyć prywatnie, to i na badania ich stać.

Jo79 niesamowita historia! Bede ja opowiadac wszystkim ku przestrodze bo roznie bywa w zyciu i moze komus kiedys pomoze..

Co do witamin to ja biore Femibion I akurat byl w duzej promocji za 35 zl wiec kupilam od razu tez 2 op II NA drugi i trzeci trymestr ;) w puerwszej ciazy bralam Falvit Mama. Witaminy dla ciezarnych sa niestety bardzo drogie :( ja jednak powinnam dostarczac jod i wit.D3 przy mojej tarczycy.

Czuje sie dobrze. Poza wzdeciami nic mi nie dolega. Wczoraj lekko czulam pecherz moczowy wiec zaopatrzylam sie w żurawinę. Spalam po poludniu ale to w ramach odespania nocy - synek ostatnio wedruje do nas kilka razy w nocy a ja go odprowadzam do lozeczka i czekam az zasnie. Nie chce zeby sie przyzwyczail do spania z nami bo niedlugo bedzie ciasno ;)

Powiedzialam mu dzis ze w brzuszku mamy mieszka dzidzia taka malutka ale bedzie coraz wieksza i wieksza i brzuch tez bedzie duuuzy wiec musi byc delikatny. Glaskal brzuszek, powiedzial ze chce braciszka a jak odbieralam go od tesciowej po poludniu to w drzwiach krzyczal "mama! Gdzie jest dzidzia?" i podciagal mi sweter do gory ;)

reklama
Anio przebije Cię bo u mnie terminy na marzec :o A byłam na początku października. więc teraz mam zamiar iść do lekarza z tej przychodni i prosić o skierowanie a jak będzie burzył to mu powiem ile miałam czekać państwo !! A co mi szkodzi

mama_ka mój syn to uwielbiał spać z nami ale w końcu się odzwyczaił ;) i on chciał siostrę najpierw A teraz mówi tylko dzidzia:)

Oj ja ciągle się zastanawiam co z moja tarczyca.
przed pierwsza ciąża miałam ogromne problemy z hormonami brałam też W ciąży jod i euthyrox. Teraz kilka lat jest ok bo sobie kontrolowałam. nie chce iść za bardzo do endokrynolog bo musiałam do niej chodzić co miesiąc za 120 zł :/

Do góry