reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Wyniki mam dobre czytam właśnie w necie ze dużo lekarzy odradza jednak brać witaminy już sama nie wiem u mnie z dieta rożnie pracuje do 18 wiec czasami cieżko żeby było super zdrowo chociaż owoce jem tonami[emoji1]

reklama
A właśnie... jak u Was z jedzeniem? Ja mało co mogę przełknąć ostatnio, na nich nie mam ochoty, a na myśl, by w siebie jakiś obiad wmusić robi mi się niedobrze. Bardzo mało jem teraz, a zawsze mogłam pochłaniać słodycze i fast foody tonami. W ciąży mnie od nich wręcz odpycha.

Kaana popatrz jaki cud się przydażył jo79 . Może ciąża młodsza ?
Pkowalska to już kawał malucha :) mój okruszek miał 1.28 cm pare dni temu więc teraz pewnie są podobnej wielkości :)
Biorę zwykle witaminy dla ciężarnych. Za 200 tabletek dałam 40 pln. Mają dobry skład a resztę maluch dostanie w pożywieniu ;) przy córce brałam tylko kwas foliowy. Teraz też bym tak zrobiła ale w Dk ciężko znaleźć sam kwas więc biorę witaminki :)

Anio0 u mnie zjedzeniem jest podobnie rano nic nie przełknę bo mi nie dobrze jedynie owoce mi podchodzą musze sie zmusić żeby cos jeść a kiedyś mialam podobnie jadłam bardzo dużo i najbardziej tez mi podchodziły owoce fast foody i chipsy [emoji1][emoji1]

Dziękuję roxxi! Właśnie ogarniałam suwaczki, bo i poprzedni mi zniknął. Fasolka ma 5t2d.

anio0 w pierwszej ciąży poleciałam do lekarza od razu po zrobieniu testu i niczego się w sumie jeszcze nie dowiedziałam. Dlatego w tej postanowiłam chwilkę poczekać. Teraz będzie 6t5d mam już nadzieję usłyszeć serduszko. Trochę się denerwuję, czy wszystko w porządku ale już chyba ten tydzień wytrzymam...
Trzymam kciuki za serduszko Twojego maluszka na następnej wizycie!

Katrine, ja poleciałam do gina od razu :) zobaczyłam piękny pęcherzyk, zrobiłam wyniki, naradziłam się z endo. U mnie akcja była błyskawiczna, ale to głównie dlatego, że jeszcze niedawno usłyszałam, że powinnam się z moimi wynikami jeszcze wstrzymać i dzieci nie planować. Przestraszyłam się, że coś się może stać złego mojej Fasolce przez to, że nie zareaguję dość szybko.

Dziękuję roxxi! Właśnie ogarniałam suwaczki, bo i poprzedni mi zniknął. Fasolka ma 5t2d.

anio0 w pierwszej ciąży poleciałam do lekarza od razu po zrobieniu testu i niczego się w sumie jeszcze nie dowiedziałam. Dlatego w tej postanowiłam chwilkę poczekać. Teraz będzie 6t5d mam już nadzieję usłyszeć serduszko. Trochę się denerwuję, czy wszystko w porządku ale już chyba ten tydzień wytrzymam...
Trzymam kciuki za serduszko Twojego maluszka na następnej wizycie!

Ja też słyszałam że po witaminach są duże dzieci ;) A tak ogólnie to jestem przeciwna wszelkim tabletka ;)
też mało jem i dużo wymiotuje

Pewnie anio0 dobrze, że szybko zareagowałaś skoro miałaś takie wskazania i jesteś też pod kontrolą innych specjalistów.
Ja póki co wzięłam skierwanie od rodzinnego na podstawowe badania to będę już miała na pierwsza wizytę. W ogóle to się wyleguję na l4, bo wszyscy rodzinnie jesteśmy zawirusowani :(

Dobrze czytać, że nie jestem sama- w ogóle nie mam apetytu! Póki co jeszcze nie wymiotuję, ale jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć. W ogóle nie odczuwam głodu. Dziś śniadanie jadłam o 12. No ale coś jeść trzeba...

Fiolka slyszalam ze na wymioty korzystna jest wit B6. Chociaz ja biore Femibion a i tak jest mi niedobrze :-/
Ja na poczatku tez musialam zmuszac sie do jedzenia... potem naszla mnie ogromna ochota na pizze i szynke (moze dlatego ze wczesniej odzywialam sie prawie bezmiesnie :-)) Teraz jem malutkie porcje praktycznie co 1-2 godziny, inaczej mdli mnie i slabo mi...

reklama
Ja chodzę cały czas głodna. Mogę zjeść 5 kanapek a i tak jestem głodna. Hamuje się z jedzeniem bo wie że maluchowi aż tyle nie trzeba i staram się jeść jak dotąd ale to nie łatwe gdy ssie.

Do góry