reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Wiecie co no ja naprawdę jestem przerażona ta waga przed ciąża ważyłam 56 teraz 63 masakra a Polozna i lekarz ze dobrze ze i tak po mnie nie widać ale jak będę tak przybierać w takim tempie to cieżko to widzę
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty

reklama
Kochana więc zaczełyśmy tak samo. Tylko nie wiem, w którym tyg. teraz jesteś i ile masz wzrostu.
Ale szczupłe mogą przytyć więcej..

Pkowalska to sporo ale może teraz będzie mniejszy przyrost twój a dzidzia będzie rosnąć. Ja też startowałam z 56 i na ten moment 15 tygodnia jest 1 kg na plusie ale wiem że pod koniec będzie dramat bo ja będę puchnąć mocno :(

No to ja mam 169 cm ;) a ważyłam jakieś niecałe 56,6 przed ciążą, a teraz w 13tc ważę 59kg. Jeżeli teraz będę przybierać na wadze książkowo czyli 0,5ko na tydzień to w 16 tc będę ważyła jakieś 61kg, więc uważam, że nie ma między nami jakiejś wielkiej różnicy i jeżeli nie widać u Ciebie tych kg to się tak nie przejmuj ;)

Pkowalska, Kaana ma rację- szczupłe osoby przybierają więcej niż te, które zaczynają już z nadbagażem :wink:
Jeśli Twój lekarz nie widzi problemu, nie zadręczaj się tym teraz.

To ile możesz teraz przytyć zależy od twojej wagi sprzed ciąży.
  • Kobiety z bardzo szczupłą sylwetką (BMI poniżej 20) - przez dziewięć miesięcy mogą przybrać 12,5–18 kg.
  • Osoby z normalną wagą (BMI 20–26) – przytyją od 11,5 do 16 kg.
  • Przy nadwadze (BMI 26) – zaleca się najmniejszy przyrost wagi 7–11 kg

Dokładnie Kulka o to mi chodziło ;). Organizm sobie musi dorobić parę kg, a później to jeszcze dojdzie waga dziecka, łożyska wód płodowych, piersi, dodatkowego litra krwi, + możliwe zatrzymywanie wody i obrzęk ;)

Kaana w 13 tygodniu tez miałam 59 [emoji1]
W 8 tyg miałam 58
13 tyg 59
16 tyg 63
3 tygodnie i 4 kg przybrałam no jestem w szoku to ponad kilogram na tydzien no nic zobaczę co bedzie dalej

reklama
pkowalska to faktycznie sporo :):) Ja w pierwszej ciąży startowałam z 55 a w 19 tygodniu skończyłam z waga 62 kg także baaardzo dużo. i teraz zaczynałam z 62 i póki co jeszcze nic nie przytyłam ale to kwestia czasu bo już nie wymiotuję i mam straszny apetyt szczególnie wieczorami :):)

A wiecie jak byłam na prenatalnych to Pani doktor nie mogła mnie zbadać przez brzuch bo mały się jakoś dziwnie układał i żeby go w ogóle zobaczyć to musiała usg przyłożyć bardzo nisko musiałam mieć majciochy do połowy zdjęte i czy Wy też tak nisko miałyście??

Do góry