reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Anio no właśnie nie dostałam żadnego opisu następna wizyta 25 listopada... a powiedział że do zapłodnienia doszło między 5 a 7 września.

To też sobie poczekasz, zupełnie jak ja teraz ;-) Miałam podobne "parametry" ostatnio. Według @ był to wtedy 5t5d, a USG pokazało, zupełnie jak u Ciebie, 6t2d. Tylko... czy jesteś pewna z tym wrześniem? ;-)

Happy tego nie wiem bo tyle co mi powiedziała a ja nie dopytywałam. Byłam tak szczęśliwa że jest serce że już o tym nie myślałam. Możliwe że to miała na myśli. Jeszcze będę u gina w Pl w grudniu to dopytam . Za tydzień mam wizytę bez usg a za 2-3 tygodnie już usg genetyczne i może mi wtedy coś więcej powiedzą.

Październik chyba, co? ;-) Jeśli chodzi o datę zapłodnienia. Ja np. ostatnią @ miałam 10.09. :-) Więc jakoś mi nie pasuje, żeby Twoja data zapłodnienia przypadała przed tym, skoro ciążę masz młodszą ;-)
Dobra, Kobitki. Pędzę do rodzinnego wybłagać skierowanie chociażby na mocz i morfologię. Trzymajcie kciukasy! :-)

anio0 no to zobaczymy czy ten termin zostanie ;-)
judy38 ja mam tylozgiecie i mi to samo powiedzial ale to wcale nie takie rzadkie.
Ja juz odliczam termin do drugiej wizyty a na razie mecze sie z tarczyca...
Dzisiaj okazalo sie ze nam bolace zgrubienia pod pachami.. to nie choroba, bo by lekarz w badaniach widzial. Podejrzewam, ze winny jest deo w kulce albo depilacja kilka dni temu (lekarz powiedzial ze nie powinnam golic sie maszynka z zyletka bo w ciazy latwo o zapalenie)

Happy ja tez kiedys mialam zapalenie mieszków wlosowych pid pachami. Nieprzyjemny ból. Najlepiej na kilka dni zrezygnowac z antyperspirantu a jak jestes w domu to polecam częstsze mycie i nie korzystanie z tego typu kosmetyków. W moim przypadku golenie jest ok ale wieczorem tak zeby skora sie zagoila do rana i wtedy ten deo tak nie zatyka porow.

reklama
Happy, wiem doskonale jak tarczyca potrafi dać w kość. Leczę się już od jakiegoś czasu, przed ciążą potrafiłam mieć już naprawdę zacny wynik, ale przez Hashi wiecznie mi tsh skakało. Teraz jednak moje wyniki biją wszelkie rekordy - tsh najwyższe od 3 lat, oczywiście poza normą laboratoryjna, że o normach dla ciężarnych nie wspomnę. Cały tydzień przez to panikowałam, bo wiem też jak ważne są hormony dla dzidziusia. Teraz juz patrze na wszystko w jasnych barwach. Co ma być, to będzie, ale wierzę, że ktoś nad nami czuwa ;) i wszystko się skończy wzorowo.

Do góry