reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Właśnie siedzę w kolejce do rodzinnego, będę próbowała wyłudzić skierowanie, ale zaczęłam się zastanawiać jak to jest z tymi ciężarnymi i ich pierwszeństwem do lekarza. Wykorzystywałyście już brzuszki? ;) Czy czekacie aż ciaza będzie bardziej widoczna?

reklama
Ania0 widać że to Twoja pierwsza ciąża:D wierz mi ze nawet jak Twoj brzuszek bedzie ledwo miescil sie drzwiach to niewiele bedzie osob ktore same z siebie ustapia Ci pierwszenstwa ;) ale ja ogolnie jestem zdania ze ciaza to nie choroba i jesli dobrze sie czuje to nie wymuszam przepuszczania w kolejce. Chyba ze pod koniec ciąży ciazy faktycznie zle sie czulam np w sklepie to sama prosilam o pierwszeństwo.

Niestety mi nikt nie ustępował tak samo z małym dzieckiem. Ale też nie miałam dużo sytuacji takich bo po urzędach mąż chodził a do lekarzy nie chodzę jedynie na badania w laboratorium ;)

anio0 ja wlasnie pobilam swoj nowy rekord tsh 9 (dzis lekarz zadzwonil), ale pocieszam sie, ze ft3 i ft4 w normie nareszcie, za dwa tygodnie kontrola, a od jutra euthyrox 100... eh. Ja patrze optymistycznie a maz panikuje i boi sie, ze tarczyca bedzie miala wplyw na rozwoj intelektualny dziecka. Lekarz nas uspakaja a ja juz nie wiem jak mam z mezem rozmawiac. Ostatnio mnie tylko denerwuje. Cale szczescie moje hormony dbaja o mnie i jak mnie cos wkurza to ide spac ;-)

Oj dziewczyny jak ja się masakrycznie czuję :baffled: Nie spałam prawie całą noc, bo Adaśka męczy katar i kaszel. Rano mnie tak mdliło, że nie byłam w stanie zrobić mu mleka. Dobrze, że był jeszcze Paweł w domu.

Tak brzydko kaszle i coś mi się wydaję, że ma coś z gardłem. Właśnie Paweł pojechał z nim do lekarza. Trzymajcie kciuki, aby to nic poważnego..

Co do ustępowania kobietom w ciąży. Szkoda gadać. Nie wiem, ale ja zawsze jak widzę babkę z brzuchem to ustępuję, czy to w autobusie czy sklepie. Raz ekspedientka mnie zawołała, ale byłam już w zaawansowanej ciąży i raz przed laboratorium gdzie było pełno ludzi młodych pewien starszy pan. Chyba nie skorzystałam, bo głupio mi było strasznie.
A najgorsze jest to, że jak już ustępują to tylko z brzuchem, a dla mnie najgorszy jest I trymestr. Wtedy mnie ciągle mdli, wymiotuje i słabo mi się robi. Wtedy Paweł stał w kolejkach, a ja wychodziłam na dwór. Jak już mi brzuch było widać to już się dobrze czułam.
A czy to nie jest tak, że od lipca kobiety w ciąży mają pierwszeństwo u lekarza? Bez żadnej łaski?

Krwiak spory bo 23.7mm na ostatnim usg.
U nas serduszko było widać pod koniec 5 tygodnia. Teraz juz słychać.
Ja mam mdłości po wszystkim. Nie wiem co jeść żeby potem nie umierać. Z Hela wcale nie miałam. Masakra. I śpię jak walnie. W dzień potrafię przespać nawet 5 godzin i noc normalnie. No ale leżenie w łóżku nie sprzyja aktywności.

Czytam Wasze przeboje tarczyca we i szczerze współczuję. Ja miałam w poprzedniej ciąży. I po ciąży wszystko ok. Zanim zaszłam w ta, robiłam badania i chyba tak wzorowy wyników nie miałam nigdy.

Widać brzuszki?ja mam ogromny. Jak w 4 miesiącu albo nawet 5....

U mnie widać brzuszek ale z powodu nadwagi niestety:)
Ja mam jakoś dziwnie z jedzeniem... rano jestem bardzo głodna i jak zjem śniadanie to już cały dzień mogę nie jeść a od 15 mi niedobrze...

reklama
W 1 ciazy z ogromnym brzuchem stałam posłusznie w 20 osobowej kolejce. Nikt a nikt nie odezwał się żebym przeszła dalej. Obiecałam sobie ze w następnych ciazach juz nie będę taka glupia;) i wam też to proponuje.
Brzuchol mam pod wieczór ale to chyba bardziej wzdęcia plus pozostałości tluszczykowe z 1 ciazy

Do góry