reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
zielona_maupa - zrobila ta tortille wg Twojego przepisu i pycha, hehe.... ta wersje dla leniwych ;-) smakowalo bardzo, mezowi rowniez, ale jeszcze raz musze wyprobowac na dzieciach, bo byli akurat u nich koledzy i sie wyglupiali troche przy stole i nie mogli skoncentrowac na jedzeniu, a duszone ziemniaczki robie podobnie tyle, ze w garnku na gazie

No to ciesze sie, ze tortilla smakowala. Zapomnialam wtedy dodac, ze pyszna jest niezaleznie od tego czy ja jemy na cieplo, czy na zimno. A ziemniaczki rzeczywiscie swetne sa z gara na gazie. Kiedys robilam je w takim wielkim zeliwnym garnku i wstawialam w ognisko. Pychota, zwlaszcza z zimnym piwkiem ;) Nic to, byle do lata...

Ja na takie ziemniaczki z gara z ogniska to musze poczekac do Sylwestra, bedziemy miec napewno jak co roku ognisko i bedzie jakis prosiaczek i pieczonka i kielbaski. I znow jestem glodna!
Mam nadzieje, ze w tym roku snieg dopisze i uda sie zorganizowac kulig, bo w zeszlym roku ominela nas ta przyjemnosc. A dzieci by mialy niezemska radoche.

Moja mama ciągle mi suszyła głowę, żebym piła soczki z marchewki to dziecko będzie miało ładną cerę, no i mój P się wczuł i od jakiś dwóch tygodni co drugi dzień robi dzbanek soku z marchewki jabłka buraczka i co tam jeszcze wpadnie mu w ręce. Pychota taka wychodzi, że nie wiem. Nie wiem czy na cerę to wpłynie, ale dodatkowa porcja witaminek nie zaszkodzi:-)

Ja pilam te soki nalogowo przez 2 pierwsze miesiace. Potem mi zbrzydly na maxa. A teraz od kilku dni znow sie zbieram na to by mi sie ich "zachcialo", bo faktycznie witamin ogrom, a moze i buzka jak malowana u corci bedzie :tak::tak:

Wiecie co?? Moja dieta ostatnio mnie przeraża. Robię z brzucha mega śmietnik :(. Zamiast same warzywka, owoce, nabiał, wode mineralną i inne tego typu bajery, ja jem chipsy, slodycze, pije cole a na jogurciki to patrzeć nie mogę :(.
ratuje mnie fakt, że jestem uzależniona od mrżonych truskawek zgniecionych z cukrem, ale one mi się już kończą :(, nie wiem jak to przeżyje...normalnie brak truskawek z babcinego pola to dla mnie dramat :(:(.

reklama
Cos dla wielbicielek ziemniakow.

Skladniki:

ziemniaki
olej
vegeta albo sol do smaku
pieprz
czosnek
cebulka
sok z cytryny
skrzydelka albo podudzia kurzece

Ziemniaki obieramy i kroimy na takie gubiutkie frytki.
Cebule i czosnek drobno siekamy.
Wszyskie skladniki mieszamy ze soba.
Calosc przekladamy do prodiza (najlepiej) i pieczemy przez okolo godzine. W przypadku braku prodiza posluzyc nalezy sie brytfanna i wstawic to piekarnika.

Do góry