reklama
zielona_maupa - zrobila ta tortille wg Twojego przepisu i pycha, hehe.... ta wersje dla leniwych ;-) smakowalo bardzo, mezowi rowniez, ale jeszcze raz musze wyprobowac na dzieciach, bo byli akurat u nich koledzy i sie wyglupiali troche przy stole i nie mogli skoncentrowac na jedzeniu, a duszone ziemniaczki robie podobnie tyle, ze w garnku na gazie
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
No to ciesze sie, ze tortilla smakowala. Zapomnialam wtedy dodac, ze pyszna jest niezaleznie od tego czy ja jemy na cieplo, czy na zimno. A ziemniaczki rzeczywiscie swetne sa z gara na gazie. Kiedys robilam je w takim wielkim zeliwnym garnku i wstawialam w ognisko. Pychota, zwlaszcza z zimnym piwkiem Nic to, byle do lata...
Ja na takie ziemniaczki z gara z ogniska to musze poczekac do Sylwestra, bedziemy miec napewno jak co roku ognisko i bedzie jakis prosiaczek i pieczonka i kielbaski. I znow jestem glodna!
Mam nadzieje, ze w tym roku snieg dopisze i uda sie zorganizowac kulig, bo w zeszlym roku ominela nas ta przyjemnosc. A dzieci by mialy niezemska radoche.
Mam nadzieje, ze w tym roku snieg dopisze i uda sie zorganizowac kulig, bo w zeszlym roku ominela nas ta przyjemnosc. A dzieci by mialy niezemska radoche.
magda1978
Fanka BB :)
Moja mama ciągle mi suszyła głowę, żebym piła soczki z marchewki to dziecko będzie miało ładną cerę, no i mój P się wczuł i od jakiś dwóch tygodni co drugi dzień robi dzbanek soku z marchewki jabłka buraczka i co tam jeszcze wpadnie mu w ręce. Pychota taka wychodzi, że nie wiem. Nie wiem czy na cerę to wpłynie, ale dodatkowa porcja witaminek nie zaszkodzi:-)
Elma
Małgosia
Ja ostatnio odkryłam soczek buraczkowo jabłkowy z Horteksu- mniam pyszności!!! I malutko kalorii ma na krwinki dobrze wpływa.
Elma
Małgosia
U mnie wczoraj królowały łazanki z waszego przepisu, pychaaa!!!! Zniknęły ekspresowo!
sospettosa
Fanka BB :)
Wiecie co?? Moja dieta ostatnio mnie przeraża. Robię z brzucha mega śmietnik . Zamiast same warzywka, owoce, nabiał, wode mineralną i inne tego typu bajery, ja jem chipsy, slodycze, pije cole a na jogurciki to patrzeć nie mogę .
ratuje mnie fakt, że jestem uzależniona od mrżonych truskawek zgniecionych z cukrem, ale one mi się już kończą , nie wiem jak to przeżyje...normalnie brak truskawek z babcinego pola to dla mnie dramat .
ratuje mnie fakt, że jestem uzależniona od mrżonych truskawek zgniecionych z cukrem, ale one mi się już kończą , nie wiem jak to przeżyje...normalnie brak truskawek z babcinego pola to dla mnie dramat .
reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Cos dla wielbicielek ziemniakow.
Skladniki:
ziemniaki
olej
vegeta albo sol do smaku
pieprz
czosnek
cebulka
sok z cytryny
skrzydelka albo podudzia kurzece
Ziemniaki obieramy i kroimy na takie gubiutkie frytki.
Cebule i czosnek drobno siekamy.
Wszyskie skladniki mieszamy ze soba.
Calosc przekladamy do prodiza (najlepiej) i pieczemy przez okolo godzine. W przypadku braku prodiza posluzyc nalezy sie brytfanna i wstawic to piekarnika.
Skladniki:
ziemniaki
olej
vegeta albo sol do smaku
pieprz
czosnek
cebulka
sok z cytryny
skrzydelka albo podudzia kurzece
Ziemniaki obieramy i kroimy na takie gubiutkie frytki.
Cebule i czosnek drobno siekamy.
Wszyskie skladniki mieszamy ze soba.
Calosc przekladamy do prodiza (najlepiej) i pieczemy przez okolo godzine. W przypadku braku prodiza posluzyc nalezy sie brytfanna i wstawic to piekarnika.