reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na nasze pysznosci :)

Dzieki Bedytko :tak::-) To juz wiem co upieke w przyszlym tygodniu :tak:
A piekarnik to chyba na 200'C, nie na 2000 ;-):-p:-D, nie? Plus termoobieg? Jaka ma wyjsc konsystencja tego ciasta??
 
reklama
Dzieki Bedytko :tak::-) To juz wiem co upieke w przyszlym tygodniu :tak:
A piekarnik to chyba na 200'C, nie na 2000 ;-):-p:-D, nie? Plus termoobieg? Jaka ma wyjsc konsystencja tego ciasta??
przy wklejaniu z worda mi zamieniło:-p ciasto rzadkie raczej, ale nie lejące;-) ja zaczynam piec na termoobiegu tak ze 20 min a reszta czasu na " góra, dół"
 
sandra samo przygotowanie to jest moment, miskę z zaczynem kładę na grzejniku:-p tylko po włożeniu do piekarnika trzeba przez godzinę być w domu;-) oczywiście sprawdź patyczkiem czy wypieczony:tak:
 
oszalałyście chyba:-pchleb:szok:, rany to ja już nic się nie odzywam po prostu mi wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
dobrze że K. nie zagląda na te watki ;-):-D
 
sandra samo przygotowanie to jest moment, miskę z zaczynem kładę na grzejniku:-p tylko po włożeniu do piekarnika trzeba przez godzinę być w domu;-) oczywiście sprawdź patyczkiem czy wypieczony:tak:
Kurde, obiecuje sobie, ze go upieke, a dalej sie za to nie wzielam :-p
Ale moze w weekend mi sie uda :tak::-)
 
reklama
Pyszna salatka sledziowa (Sary ulubiona ;-):-)):
  • kilka platow slonych filetow sledziowych
  • 3-4 jajka na twardo
  • 1 wieksza cebula
  • 2 jablka
  • 2-3 ogorki kiszone albo malosolne
  • puszka groszku zielonego
  • majonez
  • pieprz
  • koperek
Sledzie pokroic w kosteczke, to samo zrobic z ogorkami. Cebule poszatkowac, groszek dobrze odsaczyc, jablka zetrzec na tarce o grubych oczkach. Jajka na twardo obrac i drobno posiekac (ja uzywam do tego urzadzenia do krojenia jajek w plasterki, kroje jajo wzdluz i wszerz ;-)). Wszystko wymieszac z majonezem i doprawic sola. Posypac swiezym koperkiem :tak:
Pycha! :-)
 
Do góry