reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła rodzenia

reklama
Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i jestem mile zaskoczona.Prowadzi je oddziałowa bardzo miła babka, fajne ćwiczenia a później pogadanka o pielęgnacji noworodka w sumie 2 godziny wszystko fajne tylko słabe warunki bo na świetlicy na położnictwie miejsca mało no i 100 trzeba tak charytatywnie dać ale niech stracę a dowiem się jak to wszystko w moim szpitalu wygląda.Następne zajęcia z mężami a na kolejnych będziemy oglądać blok porodowy.Dla Hani do szpitala muszę zabrać tylko paczkę pampersów, chusteczki nawilżone a swoje rzeczy dopiero na wyjście a w ramach podziękowania można zostawić pieluszkę tetrową lub zwykły kaftanik.

Ostatnia edycja:
Ja już też po pierwszych zajęciach organizacyjnych. Atmosfera miła spotkania 2 razy w tygodniu, dostaliśmy kilka próbek dla nas i dla malucha. Zobaczymy jak będzie dalej. Stokrotka jak Ci się podobało?W której grupie jesteś bo my w pierwszej:-) Miłego dnia dla wszystkich:-)

My jesteśmy w drugiej grupie, szkoda, że nie udało nam się poznać, ale mamy jeszcze jedne wspólne zajęcia, więc może sobie pogadamy ;) Ja byłam ubrana na szaro, a mój mąż miał pomarańczowa koszulkę kojarzysz nas?
Ogólnie zajęcia podobały mi się, choć ta kobitka strasznie narzucała swoje zdanie, czasem nie mając racji. Myślę, że będzie fajnie szczególnie na porodówce ;-)
Ze względu na to, że w Matce Polce nie ma ćwiczeń (a ja uwielbiam ćwiczyć;-)) mąż namówił mnie też, żebyśmy wybrali się na Broniewskiego i byliśmy tez dziś na spotkaniu organizacyjnym, wynudziliśmy sie strasznie,bo duzo historii było. Ale dalej na pewno będzie lepiej;-)

No kojarzę Was:-) My siedzieliśmy na tych drugich fotelach od prowadzącej. Ja miałam szarą bluzkę i granatowe dresy a mój mąż miał czarną podkoszulkę i jeansy:-) No faktycznie babka specyficzna trzeba się przyzwyczaić:-) A jak na tych zajęciach na Broniewskiego? Dużo ćwiczeń będzie?

Na Broniewskiego jest tak, że zajęcia są 2 razy w tygodniu. około 45-50 minut ćwiczeń i 1-1,5 godziny wykładu. Zajęcia popołudniami. Nie jest źle, ale szału strasznego nie ma.

No kojarzę Was:-) My siedzieliśmy na tych drugich fotelach od prowadzącej. Ja miałam szarą bluzkę i granatowe dresy a mój mąż miał czarną podkoszulkę i jeansy:-) No faktycznie babka specyficzna trzeba się przyzwyczaić:-) A jak na tych zajęciach na Broniewskiego? Dużo ćwiczeń będzie?
Kurcze nie jestem pewna czy dobrze Was kojarzę;-) Po następnych zajęciach będę mogła pewnie więcej powiedzieć i porównać, gdzie mi się bardziej podoba. Jak na razie wydaje mi się, że w Matce Polce będzie bardziej konkretnie.
Justynamika polecam Ci warsztaty Bezpieczny Maluch, jeszcze można się zapisać. Katasza podała link w wątku fajne stronki, także jeśli jesteście zainteresowani to aplikuj;-) Ja już byłam na jednych takich warsztatach w 20tc w Grand Hotelu i byliśmy bardzo zadowoleni. Mnóstwo wiedzy, prezenty i próbki. Naprawdę warto iść.

reklama
Dziewczyny ja na łódzkich warsztatach będę (no chyba, że jakaś apokalipsa nastąpi), więc może jakaś kawa później?

Do góry