reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
hej laski, moj M wybyl z domu a ja sobie zamowilam chinskie jedzenie i wlasnie wsuwam.... ale jakos nie smakuje tak dobrze jak zazwyczaj...chyba rzeczywiscie cos sie w ciazy zmienia, niektore rzeczy smakuja teraz jakos inaczej:eek:
 
Duszone ziemniaki

Danie najprostsze na swiecie i troche podobne do wczesniej wspomnianej zapiekanki.

Ziemniaki obieramy i kroimi w talarki.
Cebule (jedna) traktujemy w podobny sposob.
Kilka zabkow czosnku drobno siekamy.
Calosc posypujemy vegeta (albo sola), pieprzem i ziolami prowansalskimi.
Mieszamy z olejem, lub oliwa z oliwek (jesli ktos nie lubi jej smaku - odradzam) i przekladamy do naczynia zaroodpornego. Do tego dodac mozna kielbase pokrojona w cienkie slupki (wedle uznania). Calosc wstawiamy do piekarnika i pieczemy az ziemniaki beda miekkie. Pyszne sa z siadlym mlekiem lub jogurtem naturalnym.
 
po weekendzie w moejej kuchni króluje zupka ogórkowa i przechodze na pozniom wyżej... mam zamiar zrobic pieczen z dziczyzny... sarna sie rozmraza i teraz tylko nie spieprzyc mieska :-)
 
Dagsila u mnie dziczyzna jest w całej zamrażarce:-D ostatnio nie miałam gdzie kurczaka upchnąć -no ale kiedy się zje spaghetti na mięsie mielonym z dzika -takie świńskie już nie smakuje tak samo:tak: dziczyzna jest twardsza od wieprzowiny więc się nie martw -jak to mówi mój wujek -ludzie zapominają po co im zęby jak jedzą te szynki z supermarketu -milion razy przemielone mięso;-)
 
Dagsila u mnie dziczyzna jest w całej zamrażarce:-D ostatnio nie miałam gdzie kurczaka upchnąć -no ale kiedy się zje spaghetti na mięsie mielonym z dzika -takie świńskie już nie smakuje tak samo:tak: dziczyzna jest twardsza od wieprzowiny więc się nie martw -jak to mówi mój wujek -ludzie zapominają po co im zęby jak jedzą te szynki z supermarketu -milion razy przemielone mięso;-)


u mnie sie nawet wysypuje;-) dlatego postanowilam cos z tym zrobic. nie moge patrzec na wedliny ze sklepu i bym chciala jakas taka pieczen do kanapek upichcic, wiec wraz moim fasolkowym dzieciatkiem wachamy szafke z przyprawami i czarujemy z marynata:-)
no i rozmrazam dla K. jedo ukochana kiełbaske z dzika, ktora jakims dziwnym frafem w zakamarkach zamrazarki sie uchowala:-D
a swoja drogą to fakt, ze ludzi ciazko do dziczyzny przekonac, choc jest milion razy zdrowsze niz wszytko co w ladach chlodnichych nam serwuja. z drugiej tez strony nie kazdy ma dostep do tych specjałow, ale nie ma na tym swiecie nic pyszniejszego nic bigos z dzikim mieskiem... ech... slina mie sie zaczela w nadmiarze produkowac:-)
 
reklama
spowiedz odkurzacza:

- princessa
- czekolada kasztankowa
- jogurt truskawkowy
- parowka berlinka
- bulka z majonezem babuni
- serek zolty
- kapucha kiszona

:-):-):-)

wszystko w ciagu ost godziny;-)
 
Do góry