reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
hej laski, moj M wybyl z domu a ja sobie zamowilam chinskie jedzenie i wlasnie wsuwam.... ale jakos nie smakuje tak dobrze jak zazwyczaj...chyba rzeczywiscie cos sie w ciazy zmienia, niektore rzeczy smakuja teraz jakos inaczej:eek:
 
Duszone ziemniaki

Danie najprostsze na swiecie i troche podobne do wczesniej wspomnianej zapiekanki.

Ziemniaki obieramy i kroimi w talarki.
Cebule (jedna) traktujemy w podobny sposob.
Kilka zabkow czosnku drobno siekamy.
Calosc posypujemy vegeta (albo sola), pieprzem i ziolami prowansalskimi.
Mieszamy z olejem, lub oliwa z oliwek (jesli ktos nie lubi jej smaku - odradzam) i przekladamy do naczynia zaroodpornego. Do tego dodac mozna kielbase pokrojona w cienkie slupki (wedle uznania). Calosc wstawiamy do piekarnika i pieczemy az ziemniaki beda miekkie. Pyszne sa z siadlym mlekiem lub jogurtem naturalnym.
 
po weekendzie w moejej kuchni króluje zupka ogórkowa i przechodze na pozniom wyżej... mam zamiar zrobic pieczen z dziczyzny... sarna sie rozmraza i teraz tylko nie spieprzyc mieska :-)
 
Dagsila u mnie dziczyzna jest w całej zamrażarce:-D ostatnio nie miałam gdzie kurczaka upchnąć -no ale kiedy się zje spaghetti na mięsie mielonym z dzika -takie świńskie już nie smakuje tak samo:tak: dziczyzna jest twardsza od wieprzowiny więc się nie martw -jak to mówi mój wujek -ludzie zapominają po co im zęby jak jedzą te szynki z supermarketu -milion razy przemielone mięso;-)
 
Dagsila u mnie dziczyzna jest w całej zamrażarce:-D ostatnio nie miałam gdzie kurczaka upchnąć -no ale kiedy się zje spaghetti na mięsie mielonym z dzika -takie świńskie już nie smakuje tak samo:tak: dziczyzna jest twardsza od wieprzowiny więc się nie martw -jak to mówi mój wujek -ludzie zapominają po co im zęby jak jedzą te szynki z supermarketu -milion razy przemielone mięso;-)


u mnie sie nawet wysypuje;-) dlatego postanowilam cos z tym zrobic. nie moge patrzec na wedliny ze sklepu i bym chciala jakas taka pieczen do kanapek upichcic, wiec wraz moim fasolkowym dzieciatkiem wachamy szafke z przyprawami i czarujemy z marynata:-)
no i rozmrazam dla K. jedo ukochana kiełbaske z dzika, ktora jakims dziwnym frafem w zakamarkach zamrazarki sie uchowala:-D
a swoja drogą to fakt, ze ludzi ciazko do dziczyzny przekonac, choc jest milion razy zdrowsze niz wszytko co w ladach chlodnichych nam serwuja. z drugiej tez strony nie kazdy ma dostep do tych specjałow, ale nie ma na tym swiecie nic pyszniejszego nic bigos z dzikim mieskiem... ech... slina mie sie zaczela w nadmiarze produkowac:-)
 
reklama
spowiedz odkurzacza:

- princessa
- czekolada kasztankowa
- jogurt truskawkowy
- parowka berlinka
- bulka z majonezem babuni
- serek zolty
- kapucha kiszona

:-):-):-)

wszystko w ciagu ost godziny;-)
 
Do góry