reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Wczoraj miałam dostawę ogórków z pola od znajomej...
Zrobiłam:
ogórki w zalewie octowej-standard
ogórki obrane w zalewie z octem balsamicznym i cukrem trzcinowym
sałatkę z ogórków, papryki, czerwonej cebuli i tartej marchewki w zalewie lekko octowej z miodem i curry.
Mam duużo słoików na zimę!

Judysiu szykuj szykuj słoiczki z pysznościami i to troszkę ci opróżnimy spiżarnię jak Was odwiedzimy ;-)

Sałatka brzmi smakowicie, chyba też muszę kilka słoiczków takowej zrobić :tak:

Judysia - wrzuć przepisy. Ja chyba też się za jakieś słoiki wezmę po niedzieli, bo M. uwielbia i nauczony, bo teściowa zawsze robiła, więc mam motywację, bo zrobić lepsze:-D

ja mam szczęście jak na razie ze słoikami, bo przez cały rok mam dostawy od rodziców, teściów i mojej babcie, ogórki w różnych postaciach, pikle, sałatki, kiszoniaki, buraczki w słoiku na surówkę czy zupę, kompoty i takie tam...

Wczoraj miałam dostawę ogórków z pola od znajomej...
Zrobiłam:
ogórki w zalewie octowej-standard
ogórki obrane w zalewie z octem balsamicznym i cukrem trzcinowym
sałatkę z ogórków, papryki, czerwonej cebuli i tartej marchewki w zalewie lekko octowej z miodem i curry.
Mam duużo słoików na zimę!

Mój małżon też już robił , ostro słodkie i drugie w musztardowej zalewie .

ooooo temat dla mnie na czasie:-)

w moich sloikach goszcza:

ogórki :-) tradycyjnie kiszone lub z papryczkami na ostro
kabczki w zalewie curry
bakaczki w zalewie musztardowej
jabluszka z brzoskwiniami
jabłuszka same
leczo

:-)

jedyny problem z tym, ze zaczyna mi miejsca brakowac na sloiki - dostawy materiałów do przetworzenia co niedziela z prywatnej hodowli mamy mej :-)

reklama
Pkoroiłam ogórki obrane w plastry, paprykę czerowna w kostkę, starłam marchewkę i posiekałam cebule czerwoną.
Zaleka tak na oko była ale mniej więcej:
2litry wody
pół szklanki octu
3 łyżki cukru
3 łyżki soli
ziele angielskie i liście lurowe po kilk szt
4łyżki miodu
łyzka curry
pół szkalnki oleju
zalałam zagotowaną zalewą i gotowałam słoiki ok 15min

obrane ogórki do słoika z marchwią, koprem i plastrami cebuli
zalewa:
2litry wody
pół szklanki octu
ćwierć szklanki octu balsamicznego
3łyzki soli
4łyżki cukru trzcinowego
ziele i liscie lurowe

pewnie jeszcze coś będę robiła, jutro chyba pojedziemy do znajomych na wieś to na grzyby pójdziemy

Do góry