reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

Dolaczam sie do FASCYNUJACEGO watku;-)
U nas - miesiac bez pieluchy, tylko do spania w dzien i na noc ( juz sie zastanawiam nad likwidacja;-))Przede wszystkim mysle, ze nie ma sensu uczenie dziecka korzystania z nocnika przez pare godzin dziennie. Trzeba sie za to wziac RAZ na ZAWSZE tzn. tydzien posiedziec w domu i WALCZYC (tak tak, bo to walka:rofl2:). Ja mialam akurat 2 tygodnie wolnego po sesji i stwierdzilam, ze trzeba cos z tymi pamperami zrobic i po prostu - zdjelam pieluche Kubie.Caly dzien latal bez pieluchy, zsikal sie ze 100 razy:rofl2: ale sie zawzielam.W koncu mlody odczul dyskomfort i zrozumial - pamper nie wroci. Taki byl jeszcze cwaniaczek, ze wyjmowal pampery (chowalam je w szufladzie pod lozeczkiem) i domagal sie odziania go:-D Schowalam pieluchy do szafy w przedpokoju. Mysle ze tak - dziecko jest przyzwyczajone do tego, ze sika jak sie bawi, je, itd i po prostu musi odczuc, ze cos jest nie tak, ze mu mokro i niewygodnie. Nie ma sensu zakladanie pampera na pol dnia i oczekiwanie potem, ze przez reszte dnia bedzie siusiac grzecznie na nocnik, wiem z autopsji bo tez tak probowalam. Zycze sukcesow, wierze ze sie uda, tylko cierpliwosci:-)

reklama
Mamokubusia to tylko pozazdrościc ze mialas te 2 tygodnie wolnego ... u mnie problem w tym, że ja pracuje, a synus chodzi do żlobka ... i nie mam 2 tygodnie wolnego, aby nauczyc Dawida sikac do nocnika, czy tez do sedesu, mam 2 dni w tygodniu, ktore poswiecam maksymalnie jak sie da ... i faktycznie jest tak, że synus lata pol dnia w pampresie (w złobku - dopoki nie zacznie wolac bedzie tam latal w pampersie) a drugie pol w majtkach ... i poki co nie widze innego rowiązania ...

Blue no wlasnie ten zlobek ... i poki co bede musiala jakos pogodzic to wszystko ... chyba ze pewnego pieknego dnia Dawid zacznie wolac ;-) wtedy caly asortyment majtkowy bedzie chodzil z Nim do zlobka :-) ... a jak do wakacji nie przestanie biegac w pampku to na urlopie "przycisne Go" ;-)

Dziewczeta ja wiem ze dla wiekszosci jest to normalne ale dla Nas nowość ;-)

Dawidek zrobil pierwsza swoja "pope" do nocnika :-)

nie raz Go sadzalam na nocnik jak zauwazylam ze sie zaczyna preżyc, ale konczylo sie to wstrzymniem i rozpoczeciem na nowo po godzinie ... a tu dzisiaj niespodzianka :-)
siku tez dzis mamy zaliczone ... ale wiecej mokrych majtek ;-) ... no ale nie poddajemy sie :no:

W imieniu Dawidka wielkie dzieki :-)

ale dzisiaj sukces sie nie powtorzyl ... wogole nie zrobil ... być moze w żlobku cos sie wyklulo, ale nie wiem bo rozmawialam tylko z jedna opiekunką

no a sprawy siuskowe tez nie najlepiej ... siku zaraz po żłobku do nocnika (Blue dzieki za rade :tak:) ... ale kolejne juz w rajtki ... a kolejne w majtki ... i nastepne do wanny ...

a ja sie tak jeszcze zastanawialam ... a może Dawidkowi nocnik nie pasuje?? ... jak myslicie... gdybym wziela Dawidka do sklepu i powiedziala, żeby sobie wybral... moze wtedy bedzie bardziej lubial na nim siedziec i cos produkowac?? :confused:

kurcze ostatnio moje mysli krąża wokól kupki i siusków :baffled: ... normalnie luksus :sorry2:

reklama
Moniqa po prostu musisz dac Dawidkowi wiecej czasu a nie nowy nocnik:tak:Ja tak uwazam,tez sie zastanawiałam nad kupnem nowego nocnika ale na szczescie zrezygnowałam.Jak dziecko załapie to co mu za roznica na jaki nocnik bedzie sikało?Te wszystkie bajery sa tak jak juz ktos madrze powiedział dla rodzicow nie dla dzieci.Ewentualnie sprobuj moze z nakładka na sedes.Jesli juz cos do niego przemowi to to bo dzieci uwielbiaja nasladowac.Powodzenia:tak:

Do góry