reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja NOCNIK !!!

U nas pierwsze sukcesy i milowy krok na przod.Julia jest przeziebiona i od wtorku nie wychodzimy.Postanowiłam ze ten czas sprobuje wykorzystac na nauke sikania i Julia cały dzien chodziła w majtkach i rajtuzach.W srode zrobiła 1raz siku na nocnik w rajtuzach:tak:W czwartek kilka razy sie zsiusiała w rajtuzki ale jej tłumaczyłam i w piatek mowi po południu nagle "szybko" i pobiegła do łazieknk.Po chwiili poszłam do niej a ona wstała z nocnika i pokazuje mi "zobacz kupke zrobiłam":szok::szok::szok:Było duzo braw a dzis rano popusciła a po południu co jakis czas biegała sama na nocnik(sciaga sobie sama majteczki i rajtuzki) i siusiała.Oczywiscie cała rodzina musiała zobaczyc zawartosc nocnika i bic brawo.Kurcze ale sie ciesze dziewczyny:-):-):-):-):-):-):-):-)mam nadzieje ze teraz to juz pojdzie z gorki...

reklama
Dzieki przyda sie.cały dzien Julia ładnie sikała sdo nocnika dopiero wieczorem troche wieczorem popusciła w majteczki.Mysle,ze i tak jest niezle.Najgorzej z tym siusianiem podczas spania:confused:

Mada no to gratulacje dla Julii :-):tak: ... juz niebawem i w nocy bedzie bez pieluszki :tak: ... tak trzymac ;-)

Dawidek poki co lata w pampku ... chyba ze sam sobie ściagnie i lata bez ... i co chwile siada na nocnik ... tzn. w żlobku chodzi w pampku ... w domu staramy sie mu sciagac ale sa dni kiedy nie chce pozwolic wiec nie naciskam ... ale codziennie rano obowiazkowo sik do nocnika, brawo, wylewanie do kibelka, sposzczanie wody, mycie nocnika ;-) ... w ciagu dnia coraz częściej sam ściąga pampka i chce na nocnik ... każe sobie go przyniesc do pokoju przed telewizor - normalnie stoi w ubikacji - i po siku Dawid go tam zanosi :tak: ... ale tak jak wczesniej pisałam nie naciskamy, tylko pomagamy zrozumiec ze pampek nie jest mu juz potrzebny ;-)

Moniqa ja podeszłam do tego bardziej radykalnie ale ja siedze z Julia w domu wiec mam dla niej duzo czasu.Zaskoczyła mnie bo sama pamieta(dzis ani jednej wpadki:tak:).A z pampersem mam kłopot,bo wcale nie chce go zakładac i musze go zakładac jak usnie.Co jest czasem nie lada wyczynem.Bardzo sie ciesze,ze juz łapie i nie moge doczekac az nie bedzie trzeba zkaładac pampersow:-)

Eeee dla mnie to nie...To nasze dzieciaczki sa takie madre,chca byc samodzielne i nasladuja,czasem nam to nie na reke ale one w ten sposob szybko sie ucza i to jest fajne:tak:Dziekuje wiec w imieniu Julii i zycze Wam mamusie tej radosci ktora ja tera przezywam:-)

reklama
a ja myślę, że nastawienie Rodziców też jest bardzo ważne Mado.
Jeszcze raz duże brawa dla Julki!

Do góry