reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
To tak jak u mnie śluz piękny płodny a testy owu coś tam ciemnieją ale to nie pik🤷
Miałam monitoring w tym cyklu przed inseminacją i sama byłam w szoku zawsze myślałam że jeśli czuje jajniki i jest śluz płodny to jest czas owu..takie objawy miałam w 14 dniu cyklu,w tym dniu byłam na monitoringu i jakie moje zdziwienie.. okazało się że do owu daleko,w tym monitorowanym cyklu ogarnęłam że śluz i kłucie jajnika nie oznacza u mnie owulacji a jedynie że ona się zbliża,owulacja wystąpiła u mnie 4-5dni po tym śluzie i kłuciu wyszło na to że one mnie kłują bo prawdopobnie zaczynają rosnąć a nie pękają jak myślałam 🥴 w dniu kiedy była owu nie miałam tyle śluzu i w życiu bym nie domyśliła się że w ten dzień ona wystąpi

Miałam monitoring w tym cyklu przed inseminacją i sama byłam w szoku zawsze myślałam że jeśli czuje jajniki i jest śluz płodny to jest czas owu..takie objawy miałam w 14 dniu cyklu,w tym dniu byłam na monitoringu i jakie moje zdziwienie.. okazało się że do owu daleko,w tym monitorowanym cyklu ogarnęłam że śluz i kłucie jajnika nie oznacza u mnie owulacji a jedynie że ona się zbliża,owulacja wystąpiła u mnie 4-5dni po tym śluzie i kłuciu wyszło na to że one mnie kłują bo prawdopobnie zaczynają rosnąć a nie pękają jak myślałam 🥴 w dniu kiedy była owu nie miałam tyle śluzu i w życiu bym nie domyśliła się że w ten dzień ona wystąpi
Ja dokładnie miałam teraz tak samo 🙈 przed owulacją mega dużo śluzu i gdyby nie monitoring to myslałabym że już jestem po.a w samą owulację śluzu było już dużo mniej (myślę że on wtedy jest po prostu głębiej ?). u mnie testy owulacyjne się totalnie nie sprawdzają.po tym pierwszym piku(12dc) okazało się że jeszcze jestem przed owulacją(USG w 15dc),a przed faktyczną owulacją coś tam ciemniały ale nie była to taka krecha jak wtedy.wiec gdybym miała się tylko nimi sugerować to uznałabym że owulacja była w 14dc a była w okolicach 18-19🤯

Ja dokładnie miałam teraz tak samo 🙈 przed owulacją mega dużo śluzu i gdyby nie monitoring to myslałabym że już jestem po.a w samą owulację śluzu było już dużo mniej (myślę że on wtedy jest po prostu głębiej ?). u mnie testy owulacyjne się totalnie nie sprawdzają.po tym pierwszym piku(12dc) okazało się że jeszcze jestem przed owulacją(USG w 15dc),a przed faktyczną owulacją coś tam ciemniały ale nie była to taka krecha jak wtedy.wiec gdybym miała się tylko nimi sugerować to uznałabym że owulacja była w 14dc a była w okolicach 18-19🤯
Tak to jest niby człowiek myśli że zna swoje ciało a tu nic z tego 🤣 ..Ja zrobiłam test owu w 19 dc i kreska była bardzo ciemna o wiele ciemniejsza od tej startowej także testy u mnie się sprawdzają,wcześniej robiłam to była trochę jaśniejsza albo tak samo ciemna jak startowa i zawsze myślałam że kiedy jest tak samo ciemna to jest czas owulacji a się okazało że wcale tak nie jest 🤨

Właśnie cały czas się zastanawiałam jak to jest u mnie. Jak się teraz nie uda to muszę wrócić do testów owulacyjnych i sprawdzić kiedy pik jest.
Bo też cały czas myślałam, że jak boli to pęka, a może się okazać jak u ciebie

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie cały czas się zamawiałam jak to jest u mnie. Jak się teraz nie uda to muszę wrócić do testów owulacyjnych i sprawdzić kiedy pik jest.
Bo też cały czas myślałam, że jak boli to pęka, a może się okazać jak u ciebie
Dobrze jest sprawdzić albo wybrać się na monitoring pare razy to będziesz wiedziała co i jak 😀..

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry