reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
To tak jak u mnie śluz piękny płodny a testy owu coś tam ciemnieją ale to nie pik🤷
Miałam monitoring w tym cyklu przed inseminacją i sama byłam w szoku zawsze myślałam że jeśli czuje jajniki i jest śluz płodny to jest czas owu..takie objawy miałam w 14 dniu cyklu,w tym dniu byłam na monitoringu i jakie moje zdziwienie.. okazało się że do owu daleko,w tym monitorowanym cyklu ogarnęłam że śluz i kłucie jajnika nie oznacza u mnie owulacji a jedynie że ona się zbliża,owulacja wystąpiła u mnie 4-5dni po tym śluzie i kłuciu wyszło na to że one mnie kłują bo prawdopobnie zaczynają rosnąć a nie pękają jak myślałam 🥴 w dniu kiedy była owu nie miałam tyle śluzu i w życiu bym nie domyśliła się że w ten dzień ona wystąpi

Miałam monitoring w tym cyklu przed inseminacją i sama byłam w szoku zawsze myślałam że jeśli czuje jajniki i jest śluz płodny to jest czas owu..takie objawy miałam w 14 dniu cyklu,w tym dniu byłam na monitoringu i jakie moje zdziwienie.. okazało się że do owu daleko,w tym monitorowanym cyklu ogarnęłam że śluz i kłucie jajnika nie oznacza u mnie owulacji a jedynie że ona się zbliża,owulacja wystąpiła u mnie 4-5dni po tym śluzie i kłuciu wyszło na to że one mnie kłują bo prawdopobnie zaczynają rosnąć a nie pękają jak myślałam 🥴 w dniu kiedy była owu nie miałam tyle śluzu i w życiu bym nie domyśliła się że w ten dzień ona wystąpi
Ja dokładnie miałam teraz tak samo 🙈 przed owulacją mega dużo śluzu i gdyby nie monitoring to myslałabym że już jestem po.a w samą owulację śluzu było już dużo mniej (myślę że on wtedy jest po prostu głębiej ?). u mnie testy owulacyjne się totalnie nie sprawdzają.po tym pierwszym piku(12dc) okazało się że jeszcze jestem przed owulacją(USG w 15dc),a przed faktyczną owulacją coś tam ciemniały ale nie była to taka krecha jak wtedy.wiec gdybym miała się tylko nimi sugerować to uznałabym że owulacja była w 14dc a była w okolicach 18-19🤯

Ja dokładnie miałam teraz tak samo 🙈 przed owulacją mega dużo śluzu i gdyby nie monitoring to myslałabym że już jestem po.a w samą owulację śluzu było już dużo mniej (myślę że on wtedy jest po prostu głębiej ?). u mnie testy owulacyjne się totalnie nie sprawdzają.po tym pierwszym piku(12dc) okazało się że jeszcze jestem przed owulacją(USG w 15dc),a przed faktyczną owulacją coś tam ciemniały ale nie była to taka krecha jak wtedy.wiec gdybym miała się tylko nimi sugerować to uznałabym że owulacja była w 14dc a była w okolicach 18-19🤯
Tak to jest niby człowiek myśli że zna swoje ciało a tu nic z tego 🤣 ..Ja zrobiłam test owu w 19 dc i kreska była bardzo ciemna o wiele ciemniejsza od tej startowej także testy u mnie się sprawdzają,wcześniej robiłam to była trochę jaśniejsza albo tak samo ciemna jak startowa i zawsze myślałam że kiedy jest tak samo ciemna to jest czas owulacji a się okazało że wcale tak nie jest 🤨

Właśnie cały czas się zastanawiałam jak to jest u mnie. Jak się teraz nie uda to muszę wrócić do testów owulacyjnych i sprawdzić kiedy pik jest.
Bo też cały czas myślałam, że jak boli to pęka, a może się okazać jak u ciebie

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie cały czas się zamawiałam jak to jest u mnie. Jak się teraz nie uda to muszę wrócić do testów owulacyjnych i sprawdzić kiedy pik jest.
Bo też cały czas myślałam, że jak boli to pęka, a może się okazać jak u ciebie
Dobrze jest sprawdzić albo wybrać się na monitoring pare razy to będziesz wiedziała co i jak 😀..

Do góry