reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Dziewczyny ja też w stresie jestem ale staram się myśleć pozytywnie i pozytywnie się nastawić. Ale widze, ze Ala to przeżywa, wczoraj M mówi, że już za tydzień do przedszkola, a Ala zamilkła, myśli chwilę i mói, ze nie chce tam chodzić bo ejst tam brzydko. Mimo, ze wcześniej bardzo jej się podobało i była ciekawa.

Ja nie boję się o jedzenie bo Ala wszystko sama zje (o włąśnie - podobno w tym przedskolu dzieci jedzą drugie łyżką :eek:, u was też ???), o mówienie tez nie, tylko o WC. No ale licze na to, ze Panie bedą pomagać - tylko trzeba napisac karteczkę że się prosi o pomoc dziecku w toalecie bo Panie się boją oskarżeń o molestowanie. Co za świat...

Dziewczybny czy u was w przedszkolach piżamka do spania w dzien jest obowiązkowa ? Bo dla mnie to głupota jest, Ala w życiu w dzieńw piżamie nie spała i jak jej się każę w piżamę ubierać to na pewno będzie zaniepokojona, bo w pizamę ubiera się przecież na noc do spania. Także będę walczyć jeśli nam każą, w żłobku Ala się rozbierałą do majteczek i koszulki i już.

W zasadzie dla Antka mam już wszystko.. został tydzień. Myśle teraz nad jakimś podziękowaniu dla Pań z klubiku. Chyba sama będe tam płakać w środę na pożegnanie;-)
Agrafka u nas tez mają być piżamki. Szczerze to nie bardzo rozumiem jakie jest sens skoro dzieci mogą się z lekka rozebrać i wskoczyć do łóżka. Sciaganie , zakaładnie ubrań , piżamy to dodatkowa robota

A dlaczego Wam to przeszkadza? Jak takie mają zasady to niech przebierają maluchy, dlaczego nie? Może chodzi też o naukę dla dziecka jeśli chodzi o ubieranie i rozbieranie się?
Julka nie musiała mieć pidżamki, ani Asia w żłobku, ale Miłosz ma, także pewnie zależy od przedszkola.

Dziunka w domu tego nie robię , bo nie widzę potrzeby. Wygodnie się śpi w koszulce i majteczkach , czy rajstopkach. Nie będę się burzyć , bo i tak nic nie zdziałam

U nas też śpią w piżamkach a drugie jedzą łyżką. O ile piżama mi zwisa mimo, że w domuśpią w gatkach i koszulce to ta łyżka mnie wpienia. Niech same spróbują zjeść kurczaka łyżka, cwaniary. A nie we wszystkich przedszkolach tak jest.
Nie mam jeszcze połowy rzeczy. Z reszta lista z dokładną wyprawką jest do odebrania dopiero od dziś a nie mialam jak isc. jutro mamy szczepienie wiec też raczej nie pójdę.
Najbardziej boję się o kupę bo wciąz robi tylko do nocnika i to po 3 dziennie, a w przedszkolu nocników nie ma i nie wolno miec

my zostajemy w tym punkcie przedszkonym...na pewno na ten rok...

dzieci nie spią w pizamakch ,normalnie w ubrankach na materacach,są nocniki, toaleta niska przystosowana pod dzieci.nie mam listy wyprawaki ale juz sie boję...

A dlaczego Wam to przeszkadza? Jak takie mają zasady to niech przebierają maluchy, dlaczego nie? Może chodzi też o naukę dla dziecka jeśli chodzi o ubieranie i rozbieranie się?

dziunka przeszkadza mi włąśnie dlatego, że do tej pory nigdy nikt Ali w dzień w piżamkę nie ubierał więc to dla niej będzie dziwne i jestem pewna że wzbudzi jej niepokój bo piżamkę zakłada się na noc, wiec jak na mój rozum może to skojarzyć z tym, ze ma zostać na nioc w przedszkolu. Może to moja nadinterpretacja, ale wkurza mnie strasznie takie wprowadzanie zwyczajów nie mających żadnego uzasadnienia.

łyżkę jestem w stanie zrozumieć tylko ze względów bezpieczeństwa.

reklama
agrafka mi się wydaje, ze to dlatego, że dziieci przychodzą bardzo róznie ubrane do przedszkola. Jeden będą mialy podkoszukę pod spodem inne nie. A jak ardzo ciepło to czasem w sumie nie ma za bardzo co zdjąc do tgo spaniażeby było "inaczej". Niekóre są czasme tak wytrojone, ze nie wiem jak im wygodnie się bawić co dopiero spać. Masz jeszcze tydzień. Wytłumacz Ali, ze w przedszkolu zakłada sie piżamkę do spania w dzień i powtarzaj jej to codziennie wtedy nie będzie się niepokoić

Do góry