reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Żłobki i przedszkola:)

pathanka ja też sram w gacie za przeproszeniem. dziś czytałam stronę przedszkola i normalnie gula w gradle :-( bo jak sobie młoda poradzi? też nie ma dni adaptacyjnych. 3 września do godziny 8.00 ma być w przedszkolu i też ją odbiorę od razu po obiedzie i tak caly tydzień będę robiła, żeby się przyzwyczaiła! chyba, że nie będzie chciała wychodzić z przedszkola! ja jej cały czas tłumaczę, że będzie dużo dzieci, plac zabaw, ciocie! jak się jej będzie chciało siku to ma wołać ciocię! tyle, że młoda sama majteczki i spodnie ściągnie, ale już nie podciągnie :-( dupci sama nie wytrze, sama je wszystko oprócz zup :-( sama zakłada buciki ale mylą się jej nóżki! generalnie to ja się najbardziej sikania boję, bo ona woła praktycznie w ostatniej chwili! dlatego dam jej na przebranie więcej niż jedno ubranko! wolę, żeby dziecko miało niż żyło w stresie! najbardziej to się boję, że młoda pójdzie z dziećmi, zrobi mi papa, da buzi, a ja się tam rozryczę i dopiero będzie wstyd :zawstydzona/y:

reklama
GAWIT nie będzie tak żle, ale rozumiem cie doskonale, bo pamiętam jak Julia wyła chyba z 2 tyg to mi serce pękało i gardło sciskało:-(A co do sikania to mój Igor też siku woła nie jak mu się chce tylko jak już mu leci, albo jak jesteśmy na zewnątrz to tak się zastanawia gdzie się wysikać że szybciej się zsika w majty niż miejsce wypatrzy.:-D

Czy macie sprawdzoną pościel do przedszkola , którą można kupić na allegro? bądź ogólnie w internecie?
ja niestety nie i nie będę potrzebowała, bo u nas nie ma leżakowania. sama nie wiem czy to dobrze? znaczy ja się w sumie cieszę, bo jak młoda nie będzie miała drzemki w dzień to będzie wcześniej zasypiała na noc tyle, że nie wiem czy nie będzie bardzo marudna albo nie zaśnie gdzieś w przedszkolu na dywanie, bo przecież będzie miała różne zajęcia i może ją to męczyć. no zobaczymy! jakoś musimy sobie poradzić

U nas otwierają nowe przedszkole, we wtorek można pójść zobaczyć co i jak, chyba nie mają jeszcze pełnej listy skoro są dni otwarte przez cały sierpień we wtorki i czwartki. Może będzie szansa zapisać na kilka godzin, a od listopada już na cały dzień.

reklama
Do góry