reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Żłobki i przedszkola:)

dziewczyny, niezłe z tymi podręcznikami..
u nas do tej pory mowy o żadnych książkach nie było, a jeśli chodzi o wyprawkę musze kupić śpiworek (w decathlonie sa takie bo 50 zł, ale poliestrowe, a bawelniany cały kosztuje 113 zł !!), worek na kapcie, ubranko na zmianę podpisane, kubeczek i szczoteczkę do zebów.
Do tego co miesiąc 5zł na przybory, 50 zł na radę rodziców, paczkę chusteczek mokrych, wyciąganych higienicznych i ręczniki papierowe.

reklama
U nas też książki były od początku, a koszt ok 100 zł. Ja też dostawałam szału jak niektóre matki chciały koniecznie książki dla 2,5 latków- bo tłumaczyły niech się dziecko cieszy i ma namiastkę szkoły-paranoja.:wściekła/y:
No i konien końcem Julia od 2,5 latka miała książki które i tak nawet w połowie nie były wypełnione.
A w tym roku jak się pytałam dlaczego w ksiązkach dzieci ślaczków nie piszą to pani oznajmiła że są dla 4 latków za trudne- no to po jaką cholere te książki zamawiają .:baffled::wściekła/y:

mamaJulii tej szkoły dzieci będą miały jeszcze po dziurki w nosie więc to co panie mówiły jest absurdalne;-). Przedszkole powinno być przede wszystkim "namiastką dzieciństwa", beztroski i zabawy

1.
Blok rysunkowy biały
2
2.
Blok rysunkowy kolorowy
1
3.
Blok techniczny biały
1
4.
Blok techniczny kolorowy (sztywny)
2
5.
Wycinanki
1
6.
Klej w tubce
1
7.
Teczka prac przedszkolnych
1
8.
Plastelina
1
9.
Farby plakatowe + pędzle
10.
Kredki Bambino
1
11.
Chusteczki higieniczne (pudełeczko)
2
12.
Mydło w płynie
1
13.
Ręcznik
14.
Pasta, kubek, szczoteczka do zębów
15.
Papier ksero
16.
Bibuła
17.
Paputki
18.
Serwetki kolorowe
19.
Kubek do picia wody na sali

Wszystkie przybory należy podpisać imieniem i nazwiskiem.
A to nasza wyprawka. Jest mowa o jakiś kartach pracy ale dla 4 latków więc nie wiem czy nas to obowiązuje od 25 do 29 mamy zajęcia adaptacyjne więc się wszystkiego dowiemy.

dziewczyny, jak się czujecie przed 3 września ?
Ja strasznie to przeżywam... Chcemy urządzić małe pożegnanie w żłobku i nie wiem jak ma to zrobić, żeby się nie poryczeć :/. Zapomniałam że jutro wolne a chciałam z Alą iść do przedszkola jeszcze na małą wizję lokalną :). A tak to będe jakoś musiała w czwartek zdążyć, bo teraz przedszkole ma dyżur więc ktoś tam jest do 17.00.

Martolinka, jak te naprasowanki z imieniem? Bo nie wiem czy zamawiać :tak:

Ja jestem mega zestresowana. Myslałam, że głądko pójdzie , ale im blizej do 3 września tym bardziej ryczeń mi się chce , że dziecię wyfruwa mi z gniazda.. i to mówię ja baba rozsądna i praktyczna czasem do granic możliwości

Agrafka dostałam te naprasowanki , ale jeszcze nie uzyłam. Dziś wypróbuję :tak:

Przed 3 września to normalnie masakra.....Pati i ja do szkoły, Arek do przedszkola....i koniec słodkiego lenistwa:happy:

reklama
oj to jeszcze nic
Niedawno spotkałam mojego dobrego kolegę z klasy, i mówię, zę dzieci mi rosną jak na drożdżach i czuję się przez to staro a on "jak mój syn pójdzie w moje ślady to za 2 lata będę dziadkiem" :-D to dopiero jest szok!!

Do góry