reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
bardzo fajne, ciekawe ile teggo trzeba by było miec, tak obiektywnie. Ja podpisuję wszystko markerem (ubranek nie, tylko piżamki, buty, worki, pościel itp)

a powiedzcie mi c zamierzcie podpisywc? wszystko?
Kuba jak szedl do przedszkola, był już luty, ja nie bardzo byłam przygotowana, bo to z nienacka wyszło. W czwartek sie dowiedziałam, zę idzie od poniedziałku. Ale jakos specjalnie sie nie przejmowałam przyziemnymi sprawami, jakoś przeżył. Tylko, ze wtedy panie dobrze znaly już dzieci, dzieci były obeznane co i jak, tylko on eden był do wdrożenia to i tych ciuchów mu przypilnowali. Teraz będzie już zupelnie inaczej, moze mi jednak zginac w tłumie

Kilolek na pewno pościel, kurtki, recznik , piżamki ( o ile będą wymagane), worek na kapcie i jego ubrania- bez majtek i skarpetek. Nie wiem , czy robie to dla pań , czy raczej bardziej dla niego. Wiadomo Antek nie przeczyta do kogo należy bluza , ale rysunek straży pozna na pewno
Jestem w nieco patowej sytuacji , bo listę potrzebnych rzeczy poznamy w dniu rozpoczęcia przedszkola. Taka przynajmniej jest wersja

przy Patrycji musiałam tylko wyszyć imię na kocyku (bo wszystkie dzieci mają jednakowy, taki przechodni pożyczany z przedszkola na rok) i to wszystko. Żadnych ciuchów się nie podpisywało więc myślę że i tym razem tak będzie

u nas po 28 ma byc wyłozona i w zesżłym rok też tta było. Wpienilam sie wtedy strasznie, bo j np nie wiedziałam, ze te kartki będą leżeć i dostałam to dopiero 5 wrzesnia a do 10 trzeba bylo przynieść a tak bylo po 5 paczek kredek, plasteliny, bloków w 3 rodzajach, papierów kolorowych itp prawie 200zł wydałam a jakbym dostała to przed wakacjami to na róznych "akcjach szkoła" w marketach bym skompletowała za polowę tej kasy. Terz zaczynam troche na chybił trafił kompletowac po mału, bo mnie potem we wrzesniu zabije taka wyprawka x2

A Michałek idzie do przedszkola tam gdzie Kubuś chodzi czy do całkiem nowego?
Bo u nas (tam gdzie Julia chodziła i też jest tak tam gdzie chodzi Miłek) daje się kasę na wyprawkę, tylko książki kupuje się samemu, no i wiadomo pościel, kapcie itp.

reklama
Do góry