reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Żłobki i przedszkola:)

No niestety. Julia miała w każdej grupie. Uważam to za paranoję, tym bardziej że już wtedy było to 60 zł, a w drugiej grupie ponad 80zł. Wiesz coś jak te książki co można kupić w każdej księgarni z zadaniami dla dzieci. Jak Julia wstanie to znajdę i Wam powiem tytuł co było u niej.
To w sumie paranoja i trochę odciążenie dla przedszkolanki która już myśleć nie musi w wymyślaniu zadań ;-)

edit. to był dokładnie ten zestaw w 3-latkach, a w 4 latkach ten sam tylko z tytułem "Czterolatek" ;-) Spójrzcie na cenę, a ja płaciłam więcej. Staniały czy przekręt w przedszkolu? ;-)

https://ksiegarnia-edukacyjna.pl/trzylatek-6.html

Ostatnia edycja:
reklama
paranoja dosłownie. Ciekawe jak to u nas będzie. Przedszkole kojarzy mi się zupełnie inaczej , bynajmniej nie z podręcznikami.

Marta edytowałam poprzedni post i wstawiłam link do naszych podręczników.

Wiesz, na samo przedszkole nie mogę złego słowa powiedzieć, do tej pory najlepsze w całym powiecie (na równo z siostrami zakonnymi), dyrektorka od serca, dzieci wychodziły w każdą pogodę 2-3 razy dziennie (no wiadomo w ramach rozsądku hehe), mieli dużo wycieczek, atrakcji, ogromny plac zabaw, dobre jedzenie a przede wszystkiem wspaniałą kadrę itd, itp. ale z książkami to pojechali :-D
Gdyby nie to że nie mamy auta to Asię też tam bym puściła, ale jednak za daleko, dwa za późno, bo dostać się tam graniczy z cudem.

Ana gdzie szukać tych miejsc dodatkowych w przedszkolach.NA stronie 345 nie ma...

jestem wkurzona bo druga Pani odchodzi :wściekła/y:wszystko przez dyrektorkę!!!!!!!!!!!!!!!!nie wiem kto bedzie od wrzesnia nie wiem doslownie paranoja z tym przedszkolem!!!!!!!!!!:wściekła/y:wszystko przez pazernośc i niechec do płacenia godziwej pensji nie wspomne o umowie!!!!!jezu tylko się powiesić momentami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurcze to nieciekawe, najgorsze że panie się ciągle zmieniają a na dzieciaki to dobrze nie wpływa:-(

Dziunka te ostatnie 2 panie były cudowne tzn tz jedna pracuje jeszce do 14 ...i tak jest zamkniete bo przerwa do 1 wrzesnia.Nie wiem co robić no nie wiem:-( teraz z nimi po południu siedzi...pani sprzątaczka...fajna kobieta ale kurde no tam musi byc ktos na stałe i z jakimś chyba przygotowaniem bo od nowego roku bedzie cała grupa 27 dzieci:wściekła/y:nie wiem jakic cudem tam maja sie pomiescic miejsc iby 25 jak dla mnie to ciasnota...załamka:-( nagorzej dzieci cierpia tak jak mówisz...

reklama
No tak, to jest Punkt Przedszkolny, z nimi tak właśnie jest że nie ma nad nimi żadnej kontroli i mogą sobie wyczyniać cuda na kiju. Najlepiej byłoby znaleźć jakieś prywatne, niepubliczne przedszkole.

Do góry