reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

wkurzona jestem na to przedszkole co Igi chodzi a głownie PAnią Wielce Dyrektor

idę wczoraj po Igiego a ich nowa Pani od miesiaca mówi że odchodzi,łzy w oczach.pytam dlaczego a ona że dyrektorka dała jej umoe zlecenie ,nie chce dać o pracę i to dała na 200 zł ...dziewczyna po studiach wykształcona chce zarabiac i kocha swoją pracę!!!!!!!!!dzieci ją uwielbiały a Igi od pierwszego dnia się do niej tulił dawał rekę aż dziw był.i znalazła w prywatnym z umową o pracę.teraz sie okazałąo że ma przyjsc BABCIA jednej dziewczynek ktora spzrtała w tym Domu Kultury a potem ktos i nie wiem jak we wrzesniu!!! jedna Pani pracuje cały czas tez jest super!!! ale juz mówi że kazdy idzie tam gdzie lepeij a najbardziej szkoda dzieci!!!! no masakra jakaś !!!!!

reklama
dziewczyny jakie opłaty wam wychodzą za przedzkola ? bo jak M liczył to nam do 16 z zajęciami płatnymi: rytmika, gimnastyka, angielski + rada rodziów 50 zł i składka na materiały 5 zł wychodzi około 580 zł.

Czyli w sumie tanio :-)

U nas w prywatnym przedszkole wynosi 480 zł, w tym zajęcia i tak dalej, ale to wyjątkowo tanio, bo mają dofinasansowanie z miasta. Te wszystkie inne prywatne zaczynają się od jakiś 600 zł.
Państwowe kosztowało mnie 350-400 zł ale to było dwa lata temu, nie wiem jak teraz.

ja płacę za 5 h (9:30-14:30) bez wyżywienia i bez ang 460 zł rytmika gimnastyka i zajęcia plastyczne ...ale od września ma być 490 zł ( oczywiście bez wyżywienia ) a na cały dzień 580-590zł

ooooooooooooooo to u nas jest super tanio:-) jak Patula chodziła do przedszkola to płaciłam ok.200zł z rytmiką, angielskim, zajęciami tanecznymi i raz w roku 80zł na Radę Rodziców. Była zapisana na 8h. Arek też na 8h, on tylko będzie miał rytmikę (na początku) ale będę gdzieś płaciła ok. 230zł, bo podrożała stawka godzinowa

ja płace za rytmikę 35zł, angielski 15, komitet 30 wyżywienie 8zł za dzien. Jak Kub chodził do 13 czyli na darmowe godziny to wychodziło mnie to ok 280 zł jak były miesiące, ze zostawął do 16 to ponad 600zł. Teraz bedzie ttroche więcej, bo Kubie wydłużaja się lekcje angielskiego wiec bedzie drozej i dodatkowo religia 60zł. Czyl do 13 kiedy to jest "za darmo" wyjdzie mnie koło 700zł za dwóch :baffled: Mam co prawda znizkę w przedszkolu 20 % za drugie dziecko i 25% z "Kary dużej rodziny" ale to tylko na ponadwymiarowe godziny

reklama
u nas w gminie jak masz 3 dzieci lb więcej mozesz wyrobic sobie taka kartę i ona uprawnia do 50% zniżki na basen, do kina i na wszystkie zajęcia organizowane prze ośrodek kultury. Ponadto 25% zniżki na przedszkole, n godizny ponadwymiarowe TO kart 3+. Jest tez karta 4+ oprócz tego co w 3+ jest 30% zniżki na przedszkole i darmowe przejazdy komunikacja miejska.
Taka polityka prorodzinna

Do góry