reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Ja zapisalam Toma do 2 :-) wiecej tutaj nie ma:-) no ale i tak od razu wskoczyl na liste rezerwowa, bo ja nie pracuje :-( ma szanse dopiero w trakcie roku wejsc na czyjes miejsce. moze to i lepiej, bo mam termin na 01. wrzesnia i glupio tak jak by sie male pojawilo a jego w odstawke do przedszkola od razu... :-)

Dziunka, orientujesz się czy US wystawiają takie kwity ? i na czym się opiera , na ostatnim NIP-3?
Bo nie wiem jaki inny dowód mogę przedstawić... Tegoroczny PIT jeśli rozliczamy się wspólnie ?
\

Tak, idziesz do US i składasz wniosek o wydanie zaświadczenia o dochodach za 2010 rok lub 2011 (jeśli się już rozliczyliście), zwykle wydają na miejscu, tylko zastanawiam sie dlaczego chcą to widzieć w żłobku? Co ich obchodzą Wasze dochody:baffled:

Wiesz tez tak sobie przed chwilą pomyslalam ze muszę się tam przejsc wczesniej. Muszę zrobic rekonesans bo to przedszkole otwarte od ok 2 lat dopiero. Wielki wybudowany budynek ale kolezanka mi powiedziala ze tam jest tylko jedna grupa w ktorej są 3,4,5 latki. Nie wiem na ile w tym prawdy ale nie podoba mi się to. W kazdym badz razie dzis tamtędy przejeżdżałam i wybiorę sie tam w nastepnym tygodniu.

No to nieciekawie:baffled:

Ano składałam podanie za Hankę w tamtym roku, nie było wtedy kryterium rozliczania się w Warszawie, następną sprawą jest iż nie musiałam nawet dokumentować, iż pracuję;-). W niektórych urzędach trzeba składać wniosek, a w moim urzędzie dostałam kwitek od ręki:szok: także byłam w szoku, bo pojechaliśmy koło 14 i załatwiliśmy wszystko szybko. Hankę zapisywałam do 10 przedszkoli, teraz też chyba walnę Gonię do tylu zobaczymy gdzie się dostanie...
Dziunka - jednym z kryteriów jest rozliczanie się w Wwce, zwiększa szanse przyjęcia.;-)

dziś zapisałam Olafa do 4 przedszkoli, mam ich tyle w promieniu 1 km :)
Jutro z wydrukiem idę do pani Dyrektor.

Teraz trzeba czekać na wyniki...ciekawa jestem.

:baffled: wlasnie sobie usiadomilam cytając Was, ze zapomniałam podsteplować karty do przedszkola w pracy :-( a specjalnie dis poszłam - zaniesc L4, podstęplowac ksiazeczke ubezpeczeniowa i karte do przedszkola :wściekła/y: i teraz musze isc jeszcze raz buuu

ja zapisalam Alicje do 7, ale logistycznie zalezy mi na tym 1-szym... Ewentualnie jeszcze 2 wchodza w gre.

Jutro ide do US z PITem, potem do firmy po zaswiadczenie i wracajac do przedszkola z tym wszystkim.
Zobaczymy w kwietniu :)

reklama
Witam,
mam pytanie może ktoś cos słyszal o przedszkolu Ente na ul. Orzeszkowej, w śródmieściu, we Wrocławiu?
znajoma poleciła mi to przedszkole, jako jedyne we Wroclawiu, które posiada grupe w której zajęcia przeprowadzane są w języku niemieckim.
Jestem ciekawa innych opinii na jego temat, gdyż nie mam doświadczenia w tym temacie.
Słyszałam, że zajęcia prowadzi native speaker- chciałabym wiedzieć czy dzieci lubią tam chodzić , jakie są odczucia rodzicow, jak postępy w nauko-zabawie
Słyszałam, że posiada własną kuchnię, a nie catering, a to obecnie rzadkość.
Jestem tam umówiona na rozmowę, ale dziwi mnie, że opłata miesięczna jest w podobnej wysokości jak w innych prywatnych placówkach nie prowadzących zajęć w języku obcym .
Będę wdzięczna za informacje
P.S> już złożyłam wątek z tym pytaniem, ale może ktoś tu mi pomoże:)

Do góry