reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Ja zapisalam Toma do 2 :-) wiecej tutaj nie ma:-) no ale i tak od razu wskoczyl na liste rezerwowa, bo ja nie pracuje :-( ma szanse dopiero w trakcie roku wejsc na czyjes miejsce. moze to i lepiej, bo mam termin na 01. wrzesnia i glupio tak jak by sie male pojawilo a jego w odstawke do przedszkola od razu... :-)

Dziunka, orientujesz się czy US wystawiają takie kwity ? i na czym się opiera , na ostatnim NIP-3?
Bo nie wiem jaki inny dowód mogę przedstawić... Tegoroczny PIT jeśli rozliczamy się wspólnie ?
\

Tak, idziesz do US i składasz wniosek o wydanie zaświadczenia o dochodach za 2010 rok lub 2011 (jeśli się już rozliczyliście), zwykle wydają na miejscu, tylko zastanawiam sie dlaczego chcą to widzieć w żłobku? Co ich obchodzą Wasze dochody:baffled:

Wiesz tez tak sobie przed chwilą pomyslalam ze muszę się tam przejsc wczesniej. Muszę zrobic rekonesans bo to przedszkole otwarte od ok 2 lat dopiero. Wielki wybudowany budynek ale kolezanka mi powiedziala ze tam jest tylko jedna grupa w ktorej są 3,4,5 latki. Nie wiem na ile w tym prawdy ale nie podoba mi się to. W kazdym badz razie dzis tamtędy przejeżdżałam i wybiorę sie tam w nastepnym tygodniu.

No to nieciekawie:baffled:

Ano składałam podanie za Hankę w tamtym roku, nie było wtedy kryterium rozliczania się w Warszawie, następną sprawą jest iż nie musiałam nawet dokumentować, iż pracuję;-). W niektórych urzędach trzeba składać wniosek, a w moim urzędzie dostałam kwitek od ręki:szok: także byłam w szoku, bo pojechaliśmy koło 14 i załatwiliśmy wszystko szybko. Hankę zapisywałam do 10 przedszkoli, teraz też chyba walnę Gonię do tylu zobaczymy gdzie się dostanie...
Dziunka - jednym z kryteriów jest rozliczanie się w Wwce, zwiększa szanse przyjęcia.;-)

dziś zapisałam Olafa do 4 przedszkoli, mam ich tyle w promieniu 1 km :)
Jutro z wydrukiem idę do pani Dyrektor.

Teraz trzeba czekać na wyniki...ciekawa jestem.

:baffled: wlasnie sobie usiadomilam cytając Was, ze zapomniałam podsteplować karty do przedszkola w pracy :-( a specjalnie dis poszłam - zaniesc L4, podstęplowac ksiazeczke ubezpeczeniowa i karte do przedszkola :wściekła/y: i teraz musze isc jeszcze raz buuu

ja zapisalam Alicje do 7, ale logistycznie zalezy mi na tym 1-szym... Ewentualnie jeszcze 2 wchodza w gre.

Jutro ide do US z PITem, potem do firmy po zaswiadczenie i wracajac do przedszkola z tym wszystkim.
Zobaczymy w kwietniu :)

reklama
Witam,
mam pytanie może ktoś cos słyszal o przedszkolu Ente na ul. Orzeszkowej, w śródmieściu, we Wrocławiu?
znajoma poleciła mi to przedszkole, jako jedyne we Wroclawiu, które posiada grupe w której zajęcia przeprowadzane są w języku niemieckim.
Jestem ciekawa innych opinii na jego temat, gdyż nie mam doświadczenia w tym temacie.
Słyszałam, że zajęcia prowadzi native speaker- chciałabym wiedzieć czy dzieci lubią tam chodzić , jakie są odczucia rodzicow, jak postępy w nauko-zabawie
Słyszałam, że posiada własną kuchnię, a nie catering, a to obecnie rzadkość.
Jestem tam umówiona na rozmowę, ale dziwi mnie, że opłata miesięczna jest w podobnej wysokości jak w innych prywatnych placówkach nie prowadzących zajęć w języku obcym .
Będę wdzięczna za informacje
P.S> już złożyłam wątek z tym pytaniem, ale może ktoś tu mi pomoże:)

Do góry