reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

Uff.. w poniedziałek startuje rekrutacja w Warszawie, ale przepływm informacji jest tragiczny - nigdzie nie ma info jakie dokumenty trzeba dostarczyć na potwierdzenie kryteriów dodatkowych (czyli pracy rodziców i płacenia podatków w Wawie).

W końcu zadzwoniłam dziś do przedszkola i pani dyrektor powiedziała, ze na zatrudnienie wystarczy zaświadczenie o zatrudnieniu, a na podatki zaświadczenie z US, albo jakiś inny dowód.

Dziunka, orientujesz się czy US wystawiają takie kwity ? i na czym się opiera , na ostatnim NIP-3?
Bo nie wiem jaki inny dowód mogę przedstawić... Tegoroczny PIT jeśli rozliczamy się wspólnie ?

reklama
Agrafka - ja czegoś takiego do przedszkola nie dostarczałam w czasie zapisu Hanki, teraz jak chciałam dalej kontynuować naukę przedszkolną to tylko wypełniałam druk ze stronki internetowej. Dopiero jak się starałam o obniżenie kosztów przedszkola przedstawiałam kwit o zarobkach. Za to w żłobku wymagali ode mnie wystawionego kwitu z urzędu skarbowego ;)...;-)

Agrafka.mnie się wydaje, że do przedszkola na żądanie trzeba będzie przynieść stosowne zaświadczenia. Przy wypisywaniu wniosku interentowego nie powinno byc to potrzebne.
Do których przedszkoli zapisujesz Alicję? Ile w ogóle można wybrać placówek?

My juz zapisani, zapisywac mozna było od 1 marca do 31 marca. Ok 10 kwietnia ma byc informacja o przyjęciach. Ja jestem pewna ze nie dostaniemy się wiec czekam do 10 kwietnia i ide do prywatnego naprzeciwko panstwowego cos się zorientowac.

U nas trzeba predstawic akt urodzenia dziecka i dowody obojga rodzicow. Nie mam pojęcia po co

Ula ty lepiej idz już dzis bo 10 kwiietnia to rusza wszyscy co sie nie dostali

Wiesz tez tak sobie przed chwilą pomyslalam ze muszę się tam przejsc wczesniej. Muszę zrobic rekonesans bo to przedszkole otwarte od ok 2 lat dopiero. Wielki wybudowany budynek ale kolezanka mi powiedziala ze tam jest tylko jedna grupa w ktorej są 3,4,5 latki. Nie wiem na ile w tym prawdy ale nie podoba mi się to. W kazdym badz razie dzis tamtędy przejeżdżałam i wybiorę sie tam w nastepnym tygodniu.

Agrafka.mnie się wydaje, że do przedszkola na żądanie trzeba będzie przynieść stosowne zaświadczenia. Przy wypisywaniu wniosku interentowego nie powinno byc to potrzebne.
Do których przedszkoli zapisujesz Alicję? Ile w ogóle można wybrać placówek?

właśnie chciałam byc z tymi kwitami przygotowana wczesniej zeby potem nie latac - do internetowego nie sa potrzebne. Potem trzeba drugnąc kwit z systemu i zaniesc do przedszkla pierwszego wyboru razem z kwitami potwierdzającymi kryteria.
Niby proste prawda ?
Tylko na stronie nie ma info:
-jakie dokumenty na potwierdzenie kryteriów dodatkowych a pan w specjalnie otwartej na rekturację inforlinii na zadne moje pytanie nie umial odpowiedziec
- w systemie ewidencji podan nie ejst napisane skad wziac haslo do systemu :)

także luzik :)

Zapisuje Alę na Bielanach, do 307, 409, 309 i s41 na pewno i jeszcze jakieś z okolicy znajde. W zeszlym rokum, można bylo chyba w sumie wybrac 5 przedszkoli, w tym roku nie wiem...

reklama
Do góry