reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Etna - super, że Paweł taki dzielny chłopak.
Martolinka - niezłe podsumowanie :-D:-D

Moja Gonia śpiewała ostatnio sobie piosenkę o pszczółce Mai , a w nocy dziś nuciła coś o dużym i małym... :-D:-D Widzę same pozytywy w chodzeniu do takich placówek ;-), tylko te pobudki i odbiór niezbyt jeszcze nam wychodzą, ale niedługo wiosna, więc będzie lepiej..;-)

Ja codziennie rano modlę się by Asia jak wstanie chciała współpracować bo coraz częściej po prostu nie chce się ubierać:eek: dziś na szczęscie kurtkę szybciej wciągała niż była potrzeba:-D

Ja codziennie rano modlę się by Asia jak wstanie chciała współpracować bo coraz częściej po prostu nie chce się ubierać:eek: dziś na szczęscie kurtkę szybciej wciągała niż była potrzeba:-D

Dziunka u mnie też Ala nie współpracowała szczególnie w drugiej połowie stycznia. Czasami docierałam do żłobka na 9.30 dopiero bo tyle rzeczy musiała rano zrobić.
Teraz bęzie tam chodzić tylko na 3 dni w tygodniu przeważnie, wiec mam nadzieję, ze się nabędzie w domu i będzie mieć większą ochotę.

Nie było z tym problemu żeby chodziła tylko na 3 dni? I jak wtedy płacisz? Ciekawe jak u mnie skoro jest tylko jedna kwota. Pewnie i tak trzeba by było wszystko płacić, tylko za jedzenie może by odliczali... muszę dziś tam pogadać...
A napisz mi jeszcze w jakie dni chcesz ją posyłać?

Nie było z tym problemu żeby chodziła tylko na 3 dni? I jak wtedy płacisz? Ciekawe jak u mnie skoro jest tylko jedna kwota. Pewnie i tak trzeba by było wszystko płacić, tylko za jedzenie może by odliczali... muszę dziś tam pogadać...
A napisz mi jeszcze w jakie dni chcesz ją posyłać?

Wiesz co, nie wiem jeszcze dokłądnie jak będzie z platnością bo nie dostalam ostataniej wersji, ale właścicielka miała mi to jakoś przeliczyć proporcjonalnie. Gdyby było to traktowane jako zwykłe nieobecnosci to odliczyliby tylko 12 złotych dziennie za jedzenie. Chcę żeby Ala chodziła wtorek-środa-czwartek bo wtedy mają zajecia jak rytmika czy angielski.

No i jak wstępnie rozmawialam to Pani włąśnie przy takim załozeniu, ze to bedą stale dni miala mi przeliczyć abonament.
U nas też teoretycznie jest tylko opcja godzinowa, abonament 1350 lub "połówka" 800 zł. Ale np. jak dziecko ma być nieobecne cały miesiąc i się o tym uprzedzi to pląci się tylko połowę.

Dziewczyny byłam z Alą w sobotę w przedszkolu na zajęciach adaptacyjnych. To jest pierwsze publiczne przedszkole jakie widziałam i chciałam zapytać jak to u was wygląda (anawawka, etna) albo na ile się orientujecie.
- przerażają mnie duże grupy: 20-23 dzieci, ale z tego co czytam tak jest we wszystkich publicznych przedszkolach
- podobają mi się nauczycielki i ich opinia o pani dyrektor która działa i remontuje co się da, kupuje nowe rzeczy, np. trampolinę dla dzieci.
- wydaje mi się, ze trochę mało zabawek tam było, 2-3 wózki dla lalek, jedna kuchnia ze 3 bobasy w sali - jak będzie więcej dziewczynek to chyba będzie walka, ale może tylko mi się wydaje.
- mają swoją kuchnię, urozmaicony jadłospis, dzieci mają cały dzień dostęp do wody, soku, kompotów
- mają takie zajecia typu lepienie pierniczków okazjonalnie, a na codzień teatrzyki kukiełkowe no i normalne zabawy
- jest sala gimnastyczna

nic nie rozumiem z tych zapisów to od 16 lutego w koncu czy od 1 marca internetowo?? cholery dostane kiedyś.to mam iść sama do przedszkola zapisać ..agrafka wytłumacz mi jak krowie bo ja nie wiem

reklama
nic nie rozumiem z tych zapisów to od 16 lutego w koncu czy od 1 marca internetowo?? cholery dostane kiedyś.to mam iść sama do przedszkola zapisać ..agrafka wytłumacz mi jak krowie bo ja nie wiem

od 16 lutego jeśli dziecko już chodzi do przedszkola i tylko potwierdzasz że dalej bedzie chodzić.
Od 12 marca jak zapisujesz dopiero. O 1 marca nic tam nie ma.

Do góry