reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

Dziewczyny ja stosuję dietę garściową i w pierwszym tyg. 3 kg do tyłu w drugim 1 kg do tyłu. Je się 5 posiłków dziennie co 2,5 - 3 godziny. Można jeść wszystko oprócz słodyczy, chleba białego i ziemniaków. Ja jem tak:
8:00 Śniadanie: Szklanka mleka z 4 łyżkami stołowymi płatków nestle fitness
11:00 2 śniadanie ( jabłko, albo banan, albo jogurt)
14:00 Obiad np. kawałeczek piersi z kurczaka i surówka albo rybka i warzywa na patelnie albo kubek zupy wszystko mniej więcej jak w garści lub 250 dag albo 250ml jeśli to jest płyn.
17:00 Owoc lub jogurt
20:00 kromka chleba razowego z czym chcę albo znowu płatki z mlekiem

Czyli jestem na ej diecie nicałe dwa tyg i mam 4 kg do tyłu, miałam oczywiście małe wpadki, jakieśtam słodycze po drodze, pizza :) Moim zdaniem ta dieta uczy zdrowego odrzywiania, kurczy ci się zołądek mi nie odczuwasi e potem głodu. Człowiek się nie przejada, a częst posiłki sygnalizują orgnizmowi, że nie musi nic odkładać na póżniej. Aha wyciśnięty sok to też jest jako posiłek.

reklama
Dziewczyny bylam kiedys na diecie Dabrowskiej.Przez miesiac schudlam 10kg pozniej przybralo mi sie z 3 wiec i tak dobrze. wtedy mialam motywacje -ślub a bylam pare miesiecy po ciazy w tej chwili wiem ze bym nie wytrwala. Po jakims czasie mialam tak wyczulony wech ze jak adrian wchodzil z piekarni do domu to czulam swierze pieczywo. Po nocach snilo mi sie ze jem sucha bulke lub mieso:-D
tu macie ta dietke:

Można ją stosować od 1 do 6 tygodni.

marchew, seler,pietruszka,chrzan,burak,rzodkiew,rzepa,sałata,seler naciowy,zielona pietruszka,rzeżucha,koper,zioła,cebula,por,czosnek,papryka,pomidor,
wszelkie odmiany kapusty,kalafior,kalarepa,dynia,kabaczek,cukinia,ogórki.
z owoców - jabłka,cytryny,grapefruity

Warzywa i owoce można spożywać w postaci:
a/ soku z warzyw i owoców
b/surówek warzywnych, surowych zup warzywnych
c/warzyw gotowanych,duszonych,zup
d/warzyw kiszonych
e/wywarów z ziół, warzyw, owoców
Ilość warzyw i owoców - dowolna

W czasie diety NIE NALEŻY spożywać zbóż, orzechów,ziemniaków,strączkowych,chleba,mleka,oleju,mięsa ani słodkich owoców.
Są zbyt odżywcze, hamują utratę wagi.
NIE PIĆ mocnej kawy,herbaty,alkoholu ani palić papierosów.

Po zakończonej kuracji wracać powoli do normalnego odżywiania.
wazne zeby wprowadzac pomalu produkty od najlzejszych. Jak zaczelam wprowadzac to zdarzylo mi sie ze robilam jajecznice z grzybami dla meza i posmakwalam doslownie na widelcu zeb sprawdzic czy dobrze doprawiona i pare godzin pozneij prawie w szpitalu wyladowalam. Myslalam ze rozsadzi mi zoladek, lezalam skulona na podlodze i ryczalam. Weic tzreba naprawde ostroznie przyzwyczajac spowrotem do normalnych pokarmow.

Witam!!
Grubas się kłania :-D

A jak robisz buraki?? Obgotowujesz w całości czy najpierw na kawałki i potem gotyjes? Możesz podać dokładny przepis??

Ania - zazdroszczę takiegi podejścia do sprawy:tak:

Tygryskuś - no ja właśnie tak samo nie mogę zaakceptować swojej figury... I wagę mam podobną - czyli 71 - a przed ciążą 53-54. I ja stoję w miejscu - a słodyczy nic i też wszystko ograniczam. Ostatnio schudłam 1 kg - ale też nie chcę się chwalić - bo mam tak jak niektre z Was ciężką przemianę materii - więc jednego dnia pokazuje 1g mniej a innego więcej. Ale mam nadzieję, że niedługo pochwalę się jak zobaczę tak ze 3kg mniej......
Ewelw, buraki gotuje w całości, potem ścieram na grubej tarce, dodaje trochę cebuli, trochę octu, soli i mała łyżeczkę cukru, gotuje około 5 dużych burakow

Dziewczyny ja stosuję dietę garściową i w pierwszym tyg. 3 kg do tyłu w drugim 1 kg do tyłu. Je się 5 posiłków dziennie co 2,5 - 3 godziny. Można jeść wszystko oprócz słodyczy, chleba białego i ziemniaków. Ja jem tak:
8:00 Śniadanie: Szklanka mleka z 4 łyżkami stołowymi płatków nestle fitness
11:00 2 śniadanie ( jabłko, albo banan, albo jogurt)
14:00 Obiad np. kawałeczek piersi z kurczaka i surówka albo rybka i warzywa na patelnie albo kubek zupy wszystko mniej więcej jak w garści lub 250 dag albo 250ml jeśli to jest płyn.
17:00 Owoc lub jogurt
20:00 kromka chleba razowego z czym chcę albo znowu płatki z mlekiem

Czyli jestem na ej diecie nicałe dwa tyg i mam 4 kg do tyłu, miałam oczywiście małe wpadki, jakieśtam słodycze po drodze, pizza :) Moim zdaniem ta dieta uczy zdrowego odrzywiania, kurczy ci się zołądek mi nie odczuwasi e potem głodu. Człowiek się nie przejada, a częst posiłki sygnalizują orgnizmowi, że nie musi nic odkładać na póżniej. Aha wyciśnięty sok to też jest jako posiłek.
To super, ze 4 kilo w ciągu dwóch tygodni

Ja kiedys stosowałam dietę 13-dniową lub inaczej Kopenhaską:) W 13 dni schudłam 12 kg. Niestety potem jak się dorwałam do pączków i wafelków w czekoladzie to było po mnie:-D

reklama
Do góry