Dziekujemygratulacje !
Podobne tematy
- guest-1675184289
- Wrześniowe mamy 2023
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziekujemygratulacje !
Już niedługo, dacie radę ❤Gratuluję szczęśliwych happy endów. Ja siedzę jak na szpilkach, nie mogę się doczekać. Termin naturalnego na 29.12, ale ciężko bardzo jest, do tego ból pleców..
Ja niestety nie za bardzo pomogę, u mnie objawów nie było, a i tak wyszło pilne cc , ale podobno gdy zaczną się skurcze , to będziesz wiedziała że to te! Jeśli będą regularne chyba co 10 min to jeśli masz daleko do szpitala to będzie ten moment żeby się zebrać)) Do tego pewnie odejdzie Ci czop śluzowy. Pozdrawiam i trzymam kciukiCzy mogłybyście napisać coś więcej o tym jak zaczął się u was poród i jak rozpoznałyście że to już trzeba jechać do szpitala? Mam daleko do szpitala więc martwię się czy wyczuję odpowiedni moment...
U mnie zaczęło się tym że były intensywne ruchy płodu... mocniejsze niż zwykle. Pojechałam na IP było wszystko ok na USG (3 w nocy) o 7 zaczęły się skurcze i sączenie wód. Całe wody odeszły w momencie porodu.Czy mogłybyście napisać coś więcej o tym jak zaczął się u was poród i jak rozpoznałyście że to już trzeba jechać do szpitala? Mam daleko do szpitala więc martwię się czy wyczuję odpowiedni moment...
Moja chodzi, zaczęła chwilkę przed ukończonym rokiemDrogie mamy czy Wasze grudniowe dzieciaczki już chodzą?
Mój jeszcze nie chodzi samodzielnie, póki co jedynie trzymany za rączki albo z podporem.Drogie mamy czy Wasze grudniowe dzieciaczki już chodzą?
próbuje, ale jeszcze pierwszych samodzielnych kroków nie zrobił. Mam znajomą której dziecko z października jeszcze nie chodzi. U mojego kuzyna jedno z dzieci zaczęło chodzić jak miało 14 miesięcy, a drugie jak miało 15 miesięcy. Także, ja podchodzę narazie do tego na spokojnie. Część dzieci z grupy grudniowej już chodzi. Z tego co kojarzę troje to już ładnych kilka miesięcy śmiga.Drogie mamy czy Wasze grudniowe dzieciaczki już chodzą?