Tak. Pierwsze kroki na 10 miesięcy były teraz już śmiga w butach po dworze.Drogie mamy czy Wasze grudniowe dzieciaczki już chodzą?
reklama
Coronita
Fanka BB :)
No moja od miesiąca śmiga a znajomych mały pół roku starszy dopiero zaczyna.próbuje, ale jeszcze pierwszych samodzielnych kroków nie zrobił. Mam znajomą której dziecko z października jeszcze nie chodzi. U mojego kuzyna jedno z dzieci zaczęło chodzić jak miało 14 miesięcy, a drugie jak miało 15 miesięcy. Także, ja podchodzę narazie do tego na spokojnie. Część dzieci z grupy grudniowej już chodzi. Z tego co kojarzę troje to już ładnych kilka miesięcy śmiga.
Carolina123
no właśnie i chyba dziecko ma czas do 18 miesiąca. Potem już można się zacząć martwić. Przynajmniej tak mówili na szkołę rodzenia.No moja od miesiąca śmiga a znajomych mały pół roku starszy dopiero zaczyna.
Franka95
Moje chodzi, od 11 miesiąca stabilnieDrogie mamy czy Wasze grudniowe dzieciaczki już chodzą?
Franka95
Dokładnie takno właśnie i chyba dziecko ma czas do 18 miesiąca. Potem już można się zacząć martwić. Przynajmniej tak mówili na szkołę rodzenia.
Madlein
Generalnie ja to wiem. Zwłaszcza, że mój młody urodził się miesiąc wcześniej, był rehabilitowany bobathami i nadal ma rozlazłe mięśnie brzucha. Ale wszyscy już stękają, że ma 13mcy i nie jest zainteresowany chodzeniem tylko przy meblach.no właśnie i chyba dziecko ma czas do 18 miesiąca. Potem już można się zacząć martwić. Przynajmniej tak mówili na szkołę rodzenia.
Helena!
Moderator
mój bratanek jest z października i dalej nie chodzi też był wcześniakiem, urodził się miesiąc wcześniej.Generalnie ja to wiem. Zwłaszcza, że mój młody urodził się miesiąc wcześniej, był rehabilitowany bobathami i nadal ma rozlazłe mięśnie brzucha. Ale wszyscy już stękają, że ma 13mcy i nie jest zainteresowany chodzeniem tylko przy meblach.
Bym tym wszystkim powiedziała, że jak wspaniale, że oni albo ich dzieci urodzili się z dyplomem AWF xd.Generalnie ja to wiem. Zwłaszcza, że mój młody urodził się miesiąc wcześniej, był rehabilitowany bobathami i nadal ma rozlazłe mięśnie brzucha. Ale wszyscy już stękają, że ma 13mcy i nie jest zainteresowany chodzeniem tylko przy memeblach.
Carolina123
w ogóle się tym nie przejmuj. Mój też chodzi tylko przy meblach, czasem się puści ale za chwilę pada na dupę ( jest z początku grudnia). Mały też się urodził miesiąc wcześniej, też mieliśmy rehabilitacje. Fizjo powiedziała, że jest wszystko w porządku. Jeżeli jesteś mocno zmatwiona można oczywiście skonsultować z fizjo. To ona się zna, a nie wszyscy eksperci doradcy A takie teksty też czasem słyszę i nauczyłam już się mieć je gdzieśGeneralnie ja to wiem. Zwłaszcza, że mój młody urodził się miesiąc wcześniej, był rehabilitowany bobathami i nadal ma rozlazłe mięśnie brzucha. Ale wszyscy już stękają, że ma 13mcy i nie jest zainteresowany chodzeniem tylko przy meblach.
reklama
Mamafasolki
Mój urodził się o czasie. Ma 14 miesięcy i nie chodziGeneralnie ja to wiem. Zwłaszcza, że mój młody urodził się miesiąc wcześniej, był rehabilitowany bobathami i nadal ma rozlazłe mięśnie brzucha. Ale wszyscy już stękają, że ma 13mcy i nie jest zainteresowany chodzeniem tylko przy meblach.