reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porady wyprawkowe

a myślisz, że uda się to tak ogarnąć, że do tego którym najczęściej będziemy jeździć to z bazą a w tym co sporadycznie zapisanie pasami? i wtedy lepiej jechać na dwa samochody do sklepu?

reklama
Ogólnie jak widać musisz zwracać uwagę na każdą pierdołe bo np ja w ogóle nie jeżdżę samochodem. Przez rok myślę, że góra z 15 razy. I to tylko dlatego że starsze dziecko wylądowało w szpitalu

no tak, ciężko to przewidzieć, może być tak, że większość rzeczy uda się ogarnąć z mężem, ale chyba wole mieć ten luz psychiczny, że w razie czego też mam możliwość się ruszyć

a myślisz, że uda się to tak ogarnąć, że do tego którym najczęściej będziemy jeździć to z bazą a w tym co sporadycznie zapisanie pasami? i wtedy lepiej jechać na dwa samochody do sklepu?

Zazwyczaj tak się da, ale to właśnie zależy od samochodu. My mieliśmy maxi cosi i była taka opcja w naszych samochodach. Tylko pasami dłużej zajmuje oczywiście i ja jednak miałam trochę lek, że źle zapne, a baza to wpinasz szybko i się nie martwisz. Avionaut Pixel pro miała znajoma i jak porównywałam to super lekki, nawet powiedziałam, że przy następnym dziecku zmieniamy na avionaut :p

Pixel się średnio nadaje na pasy, w wiekszości samochodów będzie miał zbyt pionową pozycję.
I mnie się cięzko wkladalo dziecko jak jeszcze używalismy wszystkich wkladek.
Zazwyczaj tak się da, ale to właśnie zależy od samochodu. My mieliśmy maxi cosi i była taka opcja w naszych samochodach. Tylko pasami dłużej zajmuje oczywiście i ja jednak miałam trochę lek, że źle zapne, a baza to wpinasz szybko i się nie martwisz. Avionaut Pixel pro miała znajoma i jak porównywałam to super lekki, nawet powiedziałam, że przy następnym dziecku zmieniamy na avionaut :p

Sprawdziłam i spacerówka jest mniejsza niż w THULE - więc nooo wizualnie to sobie można oceniać.
I chętnie poznam wózek, o którym mówisz bo ja takiego nie znalazłam :D

I ja się na to thule nie upieram bo tak jak napisałaś - oparcie na pasek, prawdopodobny brak blokady przednich kół samodzielnie to są ogromne minusy (choć rozumiem, że może przy bieganiu okej), ale jak się szuka konkretów to zwykle rzadko się znajdzie wszystko co się chce
A co dokładnie chciałabyś wiedzieć o tym wózku ? 🙂

słabe ma ogólnie opinie na ceneo i bobo wózki :(
a rozkładanie na płasko to już chyba większość spacerówek ma?
To zależy kto na co patrzy. Jeśli już się patrzy na wózki za 5 tyś , to taki wózek za 2 tys będzie dla Was kiepski.
Nam naprawdę się super sprawdził i to w terenie górzystym, a spacerówka w nim jest szeroka i swobodna do spania i przekręcanie się nawet na boki.

reklama
Pixel się średnio nadaje na pasy, w wiekszości samochodów będzie miał zbyt pionową pozycję.
I mnie się cięzko wkladalo dziecko jak jeszcze używalismy wszystkich wkladek.

O widzisz, dobrze że napisałaś, bo nie wiedziałam o tym. Myślałam, że jest idealny pod każdym względem :D

Do góry