reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

ollcia ja Karmi też wypiłam, ale nie odgazowałam i małemu nic nie było, więc zamierzam od czasu do czasu sobie pić:tak:.

Z tego co wiem, to w czasie karmienia nie wolno stosować diety.

reklama
Dziewczyny co może być przyczyną kompletnego braku apetytu? Generalnie mogłabym nic nie jeść przez cały dzień, a robię to tylko dlatego, że muszę. Nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty. Czy to może być spowodowane lekką anemią, którą miałam w ciąży i w sumie przed ciążą też miałam niewielką anemię? Tak mówi mi rodzinka i doradza, żebym zrobiła morfologie...

Co do kilogramów powróciłam do stanu sprzed ciąży, bo w jej trakcie przytyłam całe 7 kg, ale wcale się z tego nie cieszę, bo chuda jestem jak patyk. Jakby któraś chciała oddać parę kilo to ja z przyjemnością wezmę:tak: A brzuszek w sumie zadowalajacy, ale ja od razu po porodzie całkowicie pozbyłam się brzuszka. Może nie jest taki jak przed ciążą, bo wcześniej byłam wklęsła, teraz jestem płaska;-) Tak czy siak nie jest źle i chyba nie powinnam narzekać;-)

Zadroszczę płaskiego brzuszka :-)
Jesli chodzi o brak apetytu to chyba powinnaś zapytac lekarza...może być tyle przyczyn...
ja ostatnio ni emiałam apetytu i okazało sie, że to początek infekcji z którą walczy moja cała rodzinka od kilku dni, dzieci zreszta tez nie mają apetytu....
Ja normalnie jadam wszystko, nie stosuje żadnej diety, jem dokładnie tak jak przed ciążą nie unikam żadnych poraw...mam ochote na słodkie jem słodkie, pieczone jem pieczone, itd. Waga w moim przypadku zawsze wraca do normy rok od urodzenia a chudnąć zaczynam jak tylko maluch zjada troszkę więcej niż noworodek...i mój organizm zaczyna czerpac z zapasów, których u mnie akurat sporo jest ;-)

Hohohoho.........co ja słyszę:szok:Co za specyfik na cellulitis:szok::szok::szok:Pytia napisz coś więcej bo właśnie czegoś szukam-bo lato się zbliża:rofl2:

Proszę bardzo:
APTEKA: GALENIC ELANCYL Cellureverse 2x100ml TANIO (520856834) - Aukcje internetowe Allegro

Jest fajny dla takich kosmetykowych leniuchów jak ja, bo stosuje się go tylko raz dziennie i błyskawicznie się wchłania. No i naprawdę daje efekty.

A co do diety, to karmiąc piersią, nie powinno się ograniczać spożywanych kalorii (zaleca się nawet ich zwiększenie). Jedyne, co można zrobić, to nie jeść słodyczy i innych mocno tuczących rzeczy.
Ja uwielbiam słodycze i zawsze jadłam je w dużych ilościach, bo raczej nie mam tendencji do tycia i zawsze byłam szczupła. Ale teraz boję się, że jak zacznę z batonikami, to się brzuszka już nie pozbędę. Więc wmawiam sobie, żeby nie jeść czekolady, bo to zaszkodzi Hani, to mnie motywuje najbardziej. Ale i tak czasem podkradnę kosteczkę czy dwie :zawstydzona/y:

Konsultowalam sie wczoraj z moim Ginem i powiedzial zeby sie nie martwic gdyz pierwszy okres moze tak wygladac tzn przypominac krwawienie poporodowe:zawstydzona/y: wiec jestem spokojniejsza a dzis juz mi leci odrobinke mniej ale nadal chodze w najwiekszych alwaysach na noc:-D:-D:-D:-D smiac mi sie chcilo gdyz wyslalm meza po podpaski i mowie zeby kupil te ktore maja na opakowaniu najwiecej kropelek:-D:-D i dzielny wywiazal sie z zadania spiewajaco:-D:-D

Dziewczyny czy któraś może stosowała na cellulitis Vichy Lipometric-jeśli tak to czy warto kupować???Bo właśnie się zastanawiam czy kupować Vichy czyten krem co Pytia poleca:baffled::rofl2:

A wogóle Pytia ten krem to się stosuje tylko przez 14 dni lub 28 czy można na okrągło???:sorry2:

Dziewczyny czy któraś może stosowała na cellulitis Vichy Lipometric-jeśli tak to czy warto kupować???Bo właśnie się zastanawiam czy kupować Vichy czyten krem co Pytia poleca:baffled::rofl2:

A wogóle Pytia ten krem to się stosuje tylko przez 14 dni lub 28 czy można na okrągło???:sorry2:

Ja stosuję już drugie opakowanie, czyli czwartą buteleczkę. Myślę, że nie ma przeciwskazań, żeby używać go stale, przynajmniej nic takiego nie pisze w instrukcji. Jak dla mnie - naprawdę super.

reklama
Cześć babeczki :-)
Mam pytanie do tych mam po cesarce ;-), czy Wy stosujecie, jakieś kremy, maści na blizne po cięciu ?? a jak tak to jakie ?

Ja nic nie stosuje, bo mysle ze ta blizna wcale mnie nie oszpeca i nie bedzie widoczna nawet w stroju kąpielowym. Jest bardzo niska i taka cieniutka jakby mi ktos długopisem kreskę zrobił. Czy w pl tez tak robią ze prawie nie widac?

Ja mam do zrzucenia jeszcze 5kg ale nie odchudzam sie bo karmie piersią:tak: Mam nadzieje ze nie zaczne tyc:zawstydzona/y: a słodyczy mi tak brakuje ze szok:-)

Do góry