reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

ja schudlam juz 14 kg od porodu, zostalo mi 6 ale mam olbrzumia d... i biodra!! nie mieszcze sie w zadne spodnie, ogolnie bym je dopiela gdybym przeciagnela je przez biodra!!!!!!!!! wczoraj kupilam sobie spodnie, fajne bo ze streczem wiec weszlam w 40 ale z jeansów nie mam szans wejsc w najwieksze z "normalnej" rozmiarówki :-(

aaa chcialam jeszcze dodac ze ostatnio waga w miejscu bo obzeram sie slodkim...
Jak jem normalnie to waga spada a jak sie objadam, tak jak teraz czy w swieta to waga w miejscu (cale szczescie nie rosnie)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nadal mam brzuszek jakby ciążowy :baffled: I tak już straciłam w pasie koło 7cm, ale duuuużo jeszcze zostało.
Kurczę - mi też dużo zostało - z 15 kg albo mi zejdzie tak 0,5 kg tygodniowo
albo waga stoi...:no::no::no::no::no:
a ja juz schudlam 19,5kg w ciagu 2miesiecy ale brzuch mi pozostał i nie wiem jak sie go pozbyc ale do zrzucenia mam jescze 3,5 i bede z waga jak przed porodem:-D:-D:-D
Kurczę- to jak Ty to zrobiłaś???? Od razu po porodzie Ci dużo spadło, czy tygodniowo dużo kg zrzucałaś??? Można tak szybko chudnąć, gdy się karmi piersią???

Dziewczyny, jak ja jeszcze mogę pobudzić laktację???????? Bo mi się wygaje, że mojej małej mleczka nie starcza.... no bo ona rośnie to potrzebuje więcej... A jak to jest?????? Jak dzidzia rośnie - i je więej to my mamy więcej mleka??? Więcej się produkuje???????/ Bo u mnie jakoś mało....no i czasem muszę dokarmić.....:no:

Kurczę - mi też dużo zostało - z 15 kg albo mi zejdzie tak 0,5 kg tygodniowo
albo waga stoi...:no::no::no::no::no:

Kurczę- to jak Ty to zrobiłaś???? Od razu po porodzie Ci dużo spadło, czy tygodniowo dużo kg zrzucałaś??? Można tak szybko chudnąć, gdy się karmi piersią???

Dziewczyny, jak ja jeszcze mogę pobudzić laktację???????? Bo mi się wygaje, że mojej małej mleczka nie starcza.... no bo ona rośnie to potrzebuje więcej... A jak to jest?????? Jak dzidzia rośnie - i je więej to my mamy więcej mleka??? Więcej się produkuje???????/ Bo u mnie jakoś mało....no i czasem muszę dokarmić.....:no:
w ciągu tyg po porodzie schudłam pk 7 czy 8 kg :-D:-D:-Dpiersią nie karmie:no::no::no:niestety tylko sztyczne:-:)-:)-(pozniej jadlam tylko jedną parówkę i bułeczkę rano , po południu mały filecik z kurczaka taki z wody bez zadnych przypraw i galka ziemniaczków, wieczorem ok 17 jeden rogalik:blink::blink::blink:a w tym tyg waga mi duzo spada bo czasami po południu przypomne sobie że jescze nie jadlam sniadania i obiadu wiec za jedzenie zabieram sie czasami ok 15 tak to tylko kawe rano wypije i mnie trzyma do popołudnia:tak::tak::tak:a oprócz tego wszystkiego dochodzi stres bo od świąt mam z męzem na pieku i juz nie mogę wytrzymac:-:)-:)-(

jezeli chodzi o pobudzenie laktacji to mi kobieta w poradi kaktacyjnej mowila zebym piła bardzo duzo płynów i piła rózne herbatki wspomagające laktacje ja piłam tą z hippa ale to było jescze w tedy gdy karmiłam przez ok miesiąc, miałam w tedy bardzo duzo pokarmu że niemogłam nadązyc zmieniąć wkladek tak mnie pokarm zalewał a teraz juz wogole nie mam pokarmu.A i że mam bardzo często przykładać dziecko do piersi w tedy się pobudza pokarm, u mnie to skutkowało:tak::tak::tak:

Agatkas - dzięki za polecenie tego specyfiku na cellulitis Elancyl. Normalnie w szoku jestem, że takie efekty daje i to w ciągu zaledwie dwóch miesięcy!!! Dzięki kochana, wreszcie wyglądam jak człowiek :-D Kupiłam sobie tez na brzuszek z tej samej serii, skóra już nie jest taka przesuszona, ale oponka ciągle jeszcze trochę zwisa :zawstydzona/y:A czasu na ćwiczenie coraz mniej, bo mała ciągle na rączkach albo przy cycusiu, a jak śpi, to Jaś domaga się uwagi.

Hohohoho.........co ja słyszę:szok:Co za specyfik na cellulitis:szok::szok::szok:Pytia napisz coś więcej bo właśnie czegoś szukam-bo lato się zbliża:rofl2:

Co do wagi to ja zrzuciłam 12 kg w niecałe dwa tygodnie od porodu i brzuszka nic,a nic nie mam:tak:A każdy kto mnie widzi mówi, że niemożliwe, że niedawne urodziłam dziecko:-p

ja schudlam juz 14 kg od porodu, zostalo mi 6 ale mam olbrzumia d... i biodra!! nie mieszcze sie w zadne spodnie, ogolnie bym je dopiela gdybym przeciagnela je przez biodra!!!!!!!!! wczoraj kupilam sobie spodnie, fajne bo ze streczem wiec weszlam w 40 ale z jeansów nie mam szans wejsc w najwieksze z "normalnej" rozmiarówki :-(

aaa chcialam jeszcze dodac ze ostatnio waga w miejscu bo obzeram sie slodkim...
Jak jem normalnie to waga spada a jak sie objadam, tak jak teraz czy w swieta to waga w miejscu (cale szczescie nie rosnie)

Cyprysiowa normalnie z nieba mi spadłaś bo myslałam że tylko ja sie obżeram słodkim i powoli zaczynałam miec wyrzuty sumienia. Ja nie tyle słodyczami co bułami z dżemem sie raczę i coś mi się wydaje że dupka zacznie rosnąc:-p

A powiedzcie mi czy karmiąc piersią można łykac Chrom organiczny? Kiedys bardzo mi pomógł bo chamował mi apetyt na słodycze.

PROGRAM WYSZCZUPLAJĄCY 150cm ---czy 74cm ??? (533169265) - Aukcje internetowe Allegro
znalazłam cos takiego na allegro i chyba sie skuszę i zobaczę co to jest.

Ja po porodzie i po wyjściu ze szpitala ważyłam troche mniej niz przed ciążą, niestety teraz zacynam tyć i też za sprawą słodyczy, mam takie zachcianki, ze szok, wogóle apetyt dużo wiekszy niż w ciąży.

ja slodyczy nie jadlam przez 10lat moze jakis cukierek na miesiac mi wystarczył ciat tez nie jadlam ale jak zaszlam w ciąze to nie moglam powstrzymac sie od jedzenia slodyczy. po ciazy tez zaczelam jesc najpierw jednego cukierka a pozniej zwiekaszlam dawki az wkoncyu sie wkurzylam i powiedzialam dosyc teraz nawet nie probuje ani jednego cukierka bo wiem ze jak zjem jednego to bede chciala nastepnego , i w momenie gdy siegne po ciucia to wiem ze nie moge bo wmawiam sobie ze bede miec za duzo kalori i to na mie dziala ale za to wszysytko sobie kawka nadrabiam ktorej nie pilam od zajscia w ciąze :tak::tak::tak:

reklama
Do góry