reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

dziewczynu mialam cesarke po 6 tygodniach dostalam okres i krwawie bardzo intensywnie zakladam podpaske i za pol godziny musze ja zmienic gdzyz juz jest cala wiecie jaka:zawstydzona/y: zalozylam nawet tapona raz zeby dluzej wytrzymac ale po 2 godzinach caly byl przesiakniety juz i zabrudzil mi wszysko:baffled::baffled::baffled: cholera tak ma wygladac pierwszy okres ze ma mie az tak zalewac czy mam sie niepokoic i dzwonic do lekarza ze cos nie tak??????? normalnie boje sie ze cala krew mi wyleci:-:)-:)nerd::nerd:

reklama
dziewczynu mialam cesarke po 6 tygodniach dostalam okres i krwawie bardzo intensywnie zakladam podpaske i za pol godziny musze ja zmienic gdzyz juz jest cala wiecie jaka:zawstydzona/y: zalozylam nawet tapona raz zeby dluzej wytrzymac ale po 2 godzinach caly byl przesiakniety juz i zabrudzil mi wszysko:baffled::baffled::baffled: cholera tak ma wygladac pierwszy okres ze ma mie az tak zalewac czy mam sie niepokoic i dzwonic do lekarza ze cos nie tak??????? normalnie boje sie ze cala krew mi wyleci:-:)-:)nerd::nerd:
O kurcze, nie wiem :baffled:, bo ja też po cesarce dostałam szybko okres (teraz mam już drugi :szok:), ale właśnie mam nawet skąpy, chyba nawet mniej krwawie niż przed ciążą, może zadzwoń do gina i zapytaj czy to normalne ;-)

Ja bym się skontaktowała z lekarzem. Bo to, że dostałaś okres jest normalne , ale intensywność krwawienia jest masakryczna.

Ewelw jesli twoja zidzia będzie potrzebowała więcej, to piersi będą produkowały więcej. Przystawiaj ją tak często jak chce.

Ja też jestem ciekawa co to za specyfik na celulitis:tak:

Ja po porodzie i po wyjściu ze szpitala ważyłam troche mniej niz przed ciążą, niestety teraz zacynam tyć i też za sprawą słodyczy, mam takie zachcianki, ze szok, wogóle apetyt dużo wiekszy niż w ciąży.

Ja na razie jeszcze nie tyje ale z tymi słodyczami to mam podobnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A co do okresu to juz 7 tygodni po cc a okresu brak:szok: powinnam niepokoić się???:eek:

Radziłabym zadzwonić-nie zaszkodzi, a może pomóc-bo jakoś dziwnie wyleny Twój okres:baffled:

Tygrysku mój pierwszy okres trwał 8 dni i 4 z nich lało się ze mnie jak z kranu,że tak to nie ładnie powiem:sorry2:

w ciągu tyg po porodzie schudłam pk 7 czy 8 kg :-D:-D:-Dpiersią nie karmie:no::no::no:niestety tylko sztyczne:-:)-:)-(pozniej jadlam tylko jedną parówkę i bułeczkę rano , po południu mały filecik z kurczaka taki z wody bez zadnych przypraw i galka ziemniaczków, wieczorem ok 17 jeden rogalik:blink::blink::blink:a w tym tyg waga mi duzo spada bo czasami po południu przypomne sobie że jescze nie jadlam sniadania i obiadu wiec za jedzenie zabieram sie czasami ok 15 tak to tylko kawe rano wypije i mnie trzyma do popołudnia:tak::tak::tak:a oprócz tego wszystkiego dochodzi stres bo od świąt mam z męzem na pieku i juz nie mogę wytrzymac:-:)-:)-(
Qrcze, zazdrozczę Ci, że taką super dietę trzymałaś. Mobilizuje mnie to do działania, gruba jestem jak słoń.... biorę się za siebie - ale od jutra...:zawstydzona/y: (chodzi o ćwiczenia)

jezeli chodzi o pobudzenie laktacji to mi kobieta w poradi kaktacyjnej mowila zebym piła bardzo duzo płynów i piła rózne herbatki wspomagające laktacje ja piłam tą z hippa ale to było jescze w tedy gdy karmiłam przez ok miesiąc, miałam w tedy bardzo duzo pokarmu że niemogłam nadązyc zmieniąć wkladek tak mnie pokarm zalewał a teraz juz wogole nie mam pokarmu.A i że mam bardzo często przykładać dziecko do piersi w tedy się pobudza pokarm, u mnie to skutkowało:tak::tak::tak:
Dzięki za rady.;-)
Ja mam do zrzucenia jeszcze 13... :zawstydzona/y: do szału doprowadza mnie mój brzuszek, wyglądam jabym piłkę do kosza połknęła :no:
:-D:-D:-D Ja też tak wyglądaam. Witaj w klubie:-D:-D:-D
Ja bym się skontaktowała z lekarzem. Bo to, że dostałaś okres jest normalne , ale intensywność krwawienia jest masakryczna.

Ewelw jesli twoja zidzia będzie potrzebowała więcej, to piersi będą produkowały więcej. Przystawiaj ją tak często jak chce.

Ja też jestem ciekawa co to za specyfik na celulitis:tak:
Dzięki za rady;-)
Qrcze. Jak to jest dziewczyny, że np. monikawycint mówi, że jej zanikło i nie ma już pokarmu, a Zapominajka mówi, że będzie się więcej produkować???

Ja kupiłam z avonu te balsamy na cellu. i rozstępy, biorę się za smarowanie od jutra, albo dziś wieczór. Mam też kilka torebek błota, ponoć zciąga super!!! Jest drogie, ale na prawdę jest skuteczne... Jeszcze przed ciążą stosowałam i byłam bardzo zadowolona... tylkoo, że cholera boję się zastosować, to się nakłada na ciało, obwija folią i odczekuje pod kocem 0,5 godz, więc razem to ponad godz. bo potem pod prysznic zmyć... A jak mała cycka zawoła???:confused::confused::confused::nerd::nerd::nerd:

reklama
Ewelw, ale Ty chcesz stosować jakąś dietę? Bo ja się boję, że mi pokarm zniknie jak przestanę jeść. I tak jem tylko tyle ile to konieczne, nie podjadam między posiłkami.
Aaaa... jeszcze co do pokarmu... Któraś z dziewczyn pisała tu, że dobrze na laktację wpływa piwo karmi. Kupiłam więc, wygazowałam, lekko podgrzałam, wypiłam i faktycznie efekt był :-D:-D Więc czasami piję sobie to karmi ;-) No i oprócz tego piję herbatkę z hippa na laktację i dużo wody mineralnej.
No i Zapominajka ma rację, piersi się dostosowują do zapotrzebowania dzidzi na mleczko :tak:
A powiedz mi jeszcze co to za błoto kupiłaś?

Do góry