reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

Dziewczyny a jak tam z waszą skórą na brzuchu ? Bo ja niby chudnę sobie powoli, ale skóry jest jeszcze za dużo jak stoję to jeszcze to jakoś wygląda, ale jak usiądę to nie za bardzo :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny a jak tam z waszą skórą na brzuchu ? Bo ja niby chudnę sobie powoli, ale skóry jest jeszcze za dużo jak stoję to jeszcze to jakoś wygląda, ale jak usiądę to nie za bardzo :zawstydzona/y:

No właśnie u mnie to samo. Na stojąco wydaje się być ok. Ale jak się zegnę albo siądę, to też ciągle tej skórki za dużo na brzusiu :angry:

Pytia cieszę się że jesteś zadowolona:) Też muszę sobie własnie zakupić:)
Czy jak się karmi piersią to można wszystkich kosmetyków używać? Czy coś tam przenika tak jak w ciąży??

Pytia cieszę się że jesteś zadowolona:) Też muszę sobie własnie zakupić:)
Czy jak się karmi piersią to można wszystkich kosmetyków używać? Czy coś tam przenika tak jak w ciąży??

Można używać, tylko nie smarować piersi, bo dziecku może przeszkadzać zapach czy smak. No i chyba nie wszystkie zabiegi w salonach kosmetycznych są dozwolone, te na bazie kwasów chyba nie, przynajmniej tak mówiła kosmetyczka, u której byłam.

A ja jestem zszokowana moim brzusiem bo pupa i uda jeszcze do poprawy sa ale brzusio super zero jakiejs dodatkowej skory tylko wygladam troszke jakbym za duzo zjadla:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i smiac mi sie chce bo wcisnelam sie wczoraj w mini dzinsowa i teraz paraduje w po domu z wielkim dupskiem ale w minowie:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
a ja juz schudlam 19,5kg w ciagu 2miesiecy ale brzuch mi pozostał i nie wiem jak sie go pozbyc ale do zrzucenia mam jescze 3,5 i bede z waga jak przed porodem:-D:-D:-D

U mnie waga jeszcze stoi w miejscu ale wiem, że zaczne chudnąć jak mał naprawde zacznie jeść moje mleko...i chyba zaczyna sie to dziać bo piersi juz mi nie nadążają twardnieć czyli opróznia je do końca :-) za każdym razem tak było, ze od 3-4 miesiąca waga mi leciała w dół...
niestety w moim przypadku pomimo szczupłości odzyskanej po wcześniejszych porodach skóra na brzuchu sie nie wciągnęła :-( ale to pewnie dlatego, że ja w ogóle nie cwiczę(11 lat uprawiałąm wyczynowo pływanie i mam potworny wstręt do wysiłku fizycznego:-((...) a moja ćwicząca siostra pozbyła sie brzucha po ciąży raz dwa...
Własnie umówiłam sie z moim fryzjerem, ze go nawiedzę jakoś pod koniec przyszłego tygodnia...troszkę sie obraził, bo ni ebyłam u niego od kąd zaszłam w ciąże...miał prawo nie??
Mam również zamiar dziś sobie zrobić hennę i koniecznie pojde na czyszczenie skóry na ryjku... trochę sie zmartwiłam tym co pisałyście o kwasach, bo chciałam skorzystac z czasu kiedy praktycznie siedze w domu i moja skóra mogłaby sie łuszczyć...a potrzebuje ostrego czyszczenia... w ogóle to wygladam jak zombie bez charakteryzacji...ech zaniedbane grube babsko, co ten mój chłop we mnie widzi??...bo ja sama widze w sobie moją własna mamę, która ciężko chorowała i była bardzo zaniedbana :-(...tak samo podkrążone oczy i tusza...generalnie musze sie za siebie wziąć bo jakos na początku lutego musze iśc do roboty po dokumenty i w takim stanie sie najzwyczajniej wstydze...z drugiej strony mam zal do siebie, że przejmuje sie moimi znajomymi w robocie a na codzien jestem taka paskudką dla kogos kogo kocham najbardziej na świecie...mojego męża...

reklama
U nas waga zadawalająca, w ciąży przytyłam 9kg:tak:, schudłam już 12:szok: i chciałabym jeszcze kilka zrzucić...
Co do brzuszka to jeszcze mała oponka do zrzucenia...a od kiedy można ćwiczyć po cc???Bo zapmnialam zapytac moja ginkę:tak:
Dziewczynki a od kiedy można jeździć na rowerze??przed ciążą dużo czasu spędzałam na zajęciach typu spinning i chciałabym na nie wrócić ale nie wiem czy juz mogę...dzisiaj mija 7 tygodni od porodu???

Ostatnia edycja:
Do góry