reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

kamcia super wiadomości;) kurcze to moja Tosia jednak jest grubasek;) jak porównuje z Twoja malenka:p chociaz moze mi sie wydaje :p ale ruchliwe widze ze sa tak samo:) bo Marysia jest scisnieta i mniej sie rusza... Mam nadzieje ze ułożenie glowkowe juz tak zostanie i bedziesz mogła rodzic SN;)

reklama
Kamcia bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku i córeczka zdrowa. Super, że już ułożenie główkowe. Trzymam kciuki, żeby nic się nie zmieniło.

takhisis nic sie u mnie nie działo, immunoglobulinę mialam podaną ze względu ,że mam nie dość,że rzadką grupę krwi to jeszcze na minusie (0 RH -) i teraz się podaje immunoglobulinę profilaktycznie przy grupie krwi z minusem,tak bynajmniej wytłumaczyl mi mój lekarz gdy pisal mi skierowanie do szpitala,przy czym zaznaczył,że lek muszę mieć podany między 28 a 30 tyg ciąży gdyż w innym czasie immunoglobuliny się nie podaje ciężarnej. Następną dawkę będę miala podaną zaraz po porodzie żeby przy kolejnej ciąży nie było ryzyka i potrzeby podawania leku. Te 5lat temu gdy byłam w ciąży z córką nie podawano immunoglobuliny profilaktycznie jedynie wtedy gdy konflikt sie ujawnil,dlatego ja jej nie przyjmowałam wcześniej.

Kamea wlasnie to jest najgorsze ze bedac w domu ja nie wylapie ze dziecku cos sie dzieje... Niektore dziewczyny donosza i przenosza dzidziusia i jest zdrowy ale niestety ryzyko mamy zwiększone ze moze byc inaczej.
agnieszkaala ile lat ma syn szwagierki?

Dziewczyny ze szczesciem na ustach melduje ze Franek na dzien dzisiejszy ma 1950gram :D
Ulozony jest glowka w dol ale pewnie jeszcze kilka razy sie odwroci bo 2 tyg temu lezal bokiem, wczesniej posladkowo a jeszcze wczesniej glowka w dol więc jeszcze pewnie trochę pobryka zanim ustawi sie do startu :)
Ciesze sie ze jest taki duzy bo w razie przedwczesnego porodu to lepiej...

szczęściara super, że synuś taki wyrośnięty i że ułożony główkowo. Miejmy nadzieję, że pozycji już nie zmieni.

Tez po wizycie i szyjka franca mi sie skraca. Mam lezc i pachniec. Z malenstwem wszystko ok, rosnie choc nie wiem ile wazy. Z tego wszystkiego nie dostalam tez zadnego zdjecia. Wlasnie prubuje sobie wbic do glowy ze musze odpoczywac:no: Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

hej hej
ja miałam wizytę w poniedziałek - 29w1d - mała waży 1350 g, duża jak na swój wiek :) żadnych witamin nie brać, jedynie magnez na skórcze. Dzidzia ułożona główką do góry ... ciekawe kiedy się nam obróci :)
GRATULUJĘ dziewczynki udanych wizyt !! Zdrówka dla maluszków i niech nam rosną zdrowo i terminowo :)

Paulinek to leż i odpoczywaj, a będzie dobrze. W związku z tą szyjką to chyba masz zwolnienie z pracy?

madziarena gratuluję udanej wizyty i dorodnego, zdrowego maleństwa

reklama
Kamcia super że u ciebie i małej ok :) oby tak dalej i udało się urodzić sn :))
szczesciara kawał chłopa! dobrze że wszystko ok :)
Paulinek najważniejsze że z dzidzią ok a ty leż i odpoczywaj
madziarena gratuluje udanej wizyty !

ja bym normalnie miała jutro wizytę ale lekarz na urlopie i dopiero 8-go ehh już nie mogę się doczekać, stęskniłam się :)

Do góry