reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

kamcia super wiadomości;) kurcze to moja Tosia jednak jest grubasek;) jak porównuje z Twoja malenka:p chociaz moze mi sie wydaje :p ale ruchliwe widze ze sa tak samo:) bo Marysia jest scisnieta i mniej sie rusza... Mam nadzieje ze ułożenie glowkowe juz tak zostanie i bedziesz mogła rodzic SN;)

reklama
Kamcia bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku i córeczka zdrowa. Super, że już ułożenie główkowe. Trzymam kciuki, żeby nic się nie zmieniło.

takhisis nic sie u mnie nie działo, immunoglobulinę mialam podaną ze względu ,że mam nie dość,że rzadką grupę krwi to jeszcze na minusie (0 RH -) i teraz się podaje immunoglobulinę profilaktycznie przy grupie krwi z minusem,tak bynajmniej wytłumaczyl mi mój lekarz gdy pisal mi skierowanie do szpitala,przy czym zaznaczył,że lek muszę mieć podany między 28 a 30 tyg ciąży gdyż w innym czasie immunoglobuliny się nie podaje ciężarnej. Następną dawkę będę miala podaną zaraz po porodzie żeby przy kolejnej ciąży nie było ryzyka i potrzeby podawania leku. Te 5lat temu gdy byłam w ciąży z córką nie podawano immunoglobuliny profilaktycznie jedynie wtedy gdy konflikt sie ujawnil,dlatego ja jej nie przyjmowałam wcześniej.

Kamea wlasnie to jest najgorsze ze bedac w domu ja nie wylapie ze dziecku cos sie dzieje... Niektore dziewczyny donosza i przenosza dzidziusia i jest zdrowy ale niestety ryzyko mamy zwiększone ze moze byc inaczej.
agnieszkaala ile lat ma syn szwagierki?

Dziewczyny ze szczesciem na ustach melduje ze Franek na dzien dzisiejszy ma 1950gram :D
Ulozony jest glowka w dol ale pewnie jeszcze kilka razy sie odwroci bo 2 tyg temu lezal bokiem, wczesniej posladkowo a jeszcze wczesniej glowka w dol więc jeszcze pewnie trochę pobryka zanim ustawi sie do startu :)
Ciesze sie ze jest taki duzy bo w razie przedwczesnego porodu to lepiej...

szczęściara super, że synuś taki wyrośnięty i że ułożony główkowo. Miejmy nadzieję, że pozycji już nie zmieni.

Tez po wizycie i szyjka franca mi sie skraca. Mam lezc i pachniec. Z malenstwem wszystko ok, rosnie choc nie wiem ile wazy. Z tego wszystkiego nie dostalam tez zadnego zdjecia. Wlasnie prubuje sobie wbic do glowy ze musze odpoczywac:no: Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

hej hej
ja miałam wizytę w poniedziałek - 29w1d - mała waży 1350 g, duża jak na swój wiek :) żadnych witamin nie brać, jedynie magnez na skórcze. Dzidzia ułożona główką do góry ... ciekawe kiedy się nam obróci :)
GRATULUJĘ dziewczynki udanych wizyt !! Zdrówka dla maluszków i niech nam rosną zdrowo i terminowo :)

Paulinek to leż i odpoczywaj, a będzie dobrze. W związku z tą szyjką to chyba masz zwolnienie z pracy?

madziarena gratuluję udanej wizyty i dorodnego, zdrowego maleństwa

reklama
Kamcia super że u ciebie i małej ok :) oby tak dalej i udało się urodzić sn :))
szczesciara kawał chłopa! dobrze że wszystko ok :)
Paulinek najważniejsze że z dzidzią ok a ty leż i odpoczywaj
madziarena gratuluje udanej wizyty !

ja bym normalnie miała jutro wizytę ale lekarz na urlopie i dopiero 8-go ehh już nie mogę się doczekać, stęskniłam się :)

Do góry