reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
osa kochana a jaka u ciebie ta hemoglobinka? no i chciałam zapytać jeszcze ciebie i dzage o dlugosc szyjki- bo w sumie moja się tez skrocila z 5,5 cm na 4,5 cm wiec o centymetr jakby nie patrzeć ale karz mówił ze do 3 cm to dobra dlugosc.

ja dziś w związku z hemoglobiną robie barszcz czerwony i krokiety:p

kurcze ja już nie wiem jak to ejst z tymi szyjkami...no ale 2 cm to jednka 2 razy się skrocila....lez kochan lez i wypoczywaj w miare możliwości nie dja się jej bardziej skracać..ale wiesz co? mojej koleznace założyli pessar przy 2,5 cm- może lepiej się domagać zalozenia tego czegos na szyjke żeby ja wzmocnić i zabezpieczyć siebie i dzidziolka?

w przyszlym tyg mam swojego gina zobaczymy co powie
jeden plus moja mama bedzie w przyszlym tygodniu wiec pomoze mi :)))

Pannacota zdjęć niestety juz nie dostaje bo małe sa scisniete i nie widać ich juz tak ładnie :( ale zdjęć narobie jak sie urodza ;)

Dzaga ja mam 2,7cm jesli chodzi o szyjke i mam leżeć jak najwiecej bo jak szyjka ma 2,5cm to pozwalają juz tylko ma spacer do toalety z łóżka... Więc Ty juz tymbardziej lez i nie przemeczaj sie!!

Die super ze lozysko sie podnosi!! W takim razie bedziesz mogła rodzic sn:) co do hemoglobiny to na tym etapie chyba wszystkim spada bo to taki okres ciazy z tego co czytałam:) ale wcinam buraki i będzie dobrze:)
Alez Ci zazdroszczę tej wagi :p ja juz plus 13 ale ja mam dwójkę więc co sie dziwić :)

Osa z szyjka to tak jak pisałam u dziewczyn... Pełen luz o odpoczynek i będzie dobrze:) u mnie przez miesiąc lezenia została tej samej długości więc jednak lezenia duzo daje... Wspolczuje boli nogi, a zaslabnoecia to moze wina upałów?

Persefona ciesze sie ze i u was wszystko wporzadku! Młody kopie mamusie tam gdzie nie ma...hmm moze sie zlituje i zmieni pozycje;)

Ja jeszcze w sumie mogę sie pochwalić (bo zapomniałam ) ze wkoncu wyniki moczu miałam poprawne :) no i posiew z pochwy tez poprawny więc teraz byle do wrzesnia i bede tulic moje córeczki:)

die_perle cieszę się, że pomimo tych skurczy z szyjką ok. No i że położenie łożyska pozwala na poród sn. Ja mam szyjkę na 5 cm i mi gin powiedziała, że jak na ten etap ciąży, to bardzo dobry wynik.

osa słuchaj lekarza i leż brzuchem do góry, a wszystko będzie dobrze.

Kamcia też tak kiedyś miałam, cały dzień spięty brzuch. Za pierwszym razem nie zareagowałam. Dopiero przy kolejnym razie się przestraszyłam i poszłam do gin. Z szyjką było ok, a na spięcia pomógł magnez.

Dżaga z taką szyjką, to Ty się oszczędzaj bardziej, bo 2 cm, to już faktycznie nie żarty.

nnatalie super, że wyniki moczu dobre

kamciu- krokiety sa w zasadzie przez ciebie:p

dzaga trzymam kciuki żeby do wizyty na spokojnie nic się nie dzialo i żeby na wizycie dokładnie zmierozno twoja szyjuche- i gdyby faktycznie była jak natka pisze poniżej 2,5 cm domagałam bym się stanowczo pessara.

natus słonko- ja już zaczynam się meczyc ta ciaza..ostanio spanikowlam ze elci jak na złamanie karku..a teraz już bym chciała żeby groch był na zewnątrz...także pozytywnie ci zazdroszczę ze już tak niedaleko :)

antiope- ja mniej więcej w tym samym okresie co ty teraz jesteś miałam szyjkne 5,5 cm - teraz się skrocila o ten centymetr dlatego zaczelam się tak zastanawiać ...no ale ona się zaczyna prawdopodobnie stopniowo skracać od 7 miesiąca - grunt żeby nie skrocila się przedwcześnie zanadto oraz by była zamknieta i nie miekla...u mnie na usg dowcipnym Groch lepetynka swoja lezy bezpośrednio na ujściu szyjki:p

dziewczyny tak mi puchna stopy ze masakra...wyglądam normalnie jak jakas kaczka ;/ :( nie wiem co robic na to

reklama
die - nogi do gory, powyzej serca najlepiej, zimne oklady...

ten lekarz z IP podobno konkretny, no ale lekarz zmierzy moja szyjke na usg teraz mam ndzieje ze bedzie ok, bo zaczelam sie teraz martwic, i rozwazam kurs jutro do lekarza ;/ choc ten tydzien postaram sie jak najwiecej lezec

Do góry