reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
osa kochana a jaka u ciebie ta hemoglobinka? no i chciałam zapytać jeszcze ciebie i dzage o dlugosc szyjki- bo w sumie moja się tez skrocila z 5,5 cm na 4,5 cm wiec o centymetr jakby nie patrzeć ale karz mówił ze do 3 cm to dobra dlugosc.

ja dziś w związku z hemoglobiną robie barszcz czerwony i krokiety:p

kurcze ja już nie wiem jak to ejst z tymi szyjkami...no ale 2 cm to jednka 2 razy się skrocila....lez kochan lez i wypoczywaj w miare możliwości nie dja się jej bardziej skracać..ale wiesz co? mojej koleznace założyli pessar przy 2,5 cm- może lepiej się domagać zalozenia tego czegos na szyjke żeby ja wzmocnić i zabezpieczyć siebie i dzidziolka?

w przyszlym tyg mam swojego gina zobaczymy co powie
jeden plus moja mama bedzie w przyszlym tygodniu wiec pomoze mi :)))

Pannacota zdjęć niestety juz nie dostaje bo małe sa scisniete i nie widać ich juz tak ładnie :( ale zdjęć narobie jak sie urodza ;)

Dzaga ja mam 2,7cm jesli chodzi o szyjke i mam leżeć jak najwiecej bo jak szyjka ma 2,5cm to pozwalają juz tylko ma spacer do toalety z łóżka... Więc Ty juz tymbardziej lez i nie przemeczaj sie!!

Die super ze lozysko sie podnosi!! W takim razie bedziesz mogła rodzic sn:) co do hemoglobiny to na tym etapie chyba wszystkim spada bo to taki okres ciazy z tego co czytałam:) ale wcinam buraki i będzie dobrze:)
Alez Ci zazdroszczę tej wagi :p ja juz plus 13 ale ja mam dwójkę więc co sie dziwić :)

Osa z szyjka to tak jak pisałam u dziewczyn... Pełen luz o odpoczynek i będzie dobrze:) u mnie przez miesiąc lezenia została tej samej długości więc jednak lezenia duzo daje... Wspolczuje boli nogi, a zaslabnoecia to moze wina upałów?

Persefona ciesze sie ze i u was wszystko wporzadku! Młody kopie mamusie tam gdzie nie ma...hmm moze sie zlituje i zmieni pozycje;)

Ja jeszcze w sumie mogę sie pochwalić (bo zapomniałam ) ze wkoncu wyniki moczu miałam poprawne :) no i posiew z pochwy tez poprawny więc teraz byle do wrzesnia i bede tulic moje córeczki:)

die_perle cieszę się, że pomimo tych skurczy z szyjką ok. No i że położenie łożyska pozwala na poród sn. Ja mam szyjkę na 5 cm i mi gin powiedziała, że jak na ten etap ciąży, to bardzo dobry wynik.

osa słuchaj lekarza i leż brzuchem do góry, a wszystko będzie dobrze.

Kamcia też tak kiedyś miałam, cały dzień spięty brzuch. Za pierwszym razem nie zareagowałam. Dopiero przy kolejnym razie się przestraszyłam i poszłam do gin. Z szyjką było ok, a na spięcia pomógł magnez.

Dżaga z taką szyjką, to Ty się oszczędzaj bardziej, bo 2 cm, to już faktycznie nie żarty.

nnatalie super, że wyniki moczu dobre

kamciu- krokiety sa w zasadzie przez ciebie:p

dzaga trzymam kciuki żeby do wizyty na spokojnie nic się nie dzialo i żeby na wizycie dokładnie zmierozno twoja szyjuche- i gdyby faktycznie była jak natka pisze poniżej 2,5 cm domagałam bym się stanowczo pessara.

natus słonko- ja już zaczynam się meczyc ta ciaza..ostanio spanikowlam ze elci jak na złamanie karku..a teraz już bym chciała żeby groch był na zewnątrz...także pozytywnie ci zazdroszczę ze już tak niedaleko :)

antiope- ja mniej więcej w tym samym okresie co ty teraz jesteś miałam szyjkne 5,5 cm - teraz się skrocila o ten centymetr dlatego zaczelam się tak zastanawiać ...no ale ona się zaczyna prawdopodobnie stopniowo skracać od 7 miesiąca - grunt żeby nie skrocila się przedwcześnie zanadto oraz by była zamknieta i nie miekla...u mnie na usg dowcipnym Groch lepetynka swoja lezy bezpośrednio na ujściu szyjki:p

dziewczyny tak mi puchna stopy ze masakra...wyglądam normalnie jak jakas kaczka ;/ :( nie wiem co robic na to

reklama
die - nogi do gory, powyzej serca najlepiej, zimne oklady...

ten lekarz z IP podobno konkretny, no ale lekarz zmierzy moja szyjke na usg teraz mam ndzieje ze bedzie ok, bo zaczelam sie teraz martwic, i rozwazam kurs jutro do lekarza ;/ choc ten tydzien postaram sie jak najwiecej lezec

Do góry